Ρωσία

Παραλίγο τραγωδία: Ρωσικό Boeing κόντεψε να χάσει τον έλεγχο στην απογείωση - Βίντεο

Στο αεροσκάφος με 150 επιβάτες παραλίγο να βγει εκτός ελέγχου κατά την απογείωση στη Ρωσία.

Παραλίγο και θα έχανε τον έλεγχο. Κόβεται η ανάσα με το βίντεο στο οποίο φαίνεται αεροσκάφος, τύπου Boeing 737-800, της ρωσικής εταιρείας S7 να φλερτάρει με τον εκτροχιασμό κατά τη διαδικασία της απογείωσης από το αεροδρόμιο της Μόσχας.

Αμέσως μετά την αποτυχημένη απογείωση, σχηματίστηκε σύννεφο καπνού και καταστράφηκαν οι μονάδες φωτισμού δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης

Τυχεροί στάθηκαν τελικά οι 150 επιβάτες του αεροσκάφους αφού στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Το περιστατικό, που εκτυλίχθηκε τη Δευτέρα το πρωί, καταγράφηκε από κάμερα συστημάτων παρακολούθησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Ντομοντέντοβο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβεβαιώθηκε και από την αεροπορική εταιρεία, η οποία έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το Boeing ολοκλήρωσε με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα την πτήση με προορισμό το αεροδρόμιο της Συμφερούπολης στην Κριμαία.

Ζημιά ωστόσο διαπιστώθηκε στο σασί, γεγονός στο οποίο οφείλεται η καθυστέρηση στην άφιξη. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, πάντως, αποσύρθηκε προσωρινά.

Πέντε μονάδες φωτισμού καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απογείωσης, με τα σπασμένα γυαλιά να βρίσκονται διάσπαρτα στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ