ρωσική σημαία και τεθωρακισμένο
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ολοκληρωτική κατάληψη της Μπελογκόροβκα από τους μαχητές της Μόσχας ενώ εκδιώκουν όλους τους Ουκρανούς από το Βολτσάνκ (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε ολοκληρωτικά τον οικισμό Μπελογκόροβκα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, ενώ στην περιφέρεια του Χαρκόβου οι δυνάμεις της Μόσχας λέγεται πως προοδεύουν στον οικισμό Βολτσάνκ εκδιώκοντας τους Ουκρανούς αμυνόμενους από το χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσική η Μπελογκόροβκα

Πιο αναλυτικά, ο ρωσικός στρατός και συγκεκριμένα μονάδες της ομάδας δυνάμεων Νότος των ενόπλων δυνάμεων του Κρεμλίνου ολοκλήρωσαν την κατάληψη του χωριού Μπελογκόροβκα στο Λουγκάνσκ. Αυτό ανέφερε ρωσική πηγή, σημειώνοντας πως η νεότερη εξέλιξη αποτελεί αποτέλεσμα των ενεργών εχθροπραξιών που λαμβάνουν χώρα εδώ και μήνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας που επικαλείται το ρωσικό μέσο, η επιχείρηση της πλήρους κατάληψης της Μπελογκόροβκα πραγματοποιήθηκε υπό σφοδρή αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων που υπερασπίζονταν το σημείο.

«Τα ρωσικά στρατεύματα επίδειξαν τρομερές μαχητικές δυνατότητες και υψηλή αποτελεσματικότητα» έγραψε το μέσο, προσθέτοντας πως «η Μπελογκόροβκα είναι οικισμός στρατηγικής σημασίας και η κατάληψή της αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή».

Στο Βολτσάνκ οι Ρώσοι Διώχνουν τους Ουκρανούς

Στο Βολτσάνκ της βορειοανατολικής ουκρανικής περιφέρειας του Χαρκόβου, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις πετυχαίνοντας σημαντικές επιτυχίες στα βόρεια και δυτικά τμήματα του οικισμού. Αυτό μεταδίδει πρόσφατη ρωσική αναφορά.

Στο βόρειο τμήμα του Βολτσάνκ, τα ρωσικά στρατεύματα ειπώθηκε πως προέλαυσαν κατά μήκος των οδών Sobornaya, Korolenko και Stepnaya. Βάσει νεότερων πληροφοριών από το μέτωπο, μία έκταση γης πλάτους 3,2 χιλιομέτρων και βάθους 2,03 χιλιομέτρων πέρασε στον έλεγχο του στρατού της Μόσχας. Με αυτήν την περιοχή στα χέρια τους οι Ρώσοι στρατιώτες μπορούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους σε στρατηγικές περιοχές της πόλης.

Στην δυτική πλευρά της κατεύθυνσης του Βολτσάνκ, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να σημειώσει μερικές προόδους. Στο χωριό Staritsa κατά μήκος της οδού Maslovka, οι ένοπλες δυνάμεις του Κρεμλίνου κατέλαβαν δύο περιοχές. Εδώ η προέλασή τους είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη περιοχής πλάτους 6,43 χιλιομέτρων και βάθους 2,3 χιλιομέτρων. Κατ' επέκταση πέρασαν στα χέρια των Ρώσων σημαντικές οδοί μεταφορών και υλικοτεχνικής υποστήριξης, αναφέρουν ρωσικά μέσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φυσικά δεν πρέπει να βλέπουμε αυτές τις ρωσικές επιτυχίες μεμονωμένα. Αποτελούν μέρος μίας μεγαλύτερης ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης που στόχο έχει να περάσουν στον έλεγχο του Κρεμλίνου κρίσιμες πόλεις του Χαρκόβου για να «διασφαλιστεί η ασφάλειά τους».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ