Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Δυσαρέσκεια Μόσχας με τις κυρώσεις για τους S-400: "Μαύρα" τα μελλούμενα για τον Ερντογάν

Εκτός από την Τουρκία και η Ρωσία δήλωσε δια στόματος του ΥΠΕΞ της, Σ. Λαβρόφ την έντονη δυσαρέσκειά της για την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ για την αγορά των S-400, τις οποίες χαρακτήρισε παράνομες και ενάντια προς το διεθνές δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως γνωστόν οι κυρώσεις που επέβαλε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ στρέφονται σε βάρος του Προέδρου της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ και 4 ακόμη Τούρκων αξιωματούχων.

Οι κυρώσεις αυτές ενώ  δεν  φαίνεται να είναι σοβαρές, στην πραγματικότητα έχουν πολύ σοβαρά επακόλουθα, τόσο για την Τουρκία, όσο και για τη Ρωσία.

Η μεν Τουρκία θα κληθεί πλέον παρά τους λεκτικούς λεονταρισμούς του Ερντογάν και των εξαπτέρυγων του, να συνειδητοποιήσει ότι οι ΗΠΑ δεν παίζουν και η επιστροφή της στους κόλπους της Δύσης είναι μονόδρομος.

Ειδικότερα με τον Μπάϊντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ, ένα Ισραήλ εχθρικό απέναντί του και την ΕΕ να του δίνει ελέω Γερμανίας την τελευταία περίοδο χάριτος, ο Ερντογάν συνειδητοποιεί ότι οι ανατολίτικες "πιρουέτες του" , έχουν ημερομηνία λήξης.

Η οικονομία του πάει από το κακό στο χειρότερο και η λίρα έχει χάσει το 25% της αξίας της μέχρι τώρα.

Η ανεργία καλπάζει, η φτώχεια του τουρκικού λαού είναι εμφανέστερη από ποτέ και ο Covid-19 έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε ένα θνησιγενές σύστημα υγείας.

Η αντιπολίτευση καταγγέλει την οικογενειοκρατία και την αδιαφάνεια ζητώντας  πρόωρες εκλογές, αφού βλέπει την δημοτικότητα του Ερντογάν να κατρακυλάει.

Συνεπώς ο Ερντογάν είναι έτοιμος για την κυβίσθηση πρός τη Δύση, αφού πλέον αυτή αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή του, πολιτική αλλά και φυσική.

Από την άλλη η Ρωσία η οποία γνωρίζει τα παραπάνω, συνειδητοποιεί ότι οι προσπάθειές της να δημιουργήσουν ρήγμα στο ΝΑΤΟ πέφτουν στο κενό, αφού η Τουρκία αναγκαστικά θα της κλείσει την πόρτα.

H επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την αγορά των S-400, αποτελούν  πολύ σοβαρό οικονομικό πλήγμα για την Ρωσική πολεμική βιομηχανία, αφού κλείνουν υποψήφιες αγορές ρωσικών οπλικών συστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εύλογα αν κάποια χώρα ήθελε μέχρι σήμερα να αγοράσει τους S-400 ή μαχητικά SU-35, SU-27 ή οποιοδήποτε άλλο προηγμένο Ρωσικό οπλικό σύστημα, τώρα θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά, αφού θα έχει να αντιμετωπίσει κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Επιπλέον η εταιρεία παραγωγής των S-400 Almaz-Antey (Ρωσία) με 9,42 δισεκ. δολάρια , βρίσκεται στην 15η θέση  μόλις, μεταξύ των 25 μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής οπλικών συστημάτων παγκοσμίως, ενώ  τα έσοδα των δύο ρωσικών εταιρειών στις κορυφαίες 25, Almaz-Antey και United Shipbuilding - και τα δύο μειώθηκαν μεταξύ 2018 και 2019, με συνολικό ποσόν 634 εκατομμυρίων δολαρίων.

Για τους παραπάνω λόγους τα επακόλουθα από την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ είναι πολύ σοβαρά τόσο για την Τουρκία , όσο και για τη Ρωσία

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ