Βλαντιμίρ Πούτιν
Ρωσία

Το Reuters προβλέπει τον Πούτιν νικητή των εκλογών του 2024-Κρεμλίνο: Δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα θέσει υποψηφιότητα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για ακόμη μία φορά στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην κρατική TASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει μία πρόσφατη αναφορά του πρακτορείου Reuters πως ο Πούτιν έχει ήδη αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2024, ο Πεσκόφ δήλωσε «ο Πούτιν δεν έχει προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη μία προεκλογική εκστρατεία».

Η Ρωσία αναμένεται να οργανώσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές της στις 17 Μαρτίου του 2024. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα αποφασίσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής τους τον Δεκέμβριο του φετινού έτους. 

Πάντως ο Πεσκόφ είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο πως εάν ο Πούτιν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα, κανείς δεν θα μπορεί να τον ανταγωνιστεί.

Η Αναφορά του Reuters: Ο Πούτιν θα Συνεχίσει ως Πρόεδρος

Οι παραπάνω δηλώσεις του Πεσκόφ έγιναν λίγη ώρα αφότου το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο έξι πηγές του, μετέδωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη αποφασίσει να συμμετάσχει στις επόμενες ρωσικές εκλογές, εκτιμώντας πως θα τις νικήσει με αποτέλεσμα να μείνει στην εξουσία τουλάχιστον μέχρι το 2030.

Οι πηγές δήλωσαν στο Reuters πως ο Ρώσος ηγέτης νιώθει πως πρέπει να καθοδηγήσει την χώρα του αυτήν την δύσκολη περίοδο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος διαδέχθηκε τον πρώην Ρώσο πρόεδρο Μπορίς Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του έτους 1999, έχει ήδη υπηρετήσει ως ηγέτης της χώρας για το μεγαλύτερο διάστημα από την εποχή του Ιωσήφ Στάλιν μέχρι και σήμερα.

Ο Πούτιν έγινε 71 ετών στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πηγές, οι οποίες μίλησαν στο διάσημο πρακτορείο ανώνυμα εξαιτίας της πολιτικής του Κρεμλίνου, τόνισαν πως η είδηση της απόφασης του Πούτιν έχει ήδη μαθευτεί στη χώρα, ενώ πρόσθεσαν πως τώρα οι σύμβουλοι του Ρώσου προέδρου ετοιμάζουν την νέα του προεκλογική εκστρατεία.

Για τον Πούτιν, τα ποσοστά έγκρισης του οποίου φτάνουν ακόμη και το 80% εντός του ρωσικού λαού, οι εκλογές του 2024 αναμένονται μία εύκολη πρόκληση, μιας και έχει την υποστήριξη του κράτους, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και σχεδόν όλης της κοινής γνώμης. Έτσι αναμένεται πως θα στεφθεί νικητής και αυτού του πολιτικού αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η απόφαση έχει παρθεί - θα βάλει υποψηφιότητα» δήλωσε μία από τις πηγές του Reuters. 

«Ο κόσμος σήμερα είναι πολύ επικίνδυνος» τόνισε μία άλλη από τις πηγές του Reuters.

Πολλοί ξένοι διπλωμάτες, κατάσκοποι και αξιωματούχοι δήλωσαν πως αναμένουν ότι ο Πούτιν θα παραμείνει όλη την ζωή του στην ρωσική εξουσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ