γαλλικός στρατός
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

FRAN Group: Ο Μακρόν διέταξε τον σχηματισμό νέας μονάδας κομάντος για αποστολή στην Ουκρανία-Ξεκίνησε ήδη ασκήσεις

Αν και στην αρχή είχε καθαρά ειρηνευτικό ρόλο αναφορικά με την ρωσο-ουκρανική σύρραξη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε στροφή 180 μοιρών και σήμερα ακολουθεί μία πολύ πιο επιθετική στάση. Επιτίθεται και απειλεί τη Μόσχα αρκετά συχνά, ανησυχώντας τον κόσμο της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νεότερη Προειδοποίησή του

Εύστοχο παράδειγμα της αλλαγής της γαλλικής στάσης αποτελεί η νέα στρατιωτική πρωτοβουλία του Παρισιού ονόματι FRAN Group (Ομάδα FRAN). Αυτή η πρωτοβουλία επιβεβαιώνει την ετοιμότητα της ευρωπαϊκής χώρας να αναλάβει ενεργό ρόλο στο μέτωπο της Ουκρανίας υπερασπίζοντας το κράτος.

Πηγής της είδησης αποτελεί το ευρωπαϊκό μέσο ενημέρωσης RTL, το οποίο μεταδίδει πως οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζουν σήμερα μία νέα στρατιωτική μονάδα ανιχνευτών (scouts) για να υποστηρίξουν πιθανές επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Ποια είναι η ομάδα FRAN όμως; Όπως φαίνεται είναι μία νεοσύστατη στρατιωτική μονάδα εντός των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων που αντιπροσωπεύει την γαλλική επιθετική στάση κατά της Μόσχας. 

Σύμφωνα με την αναφορά του RTL, πρόκειται για μία νέα αναγνωριστική μονάδα του γαλλικού στρατού που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε μία νατοϊκή άσκηση σύντομα. Η άσκηση αυτή θα δει την συμμετοχή 14 χιλιάδων στρατιωτών. 

«Ο σκοπός των ασκήσεων της ομάδας FRAN είναι να καταλάβει η Ρωσία πως μία πιθανή εισβολή σε βαλτικό κράτος θα ήταν άσχημη ιδέα. Επίσης αυτή η μονάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη και στην Ουκρανία» είπε μία πηγή εντός του γαλλικού  στρατού σύμφωνα με το μέσο.

Οι Σχέσεις Ρωσίας-Γαλλίας Κατέρρευσαν 

Αυτή η εξέλιξη, αν επιβεβαιωθεί, επεκτείνει ακόμη περισσότερο το χάσμα μεταξύ του Παρισιού και της Μόσχας. Αν και οι σχέσεις Μακρόν και Πούτιν ήταν σταθερά καλές μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου, τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως όλα άλλαξαν για την διμερή διπλωματία τους. Καμία επικοινωνία δεν φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στους δύο ηγέτες, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν είχε πει συγκεκριμένα πως «σε κάποιο σημείο ο Γάλλος πρόεδρος έκοψε στη μέση τις σχέσεις με την Ρωσία. Δεν φταίγαμε εμείς. Δεν έφταιγα εγώ. Αυτός το έκανε».

Ο Μακρόν απάντησε στην δήλωση του Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν άλλαξα τον αριθμό μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ειδικοί στην διπλωματία έσπευσαν να αναφέρουν με ανησυχία πως οι διαφορές μεταξύ Μόσχας και Παρισιού είναι πλέον αγεφύρωτες και πως το χάσμα είναι πιο μεγάλο από ποτέ.

Σήμερα η Γαλλία είναι έτοιμη να παραδώσει ένα κομβόι παλαιών αλλά ισχυρών τεθωρακισμένων οχημάτων στις ουκρανικές μηχανοποιημένες μονάδες, ενισχύοντας τις δυνάμεις της χώρας. Παράλληλα, στο Κίεβο σύντομα αναμένονται να φτάσουν υπερσύγχρονοι πύραυλοι εδάφους-αέρος που θα συνδράμουν στην ουκρανική αεράμυνα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ