THAAD
ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν το σύστημα THAAD εν όψει υπερηχητικών πυραύλων (Εικόνες)

Στις 16 Αυγούστου, η βρετανική BAE Systems ανακοίνωσε πως η Lockheed Martin της ανέθεσε να σχεδιάσει και να παράξει την επόμενης γενιάς τεχνολογία υπέρυθρου ανιχνευτή για τον αμερικανικό αναχαιτιστικό πύραυλο THAAD.

Το THAAD αποτελεί ένα κρίσιμο κομμάτι της αμερικανικής προσπάθειας για παράταξη ενός πολυστρωματικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος με ενσωματωμένη αντιβαλλιστική προστασία. Η δυνατότητα αναχαίτισης υψηλού υψομέτρου του συστήματος μειώνει το αντίκτυπο των εχθρικών όπλων πριν χτυπήσουν το έδαφος και η μη εκρηκτική κινητική του επίδραση ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πυροδότησης. 

Το αντιαεροπορικό σύστημα είναι αρκετά αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση απειλών βαλλιστικών πυραύλων.

Αναβάθμιση Δυνατοτήτων 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μία δήλωση, η βρετανική BAE Systems είπε πως η επόμενη γενιά τεχνολογίας υπέρυθρων ανιχνευτών θα προσφέρει κρίσιμης σημασίας δυνατότητες στόχευσης που θα δρουν ως ασπίδα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από βαλλιστικούς πυραύλους.

"Το THAAD είναι ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα για τον περιορισμό απειλών πυραύλων μεγάλης ταχύτητας και τώρα το κάνουμε ακόμη πιο ικανό," δήλωσε ο Greg Procopio της BAE Systems.

Η δήλωση συνέχισε αναφέροντας πως ο ανιχνευτής του THAAD μπορεί να αναχαιτίσει πυραύλους εντός και εκτός της ατμόσφαιρας, ενώ διαθέτει κρίσιμες δυνατότητες ανίχνευσης και πλοήγησης.   

Η BAE Systems αναπτύσσει τον ανιχνευτή του THAAD στις υποδομές ηλεκτρονικών συστημάτων της, όπως αυτήν στο χωριό Endicott της Νέας Υόρκης.

Ο ανιχνευτής χρησιμοποιεί αισθητήρες για να κλειδώνει την προσέγγιση βαλλιστικών πυραύλων που ταξιδεύουν με ταχύτητα 27.000 χλμ/ώρα, επιτρέποντας στο σύστημα πυραυλικής πλοήγησης να κατευθύνει τον αναχαιτιστικό πυραύλου του THAAD προς την απειλή. 

Ο Αναχαιτιστικός Πύραυλος THAAD

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πυραυλικό σύστημα THAAD έχει αναπτυχθεί για την άμυνα εναντίων εχθρικών εισερχόμενων απειλών, όπως τακτικών βαλλιστικών πυραύλων (βεληνεκούς κάτω των 300 χλμ) και theatre βαλλιστικών πυραύλων (βεληνεκούς κάτω των 3.500 χλμ). Το σύστημα μπορεί να επιχειρεί σε βεληνεκές 200 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο έως 150 χιλιομέτρων. Αποτελείται από το πάνω στρώμα μίας "αμυντικής ασπίδας με στρώσεις" για την άμυνα πολύτιμων τακτικών ή στρατηγικών στοιχείων.

Αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι περιοχές που αποτελούν κέντρα πληθυσμού ή αεροδρόμια. Το σύστημα μπορεί να αναχαιτίσει απειλές εντός και εκτός της ατμόσφαιρας. Μία συστοιχία THAAD τυπικά χρησιμοποιεί 2 κινητά τακτικά κέντρα επιχειρήσεων (TOC), 9 οχήματα εκτόξευσης που κρατούν 8 πυραύλους και ένα ραντάρ εδάφους (GBR).

Κάθε πύραυλος είναι 6,17 μέτρα σε μήκος. Κάθε πύραυλος διαθέτει επίσης πυραυλοκινητήρα μονό σταδίου και στερεού καυσίμου που ζυγίζει 900 κιλά. Μία τυπική συστοιχία THAAD αποτελείται από 9 M1075 εκτοξευτές τοποθετημένους σε φορτηγά. 

Το όχημα εκτόξευσης του οχήματος είναι ένα βαρύ τακτικό φορτηγό Oshkosh Truck Corporation με παρατεταμένη κινητικότητα που έχει τροποποιηθεί. Απαιτούνται σχεδόν 30 λεπτά για να ανεφοδιαστεί το όχημα εκτόξευσης.

Το ραντάρ εδάφους (GBR) που χρησιμοποιείται για παρακολούθηση, κατηγοριοποίηση στόχου και ταυτοποίηση απειλής, είναι το σύστημα ραντάρ Raytheon Systems AN/TPY-2. Ο αναχαιτιστικός πύραυλος μπορεί να συνδυαστεί με δορυφόρους στρατιωτικής παρακολούθησης, όπως τον Brilliant Eyes. 

Το αμυντικό πυραυλικό σύστημα πρόσφατα έλαβε προσοχή λόγω της πιθανότητας να παραταχθεί στην Νότια Κορέα. Το γεγονός αυτό όπως καταλαβαίνετε πως προκάλεσε οργή στην Κίνα. 

GALLERY

THAAD
THAAD
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...