Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μεγάλη ζημιά για ΗΠΑ-Εξουδετερώθηκε το πρώτο αμερικανικό άρμα μάχης M1 Abrams στην περιοχή της Αβντιίβκα (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το πρώτο άρμα μάχης M1-Abrams που ανέπτυξαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην στην κατεύθυνση της Αβντιίβκα, δήλωσε στο RIA Novosti ο σύμβουλος του κυβερνήτη του Ντονμπάς Ν. Πουσίλιν, Γιαν Γκάγκιν.

"Ο στρατός μας ανέφερε την καταστροφή των πρώτων Abrams στην περιοχή Avdievka. Ίσως αυτό είναι το όχημα που έδειξαν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ένα βίντεο πριν από την κατάληψη της Αβντιίβκα. Εκείνη την περίοδο , το άρμα μάχης δεν ήταν στη γραμμή επαφής μάχης», είπε ο ίδιος.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η ουκρανική ιστοσελίδα Strana.ua ανέφερε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν άρματα μάχης M1-Abrams για περισσότερο από ένα μήνα στην κατεύθυνση της Αβτνιίβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο σύμβουλος του Πουσίλιν πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε ξένος εξοπλισμός είναι ευάλωτος και οι νέες προμήθειες όπλων στο Κίεβο θα μοιραστούν τη μοίρα των προηγούμενων στο Ντονμπάς.

Επιβεβαιώνουν και οι ΗΠΑ

Ένα από τα άρματα μάχης M1 Abrams που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ουκρανίας φαίνεται να έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και φαίνεται να είναι η πρώτη απώλεια ενός από αυτά τα πολύτιμα άρματα μάχης στη χώρα, αναφέρει αμερικανικό ΜΜΕ.

Οι αποδείξεις ότι τα άρματα μάχης Abrams βρίσκονται στην υπηρεσία των Ουκρανών άρχισαν να εμφανίζονται μόλις πρόσφατα.

Αυτό έρχεται επίσης εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας να διατηρήσουν αυτά τα άρματα μάχης μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικόνες και βίντεο που δείχνουν ένα ουκρανικό Abrams να φλέγεται άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα σήμερα.

Την ώρα του συμβάντος, το αμερικανικής κατασκευής άρμα φέρεται να κινούνταν στην πόλη Αβντιίβκα, στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν πρόσφατα τον έλεγχο μετά από μήνες σφοδρών μαχών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι 31 άρματα μάχης M1 Abrams είχαν παραδοθεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το twz.com

Το Abrams θεωρείται από τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο. Αλλά οι αριθμοί και το χρονοδιάγραμμα της παράδοσής τους στην Ουκρανία κράτησαν  μήνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο την Πέμπτη,  εγείροντας το ερώτημα εάν θα έχει σε αυτούς τους αριθμούς αποφασιστική συμβολή στις μάχες.

Αυτό δεν λαμβάνει καν υπόψη τις μεγάλες υλικοτεχνικές προκλήσεις της τροφοδοσίας, της συντήρησης, της διατήρησης και του οπλισμού των Abrams, τις οποίες θα συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.

Τα 31 Abrams που αποστέλλονται στην Ουκρανία συν τα 14 άρματα μάχης Leopard 2A6 που υποσχέθηκε η Γερμανία είναι «μια επίδειξη πολιτικής υποστήριξης και κοινή πολιτική υποστήριξη σε δύο κράτη του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Pat Donahoe, απόστρατος Στρατηγός του αμερικανικού στρατού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα το μεταφέρουν στα εργαστήρια τους για να το αντιγράψουν.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ