Παγκοσμιοποίηση
Ενημερώθηκε στις:

Bloomberg: Αυτό είναι το μοντέλο ενίσχυσης της Α. Ευρώπης που προτείνει η Γερμανία- Ποιος είναι ο λόγος που Σολτς-Μακρόν πήγαν στο Κίεβο

Τα μέλη του ΝΑΤΟ εξετάζουν την επιλογή ενίσχυσης της ανατολικής πλευράς σύμφωνα με το μοντέλο που προτείνει η Γερμανία, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είπε στους δημοσιογράφους ότι αρκετές χώρες σχεδιάζουν να οργανώσουν σχηματισμούς μεγέθους ταξιαρχίας βασισμένοι σε εν μέρει εμπρός παρουσία, εν μέρει προς τα εμπρός ανάπτυξη εξοπλισμού και εν μέρει σε προκαθορισμένες δυνάμεις.

Αναφέρεται ότι η Γερμανία σχεδιάζει να βρει γρήγορα και να μεταφέρει μονάδες στη Λιθουανία, συνδέοντάς τες με τις συμμαχικές δυνάμεις. Αυτό μπορεί να αντικαταστήσει την επιλογή της μόνιμης ανάπτυξης νέων στρατευμάτων στις πιο ευάλωτες χώρες της συμμαχίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται επίσης ότι η Γαλλία στη Ρουμανία και η Μεγάλη Βρετανία στην Εσθονία ενδέχεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, οι χώρες αυτές υποστήριξαν την πρόταση της Γερμανίας.

Αυτά τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έφτασαν στο Κίεβο για να επαναφέρουν την Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Τους σκοπούς της επίσκεψης των εκπροσώπων των τριών χωρών κατονόμασε ο σύμβουλος του επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών (ΜΙΑ) Βίκτορ Αντρούσιβ.

«Μας φέρνουν μία υποψηφιότητα για την ΕΕ και… ένα αίτημα να επιστρέψουμε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων», είπε ο Αντρούσιβ.

 

 

Την επίσκεψη των Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι σχολίασε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, στο κοινωνικό δίκτυο Twitter που έχει αποκλειστεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Μεντβέντεφ σχεδόν εξύβρισε τους τρεις εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κρατών, αποκαλώντας τους «γνώστες των βατράχων, του συκωτιού και των ζυμαρικών».

Επιπλέον, ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι θα υπάρξει μηδενικό όφελος από αυτή τη συνάντηση.

«Οι Ευρωπαίοι λάτρεις των βατράχων, του λουκάνικου από συκώτι και των σπαγγέτι λατρεύουν να επισκέπτονται το Κίεβο. Με μηδενικό αποτέλεσμα. Υποσχέθηκαν ένταξη στην ΕΕ και παλιά οβιδοβόλα στην Ουκρανία, έγιναν σκνίπα στην gorilka (σ.σ. βότκα στα ουκρανικά) και πήγαν σπίτι τους με το τρένο, όπως πριν από 100 χρόνια. Όλα καλά. Ωστόσο, (σ.σ. αυτό) δεν θα φέρει την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη. Το ρολόι μετράει (αντίστροφα)», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

https://www.youtube.com/watch?v=cJ2Njzzp4nE

 

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, μέσω μηνύματός του στο Twitter, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και της εικόνες από το Ιρπίν της Ουκρανίας, ενώ ζήτησε οι Ρώσοι αυτουργοί να καταδικαστούν.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την αφάνταστη ανθρώπινη τραγωδία και τις φρικτές καταστροφές που είδαμε σήμερα στο Ιρπίν. Ανανεώνω σθεναρά την έκκλησή μου να θεωρηθούν υπεύθυνοι όλοι οι Ρώσοι δράστες από τη διεθνή ποινική δικαιοσύνη, την οποία η Ρουμανία υποστηρίζει πλήρως», ανέφερε.

Πεσκόφ: Είναι πλέον δύσκολο να υπολογίζουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε το ταξίδι του Γάλλου Προέδρου Εμmανουέλ Μακρόν, του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι στο Κίεβο.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα συζητηθεί το θέμα των σιτηρών. Την ίδια στιγμή, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί ακόμη να κατανοήσει την ουσία της θέσης της Ουκρανίας σε αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα, η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση της κρίσης, καθώς και στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Μιλώντας για την άφιξη των τριών πολιτικών, καθώς και του προέδρου της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, στο Κίεβο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι η Μόσχα ελπίζει ότι «δεν θα επικεντρωθούν μόνο στην υποστήριξη της Ουκρανίας αντλώντας όπλα». Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αυτό μόνο θα παρατείνει τα δεινά των ανθρώπων, καθώς και θα προκαλέσει νέα ζημιά σε αυτή τη χώρα. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι ο Μακρόν, ο Σολτς, ο Ντράγκι και ο Γιοχάνις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επαφή για να «πιέσουν τον Πρόεδρο Ζελένσκι να εξετάσει πραγματικά την κατάσταση των πραγμάτων».

Επιπλέον, ο Πεσκόφ τόνισε ότι είναι πλέον δύσκολο να υπολογίζουμε στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι τώρα όλα αυτά έχουν σταματήσει.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...