Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδική πορεία για τον Γενικό Δείκτη

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στο ελληνικό χρηματιστήριο διαμορφώνεται στις 2.102,52 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,57%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 16,94 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,43%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΔΑΑ (+1,69%), του ΟΠΑΠ (+1,10%), της Alpha Bank (+0,93%) και της Πειραιώς (+0,84%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Κύπρου (-1,50%), της ΕΥΔΑΠ (-0,81%) και της Τιτάν (-0,56%).

Ανοδικά κινούνται 53 μετοχές, 24 πτωτικά και 22 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Βογιατζόγλου Systems (+3,54%) και Κέκροψ (+3,43%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Πλαστικά Κρήτης (-2,01%) και Εφροφάρμα (-1,94%).

Εικόνα σταθεροποίησης εμφάνισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από τρεις συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 580,03 μονάδες. Ο FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κινείται ανοδικά κατά 0,18%, ο γερμανικός DAX κατά 0,48% και ο γαλλικός CAC κατά 0,22%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κερδίζει 0,10% και ο ισπανικός IBEX 35 0,25%.

Οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών κατέγραψαν κέρδη 1,3% ύστερα από την άνοδο των τιμών του χαλκού σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι νομίζουν ότι θα αποκτήσουν πυρηνικά όπλα και τα πολεμικά τους πλοία θα κυριαρχούν στην Α. Μεσόγειο αλλά θα δοκιμάσουν μεγάλη έκπληξη

Ισραηλινή εφημερίδα αποκαλύπτει το πυρηνικό σχέδιο του Ερντογάν το οποίο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί