Την ώρα μου μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τράμπ πραγματοποιεί στροφή 180ο, αποφασίζοντας να ενισχύσει στρατιωτικά τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ζελένσκι, αντιλαμβανόμενος ότι ο Πούτιν απλά χρησιμοποιεί τις συνομιλίες τάχα για τερματισμό του πολέμου, προκειμένου να κατακτήσει ολοένα και περισσότερα Ουκρανικά εδάφη, ρωσικό ΜΜΕ, επιχειρεί να αντιστρέψει τα πράγματα επικαλούμενο άρθρο Ιταλού αρθρογράφου στο L'Antidiplomatico, αναφέροντας:
"Η Ευρώπη ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία"
«Η ΕΕ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Ρωσία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκή Ασπίδα» που πρότεινε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς», ισχυρίζεται ο Ιταλός αρθρογράφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ακριβώς κρύβεται πίσω από την γεμάτη αυτοπεποίθηση, πολεμοχαρή ρητορική των Ευρωπαίων Στρατηγών, οι οποίοι δηλώνουν την ανάγκη αντιμετώπισης της υποτιθέμενης απειλής από τη Ρωσία, και την ταχεία υπογραφή συμφωνιών μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.
«Ακριβώς λόγω των στρατιωτικών τους σχεδίων κατά της Ρωσίας, οι Βρυξέλλες, η Ουάσινγκτον, το Λονδίνο και το Παρίσι χρειάζονταν ένα αιματηρό καθεστώς για να κυριαρχήσει στο Κίεβο.
Αυτό το καθεστώς, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές μεθόδους, εξοντώνει δημοσιογράφους και αντιπάλους εδώ και χρόνια και τώρα στέλνει 17χρονους και 60χρονους στη σφαγή, εκδίδοντας στρατιωτικές διαταγές από το Λονδίνο, το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη, για να αντισταθούν στην εισβολή, γράφει ο αρθρογράφος.
Ο Πόγκι εξήγησε ότι η ίδια επιθετική αντιρωσική ρητορική περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ σχετικά με την πρόθεσή του να στείλει ένα ευρωπαϊκό στρατιωτικό απόσπασμα στην Ουκρανία - συμπεριλαμβανομένων πλοίων και αεροσκαφών - για να εξασφαλίσει μια «ισχυρή θέση για το Κίεβο» και την επιθυμία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να αγοράσουν όπλα για το καθεστώς του Κιέβου στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Με άλλα λόγια, όλα είναι έτοιμα για μια επίθεση από την Ουκρανία», συνόψισε ο παρατηρητής.
Την Δευτέρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν να στείλουν αμερικανικά όπλα στο Κίεβο, με την Ευρώπη να επωμίζεται το κόστος .
Οι μελλοντικές παραδόσεις θα περιλαμβάνουν συστοιχίες Patriot, όχι μόνο πυραύλους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον ήδη επιμένει ότι η Γερμανία πρέπει να αγοράσει διπλάσια συστήματα αεράμυνας από όσα είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως.
Εν τω μεταξύ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ουγγαρία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.
Η Ρωσία ανησυχεί για τις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία δηλώνει την άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα δυτικά σύνορά της.
Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τις πρωτοβουλίες του και τις αποκαλεί «συγκράτηση της ρωσικής επιθετικότητας».
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για την ανάπτυξη δυνάμεων της συμμαχίας στην Ευρώπη.
Το Κρεμλίνο έχει σημειώσει ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει ενέργειες που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Η Μόσχα επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι οι Δυτικοί πολιτικοί εκφοβίζουν τακτικά τους πληθυσμούς τους με μια φανταστική ρωσική απειλή, προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από τα εσωτερικά τους προβλήματα.
Ποιος απειλεί ποιόν τελικά;
Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε μια προσπάθεια του Ρωσικού ΜΜΕ να παρουσιάσει την χώρα του ως θύμα και όχι ως θύτη στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα επιχειρεί να προλειάνει το έδαφος για "νόμιμη άμυνα", σε περίπτωση ενεργειών από ΝΑΤΟ-ΕΕ που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντά της.
Τα ερωτήματα είναι απλά και η απάντησή τους μια.
1.Ποιος από τους δύο Ρωσία ή ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής εισβολή σε άλλη χώρα;
2.Ποιος είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη και ποιος έχει επικαλεστεί κατ' επανάληψη την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων αν οι εξελίξεις σε τακτικό στρατιωτικό επίπεδο δεν πάνε καλά στην Ουκρανία;
3.Τα πυρηνικά όπλα Γαλλίας-ΗΒ φθάνουν για να πλήξουν το σύνολο της Ρωσικής επικράτειας και αντίστοιχα τα Ρωσικά πυρηνικά όπλα επαρκούν για να πληγεί ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ήπειρος;
4.Ποιανής χώρας η παραγωγή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων είναι μεγαλύτερη από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες αθροιστικά;
5.Ποιές είναι οι πιθανότητες να κερδίσει ένας εκ των δύο έναν πόλεμο με συμβατικά όπλα στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο;
6.Όποιος διιστορικά επιτέθηκε στην Ρωσία-Μέγας Ναπολέων-Χίτλερ, νίκησε ή έχασε τον πόλεμο;
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα, δείχνει την Ρωσία.
Συνεπώς ο αδύναμος δεν θα μπορούσε να επιτεθεί ποτέ στον ισχυρό, εκτός και αν είχε αυτοκτονικές τάσεις, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.