επίθεση σε Γάλλους μισθοφόρους στην Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Αιματοκύλισμα! Ρωσικό πλήγμα τίναξε στον αέρα Γάλλους αξιωματούχους την ώρα που ταυτοποιούσαν σωρούς στρατιωτών τους στο Χάρκοβο

Γάλλοι στρατιώτες βρέθηκαν σε δυσμενή θέση όταν στοχεύθηκαν από ρωσικά πυρά την ώρα που μετέφεραν πεσόντες εντός Ουκρανίας. Ταυτόχρονα, η Γερμανία ανακοίνωσε μία νέα πρωτοφανή αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάλλοι Μισθοφόροι Ανατινάχθηκαν

Πιο συγκεκριμένα και βάσει νέας δημοσίευσης της ρωσικής αμυντικής σελίδας Avia-pro, πρόσφατες αναφορές περιγράφουν πως ένα ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο τραυμάτισε αξιωματικούς του υπουργείου άμυνας του Παρισιού, την ώρα που αυτοί μετέφεραν ταυτοποιημένες σωρούς Γάλλων αξιωματικών του τμήματος πληροφοριών. Οι αξιωματικοί αυτοί λέγεται πως είχαν σκοτωθεί σε προηγούμενο πρόσφατο πλήγμα του ρωσικού στρατό.

Την είδηση μετέδωσε πρώτα το κανάλι Come and See στο Telegram, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από τα παραπάνω μέχρι στιγμής.

Το κανάλι πρόσθεσε πάντως πως η ρωσική επίθεση δεν τραυμάτισε μόνο Γάλλους, αλλά και Πολωνούς και «Αγγλοσάξονες» που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτήριο στην περιφέρεια Κίεβο του Χαρκόβου. Οι ξένοι στρατιώτες, κυρίως Πολωνοί και αγγλόφωνοι, στοχεύθηκαν από ρωσικά πυρά.

Πηγή εντός του ρωσικού στρατού ανέφερε πως υπήρξαν σοβαρές απώλειες εντός των ξένων δυνάμεων που πολεμούν στο μέτωπο στο πλευρό του ουκρανικού στρατού. Μία είδηση πριν ολίγων ημερών είχε αναφέρει πως σε ένα παρόμοιο ρωσικό πλήγμα είχαν σκοτωθεί ή τραυματιστεί έως και 100 Γάλλοι μισθοφόροι/στρατιώτες, πάλι στην περιοχή του Χαρκόβου. Γαλλικά μέσα είχαν διαψεύσει τις εν λόγω πληροφορίες, ωστόσο οι Ρώσοι τις υποστήριξαν πάραυτα.

Η Γερμανία θα Μεταφέρει 6 Ελικόπτερα στο Κίεβο

Ενώ τα πράγματα για τους Ουκρανούς δυσκολεύουν μέρα με τη μέρα και όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν φαίνονται πρόθυμες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση της ουκρανικής πολεμικής μηχανής, ο Γερμανός υπουργός άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοίνωσε την πρόθεση του Βερολίνου να μεταφέρει στρατιωτικά ελικόπτερα τύπου Sea King Mk41 στην Ουκρανία. Αυτό το βήμα είναι πρωτοφανές μιας και αποτελεί την πρώτη φορά που η Γερμανία θα στείλει ελικόπτερα στο Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το Sea King είναι ένα αποδεδειγμένο και αξιόπιστο ελικόπτερο που θα βοηθήσει τους Ουκρανούς σε πολλούς τομείς: από κατασκοπία πάνω από την Μαύρη Θάλασσα έως και μεταφορά στρατιωτών. Είναι η πρώτη γερμανική παράδοση αυτού του είδους» τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Κίεβο θα παραλάβει 6 μονάδες ελικοπτέρων Sea King από το απόθεμα του γερμανικού στρατού, όπως και λοιπό σχετικό εξοπλισμό και ανταλλακτικά εξαρτήματα. Φυσικά, οι Γερμανοί θα εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους στο εν λόγω αεροσκάφος.

Sea King Mk41
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ