ρωσικός βομβαρδισμός στην Μπελογκόροβκα
Ένοπλες Συρράξεις

Τους έκαψαν ζωντανούς! Οι Ρώσοι μετέτρεψαν την Μπελογκόροβκα σε παρανάλωμα του πυρός πριν τη καταλάβουν (Βίντεο)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εχθές, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοινώθηκε πως κατέλαβαν ολοκληρωτικά τον οικισμό Μπελογκόροβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ μετά από μάχες διαρκείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο υλικό που δημοσιεύθηκε από ρωσικό μέσο παρουσιάζει βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας που έλαβε χώρα κατά της Μπελογκόροβκα και γύρω οικισμών λίγο πριν οι Ρώσοι καταλάβουν πλήρως την περιοχή τις προηγούμενες ώρες. 

Αυτά τα ισχυρά και καταστροφικά ρωσικά πλήγματα ανάγκασαν τις ουκρανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και επέτρεψαν στους Ρώσους να αποκτήσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο του χωριού. Όσοι Ουκρανοί δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να οπισθοχωρήσουν εξοντώθηκαν από τα πυκνά πυρά του ρωσικού στρατού.

Σύμφωνα με το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η Μπελογκόροβκα πέρασε στον έλεγχο του στρατού της Μόσχας στις 20 Μαΐου του 2024, επιβεβαιώνοντας τις παραπάνω αναφορές ξένων μέσων.

Τα βίντεο που δείχνουν τον βομβαρδισμό μεγάλης κλίμακας του οικισμού συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για έναν συνδυασμό αεροπορικών επιθέσεων με πολύ πυκνά πυρά του ρωσικού πυροβολικού που στόχο είχαν να καταστρέψουν κάθε υποδομή και αμυντική θέση των ουκρανικών στρατευμάτων. 

«Τα πλήγματα ήταν καθοριστικά για την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάληψης του χωριού, αφού επέτρεψαν στα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν κρίσιμα σημεία και να κυριαρχήσουν στην επικράτεια της Μπελογκόροβκα» ανέφερε το ρωσικό μέσο.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας διευκρίνισε πως το 100% της επικράτεια της Μπελογκόροβκα βρίσκεται σήμερα στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών τα ουκρανικά στρατεύματα λέγεται πως υπέστησαν σημαντικές απώλειες και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν άρον άρον από το σημείο.

«Η κατάληψη της Μπελογκόροβκα είναι επίτευγμα στρατηγικής σημασίας, μιας και το χωριό βρίσκεται σε μία σημαντική κατεύθυνση και επιτρέπει τον έλεγχο άλλων κρίσιμων οικισμών στην περιοχή» κατέληξε το μέσο.

Ρώσος Τοξότης στην Ουκρανία;

Παράλληλα, ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον βίντεο δημοσιεύθηκε πριν λίγο στο X από τον λογαριασμό Clash Report. Στο υλικό φαίνεται ένας Ρώσος στρατιώτης να χρησιμοποιεί ένα υπερσύγχρονο τόξο, το οποίο εκτοξεύει μικρές βομβίδες τύπου VOG. 

Όπως βλέπετε και στο βίντεο αυτές οι βόμβες προκάλεσαν εκρήξεις παρόμοιας ισχύος με αυτές που προκαλούν οι κοινές χειροβομβίδες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέγεται πως το εν λόγω βίντεο δεν είναι το πρώτο που επιβεβαιώνει την παρουσία τέτοιων ρωσικών τόξων στο ουκρανικό πεδίο της μάχης. Όπως και αν έχει οι αντιδράσεις στο νέο υλικό ήταν ποικίλες με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν την ανάρτηση χιουμοριστικά.

«Ο Ράμπο πολεμάει με τους Ρώσους;» έγραψε για παράδειγμα ένας κάτω από το βίντεο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ