έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις

Δείτε εν δράσει τα ρωσικά έξυπνα υπο-πυρομαχικά Motiv-3M να "κυνηγούν" και να ισοπεδώνουν ουκρανικό εξοπλισμό (Βίντεο)

Εχθές Τρίτη 7 Νοεμβρίου έγινε γνωστό πως κατά την διάρκεια των μαχών στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ κοντά στην Αβντίιβκα της Ουκρανίας, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τα υπερσύγχρονα πυρομαχικά τύπου Motiv-3M (9N349) έναντι εξοπλισμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτά τα αποτελεσματικά όπλα είναι σχεδιασμένα να πλήττουν τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, από ψηλά. Ένα πολύ εντυπωσιακό υλικό εμφανίστηκε αργότερα στο διαδίκτυο και δείχνει την εν λόγω χρήση πυρομαχικών τύπου Motiv-3M από τον ρωσικό στρατό. 

Παρατηρήστε πόσο γρήγορα πλήττεται ο στόχος των Ουκρανών.

Ποια Είναι τα Motiv-3M;

Τα πυρομαχικά Motiv-3M εμπεριέχονται σε ποσότητα πέντε στοιχείων σε κάποιες ρουκέτες με κεφαλή διασποράς (cluster warhead) των ρωσικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων BM-30 Smerch και Tornado.

Οπότε ουσιαστικά τα Motiv-3M είναι υπο-πυρομαχικά, αφού περιέχονται σε κανονικά πυρομαχικά συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης του ρωσικού στρατού. Έτσι, να προσθέσουμε πως βάσει ρωσικών αναφορών μία ομοβροντία ρουκετών τύπου 9M526 που εξαπολύεται από τέσσερεις εκτοξευτές τύπου Smerch εξοπλισμένες με υπο-πυρομαχικά Motiv-3M (πέντε η καθεμία όπως προαναφέραμε), λέγεται πως μπορεί να καταστρέψει μία ίλη αρμάτων μάχης όταν αυτή βρίσκεται συγκεντρωμένη σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

Κάθε ένα από τα υπο-πυρομαχικά Motiv-3M μπορεί να διεισδύσει ομογενής θωράκιση μέγιστου πάχους 70 χιλιοστών υπό γωνία 30 μοιρών από ύψος 100 μέτρων. Τα χαρακτηριστικά που επιδεικνύουν τα Motiv-3M τα καθιστούν μία ιδανική επιλογή για πλήγματα σε ανοιχτές περιοχές, σε στέπες και ερήμους, ωστόσο είναι σχεδόν αδύνατο να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές με φυσική κάλυψη, όπως για παράδειγμα αστικά και δασώδη περιβάλλοντα.

Τα υπο-πυρομαχικά Motiv-3M εμπεριέχονται επίσης και σε έναν αριθμό όπλων ρωσικών αεροσκαφών. Για παράδειγμα βρίσκονται εντός της βόμβας διασποράς RBK-500 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Τα ρωσικά υπο-πυρομαχικά Motiv-3M θεωρούνται κατηγορίας SPBE, δηλαδή Τυπικά Έξυπνα Αντιαρματικά Υποπυρομαχικά (ή Διατρητικά Υποπυρομαχικά). Τα πυρομαχικά θεωρούνται ιδιαίτερα αποτελεσματικά γιατί διαθέτουν έναν υπέρυθρο αισθητήρα που τους επιτρέπει να σκανάρουν την στοχευμένη περιοχή και να πλήττουν με μεγάλη ακρίβεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεδομένου του γεγονότος πως διαθέτουν αισθητήρα υπέρυθρων, τα υπο-πυρομαχικά Motiv-3M «κυνηγούν» το θερμικό αποτύπωμα του εχθρικού στόχου. Ο εντοπισμός του θερμικού αποτυπώματος γίνεται υπό γωνία 30 μοιρών. Κάθε βλήμα ζυγίζει 1 κιλό και ταξιδεύει με ταχύτητα 2.000 μέτρων το δευτερόλεπτο. Κάθε Motiv-3M επιδεικνύει δυνατότητα αυτοκαταστροφής.

Όπως καταλαβαίνετε από όλα τα παραπάνω έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ προηγμένο βλήμα, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε βλήματα διασποράς και βόμβες διασποράς του ρωσικού στρατού και να καταστρέψει με μεγάλη ακρίβεια εχθρικούς θωρακισμένους στόχους σε ανοιχτές περιοχές.

GALLERY

Motiv-3M
Motiv-3M
Motiv-3M
Motiv-3M
Motiv-3M
Motiv-3M
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...