F-16 Fighting Falcon
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

"Η Ρωσία έχει μάτια και νύχια παντού!" Τα F-16 είναι έτοιμα αλλά το Κίεβο δεν τα δέχεται γιατί θα γίνουν σκόνη

Ακόμη δεν έφτασαν τα αμερικανικής παραγωγής μαχητικά τύπου F-16 στην Ουκρανία και το Κίεβο ήδη τρομάζει στην ιδέα άμεσης χρήσης τους, μιας και γνωρίζει πολύ καλά πως η Ρωσία διαθέτει την ικανότητα να πλήξει λεπτό προς λεπτό σχεδόν κάθε στρατιωτική αεροπορική βάση στο κράτος. Επίσης, η Μόσχα γνωρίζει πού, πότε και πώς μεταφέρεται δυτικός στρατιωτικός εξοπλισμός προς τον στρατό του Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ίδιο ισχύει και για τους δυτικούς πυραύλους αεράμυνας, αφού η Ρωσία τους στοχεύει όταν βρίσκονταν σε μεγάλη ποσότητα στην ίδια υποδομή αποθήκευσης.

Αυτήν την ανησυχία εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιγκνάτ, σύμφωνα με αναφορές σε ρωσικά μέσα που μεταδίδει η αμυντική The EurAsian Times στο δικό της κοινό.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό που λέμε εδώ και καιρό: είναι μία πραγματική πρόκληση η επιχείρηση μαχητικών αεροσκαφών F-16 από οποιοδήποτε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά μήκος της Ουκρανίας, επειδή όλα βρίσκονται εντός του βεληνεκούς ρωσικών όπλων.

Εύκολοι Στόχοι για την Ρωσική Αεροπορία

«Ο ουκρανικός στρατός ανησυχεί για την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας αμερικανικών μαχητικών F-16, όπως και μεγάλης ποσότητας πυραύλων αεράμυνας στην χώρα» δήλωσε ο Ιγκνάτ. «Και αυτό γιατί υπάρχει το ρίσκο της καταστροφής αυτού του εξοπλισμού από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες γνωρίζουν πολύ καlά τις τοποθεσίες αποθήκευσης όπλων μας.»

Ο ίδιος τόνισε πως όλα είναι έτοιμα για τα F-16, ωστόσο ο λόγος που δεν εισέρχονται στην χώρα είναι πως πολύ γρήγορα θα γίνουν «καλός στόχος» για τα ρωσικά πυρά.

Ο Ιγκνάτ πρόσθεσε πως τα μαχητικά πρέπει να φτάσουν στην ουκρανική επικράτεια όταν «υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες», ωστόσο τι εννοεί με αυτό; Σίγουρα αναφέρονταν στην εκπαίδευση των πιλότων και των μηχανικών, στην δημιουργία κατάλληλων βάσεων κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο αυτά είναι εφαρμόσιμο. Αυτό που θα δυσκολέψει πολύ περισσότερο το Κίεβο είναι να βρει έναν τρόπο ώστε να διασφαλίσει πως τα μαχητικά F-16 που θα λάβει δεν θα γίνουν παλιοσίδερα με το που πατήσουν ουκρανική γη. Και αυτό είναι μία πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού και ο ίδιος ο Ιγκνάτ είχε παραδεχθεί στο παρελθόν πως η Ρωσία έχει το πάνω χέρι στον αέρα με πρωταγωνιστή το υπερσύγχρονο και βαριά οπλισμένο μαχητικό Su-35S. 

«Είναι ένα τεχνολογικά ισχυρό αεροσκάφος με ανώτερο οπλισμό που πετυχαίνει βεληνεκή ακόμη μεγαλύτερα και από τον πύραυλο AIM-120 AMRAAM [των F-16]. Το ραντάρ του και τα συστήματα πλοήγησής του μπορούν να πλήξουν πολλούς στόχους ταυτόχρονα» είχε δηλώσει εμφατικά παλαιότερα ο Ουκρανός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...