χαράκωμα
Ένοπλες Συρράξεις

Πανικός στο ουκρανικό επιτελείο-Οι Ρώσοι ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν τακτικές "τυφλοπόντικα" στην Αβντίιβκα σκάβοντας ένα επιθετικό "μετρό"

Σύμφωνα με την ρωσική αμυντική σελίδα ενημέρωσης SvPressa, τα ρωσικά στρατεύματα πέρασαν το σιδηροδρομικό ανάχωμα βόρεια της Αβντίιβκα, γεγονός που θα τους δώσει τώρα την ευκαιρία να προελαύσουν στο χωριό Στεπόβογιε και στο εργοστάσιο Avdiivka Coke Plant. Όταν καταφέρουν αυτούς τους δύο στόχους το κολάρο θα γίνει ακόμη στενότερο για τους Ουκρανούς στην Αβντίιβκα, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Julian Ropke στην εφημερίδα Bild.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σφοδρότερες νέες μάχες λέγεται πως έλαβαν χώρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στην περιοχή κοντά στο κέντρο Tsarskaya Okhota στην βόρεια κατεύθυνση της Αβντίιβκα. Οι αμυνόμενοι ήταν στρατιώτες της 63ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία σύμφωνα με την SvPressa κινείται προς τα πίσω κάθε μέρα εξαιτίας των χτυπημάτων του ρωσικού στρατού. 

«Αφότου διέσπασε ναρκοπέδια με την βοήθεια τεθωρακισμένων κομβόι, ο στρατός μας άλλαξε τακτική και επιτίθεται πλέον με μικρές ομάδες μη επανδρωμένων επιθετικών αεροσκαφών, οι οποίες εντοπίζουν μικρές συγκεντρώσεις εχθρικής αντίστασης και μεταδίδουν τις συντεταγμένες τους στους πιλότους και στους πυροβολητές μας» ανέφερε το άρθρο.

Τα Αθόρυβα Βλήματα και το το Ρωσικό «Μετρό»

Παράλληλα, οι Ουκρανοί ξεκίνησαν να αναφέρουν κάτι που αποκαλούν «αθόρυβα βλήματα» του ρωσικού πυροβολικού. Προηγουμένως ακούγονταν ένα χαρακτηριστικό σφύριγμα πριν χτυπήσει ένα εχθρικό βλήμα πυροβολικού μία ουκρανική θέση, ωστόσο τώρα ο ουκρανικός στρατός φαίνεται να δηλώνει πως αυτός ο ήχος δεν ακούγεται πλέον, απλά ακούνε την έκρηξη την στιγμή που γίνεται. 

Ανέφεραν επίσης για ένα «μετρό» στις ρωσικές θέσεις στο πεδίο της μάχης, αναφερόμενοι στα χαρακώματα των Ρώσων στρατιωτών. Κάποιες ρωσικές αναφορές, συγκεκριμένα στρατιωτικών ανταποκριτών από την Russian Spring, επιβεβαίωσαν το εκτενή δίκτυο χαρακωμάτων που δημιούργησαν οι Ρώσοι μαχητές στην περιοχή της Αβντίιβκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι ταξιαρχίες από την 'Άγρια Μεραρχία' κατάφεραν να σκάψουν ένα τούνελ μήκους 160 μέτρων. Αυτό μας επέτρεψε όχι μόνο να φτάσουμε πιο κοντά στον εχθρό και να τον επιτεθούμε, αλλά και να υπονομεύσουμε τους στρατιώτες τους, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των μαχητών μας κατά την επίθεση» δήλωσαν οι Ρώσοι ανταποκριτές πολέμου.

Ένα κανάλι στο Telegram μας υπενθυμίζει πως και στο παρελθόν υπήρχαν παράπονα από τον ουκρανικό στρατό σχετικά με το «ρωσικό μετρό» κοντά στην Αβντίιβκα. Συγκεκριμένα, Ουκρανοί στρατιώτες από την 110η Ταξιαρχία είχαν αναφέρει πως «το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τακτικές τυφλοπόντικα και σκάβει τούνελ για να πλησιάζει μυστικά τις ουκρανικές θέσεις».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...