έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι εξαΰλωσαν αποθήκες με πυρομαχικά ουρανίου & πυραύλους Storm Shadow όσο οι Ουκρανοί παραδίνονται μαζικά στο Σβάτοβο!

Σύμφωνα με σημερινές αναφορές, στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ξεκίνησαν να παραδίνονται μαζικά στην κατεύθυνση του Σβάτοβο. Ένας στρατιώτης του ρωσικού στρατού μετέδωσε αυτήν την είδηση σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον στρατιώτη, Ουκρανοί στρατιώτες αποφάσισαν μόνοι τους να αφήσουν κάτω τα όπλα τους. Αρκετοί άντρες παραδίνονται κάθε μέρα, πρόσθεσε ο Ρώσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο εχθρός ξεκίνησε εθελοντικά να παραδίνεται. Μόνο χθες πήραμε τρεις αιχμάλωτους. Μόνοι τους ήρθαν σε εμάς και δεν αντιστάθηκαν καθόλου» δήλωσε συγκεκριμένα ο στρατιώτης.

Νωρίτερα, το ρωσικό Κανάλι 5 είχε αναφέρει πως εξαιτίας της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης, οι στρατιώτες του Κιέβου ξεκίνησαν να συμπεριφέρονται καλύτερα στον ρωσικό στρατό, συγκεκριμένα με περισσότερο σεβασμό. Αρχικά αναφέρεται πως οι στρατιώτες της Ουκρανίας ήταν αρκετά σίγουροι πως ο ρωσικός στρατός δεν ήταν καλά οργανωμένος, προετοιμασίες, οπλισμένος και εκπαιδευμένος, ωστόσο τώρα φαίνεται πως συνειδητοποίησαν την λάθος εκτίμησή τους.

Όσον αφορά το Σβάτοβο, πρόκειται για μία ουκρανική πόλη στο Λουγκάνσκ και συγκεκριμένα στον ποταμό Κράσνα, της ανατολικής Ουκρανίας. Η πόλη έχει πέσει στα χέρια των Ρώσων το 2022 ωστόσο οι Ουκρανοί δεν σταματούν να πραγματοποιούν πολυδάπανες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

χάρτης Σβάτοβο καλοκαίρι 2023

Οι Ρώσοι Έπληξαν Αποθήκες με Όπλα Απεμπλουτισμένου Ουρανίου

Σε άλλη είδηση, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις λέγεται πως επιτέθηκαν κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, το χθεσινό βράδυ οι δυνάμεις της Μόσχας πραγματοποίησαν μία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, ολοκληρώνοντας πλήγματα με όπλα εναέριας εκτόξευσης μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Ο κύριος στόχος τους ήταν υποδομές που άνηκαν στον ουκρανικό στρατό και στις οποίες οι Ουκρανοί αποθήκευαν πυραύλους κρουζ Storm Shadow δυτικής παραγωγής, πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, όπως επίσης και κέντρα υποκλοπής πληροφοριών μέσω ασυρμάτων και βάσεις εκπαίδευσης για ομάδες δολιοφθοράς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των στόχων της επιχείρησης. Όλοι οι προαναφερθέντες στόχοι χτυπήθηκαν και ο σκοπός της αποστολής επετεύχθη.

Αναφέρθηκε επίσης πως οι δράσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων είχε ως απώτερο στόχο την εξουδετέρωση μίας πιθανής απειλής από την Ουκρανία, ειδικά αυτής που θέτει η παρουσία πυραύλων κρουζ και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην χώρα. Με αυτά τα όπλα οι Ουκρανοί μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για τον ρωσικό στρατό αλλά και τον άμαχο πληθυσμό των δύο κρατών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...
κατεστραμμένη ουκρανική βάση
Ένοπλες Συρράξεις 0

Καταστροφική απώλεια για τον Ζελένσκι-Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα θέρισε σχεδόν όλη την 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών της Ουκρανίας (Βίντεο)

Παράλληλα, έλαβαν χώρα στην Ρωσία ασκήσεις ετοιμότητας στις δυνάμεις στρατηγικών πυραύλων με όπλα μαζικής καταστροφής...