Ένοπλες Συρράξεις

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα χωριό κοντά στην Αβντιίβκα

Οι Ρώσοι στρατιώτες "απελευθέρωσαν" το χωριό Σιέβερνε, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην πλατφόρμα Telegram. Την προηγουμένη, ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι αποσύρθηκε από ένα άλλο χωριό, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων,το Λάστοτσκιν.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι πήρε τον έλεγχο του Σιέβερνε, ενός μικρού χωριού πολύ κοντά στην Αβντιίβκα που έπεσε πρόσφατα, την ώρα που τα στρατεύματα της Μόσχας συνεχίζουν την επίθεσή τους σε αυτήν τη ζώνη και λένε ότι έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες.

Εξάλλου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι κατέστρεψε ένα άρμα μάχης Abrams του ουκρανικού στρατού κοντά στην Αντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία -- είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα τέτοιο άρμα μάχης μετά την παράδοση αυτών των βαρέων οχημάτων από την Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο εχθρός έχασε (...) δύο άρματα μάχης, εκ των οποίων ένα 'Abrams' αμερικανικής κατασκευής", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Χθες, ρωσικά κανάλια στο Telegram είχαν δημοσιεύσει μη επαληθευμένες εικόνες που φέρεται να έδειχναν αυτό το άρμα μάχης στις φλόγες, μετά την καταστροφή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ