Ρωσία

Ρωσικά drones ''Lancet'' εξουδετέρωσαν ομάδα Σύριων μαχητών (βίντεο)

Πλάνα από την εκκαθάριση των Σύρων μαχητών τον περασμένο Απρίλιο από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις επιχειρήσεων με τη βοήθεια των νεότερων drones "Lancet", το οποίο ονομάζεται επίσης "Bayraktar killer", δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Η αντίστοιχη καταγραφή της αεροπορικής επιδρομής προβλήθηκε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Russia-1.

Όπως αναφέρεται στο μήνυμα, εξουδετερώθηκε ένας επικίνδυνος και γνωστός μαχητής στη Συρία, ο λεγόμενος ελεύθερος σκοπευτής TOW.

"Δύο ημέρες πριν από την ειδική επιχείρησή μας, ο εν λόγω μαχητής πυροβόλησε εναντίον αυτοκινητοπομπής της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας και έκαψε δύο φορτηγά. Κατά τη διάρκεια της αναγνώρισης, βρήκαμε έναν ATGM (αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα) υπό την κατοχή αυτού του μαχητή", ανέφερε στον αέρα ο μαχητής της MTR που ήλεγχε το drone.

Σύμφωνα με τον στρατιώτη, μετά την ανακάλυψη του πληρώματος ATGM των μαχητών, αποφασίστηκε η εξόντωσή τους.

"Το πλήρωμα των μαχητών, κυριολεκτικά μερικά δευτερόλεπτα πριν από τη χρήση του ''Lancet'', άκουσε την προσέγγιση ενός drone μας", είπε.

"Δύο δευτερόλεπτα δεν επέτρεψαν στους μαχητές να μετακινηθούν σε ασφαλή απόσταση και φυσικά χτυπήθηκαν από θραύσματα", δήλωσε ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων.

Όπως διευκρινίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή, την ίδια ημέρα ο διοικητής άλλης ομάδας, ο οποίος ηγείτο ενός αποσπάσματος μαχητών με αντιαρματικά συστήματα, χτυπήθηκε από τα ίδια drones.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ