Ρωσία

Ρωσία: Αποκαλύφθηκε πρωτότυπο σχέδιο για το νέο αεροπλανοφόρο του Ναυτικού

Πριν από ένα μήνα περίπου έγινε γνωστό από τις ρωσικές αρχές ότι το θρυλικό και μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού Ναυτικού «Admiral Kuznetsov», πρόκειται να επανέλθει στη «δράση» τα επόμενα χρόνια, ωστόσο φαίνεται πως η Μόσχα ήδη κοιτάζει σε προγράμματα ανάπτυξης ενός νέου αεροπλανοφόρου.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατασκευή και την λειτουργία ενός νέου αεροπλανοφόρου, το οποίο είτε θα μπορεί να επιχειρεί στο «πλευρό» του «Admiral Kuznetsov» είτε θα το αντικαταστήσει μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Nevskoe Design Bureau, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη ναυπήγησης τέτοιου είδους πλοίων, επεξεργάζεται διάφορα πρωτότυπα σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου αεροπλανοφόρου που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, η εταιρεία αυτή αποκάλυψε ένα τέτοιο μοντέλο με την ονομασία «Varan» το οποίο έχει κοινά κατασκευαστικά χαρακτηριστικά με αεροπλανοφόρο, με κατάστρωμα και μαχητικά αεροσκάφη αλλά και ελικόπτερα.

Το πρωτότυπο αυτό αεροπλανοφόρο, το οποίο βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού ακόμα, διαθέτει κατάστρωμα με αυτοματοποιημένα συστήματα για την απογείωση των αεροσκαφών, ενώ είναι ικανό να μεταφέρει 24 μαχητικά πολλαπλών ρόλων, έξι περίπου ελικόπτερα αλλά ακόμα και 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δηλαδή drones.

Έχει εκτόπισμα 45 χιλιάδες τόνους, μήκος περίπου 250 μέτρα, πλάτος περίπου 65 μέτρα, και είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητες μέχρι και 26 κόμβους, σύμφωνα με πληροφορίες της κατασκευάστριας εταιρείας Nevskoe Design Bureau.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ