έκρηξη
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Τρομαχτική Έκρηξη: Ρωσική βόμβα μισού τόνου FAB-500 «σκάει» σε ουκρανική πόλη (Βίντεο)

Το πιο ισχυρό πλήγμα με εναέρια ρωσική βόμβα τύπου FAB-500 καταγράφηκε στον φακό μίας κάμερας στην Ουκρανία. Το πλήγμα προφανώς και είχε στόχο θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αυτήν την φορά στο Μπερισλάβ.

Τρομερό Βίντεο Απαθανάτισε το Χτύπημα της Ρωσικής Βόμβας

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση της ρωσικής ειδησεογραφικής υπηρεσίας Avia-pro, δημοσιεύθηκε βίντεο μίας εναέριας επίθεσης μεγάλης κλίμακας έναντι θέσεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του Μπερισλάβ. Το βίντεο εμφανίστηκε λίγο αφότου δημοσιεύθηκαν αναφορές πως μίας εναέρια βόμβα τύπου FAB-500M62 χρησιμοποιήθηκε στο πεδίο της μάχης, εξοπλισμένη με ένα κιτ μετατροπής τύπου UMPC. Αυτά τα κιτ δίνουν «φτερά» στις ρωσικές μη κατευθυνόμενες βόμβες της σειράς FAB, μετατρέποντάς τες σε όπλα ακριβείας και παρατεταμένου βεληνεκούς. Αυτός ο τύπος πυρομαχικών χαρακτηρίζεται από την υψηλή ακρίβειά του στα πλήγματα στόχων και την μεγάλη ισχύ του, μιας και η βόμβα ζυγίζει μισό τόνο (500 κιλά).

Να αναφέρουμε πως η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και καταστροφική, πράγμα που αποδεικνύει στην πράξη την ικανότητα του όπλου να διεισδύει και να προκαλεί τεράστια ζημιά σε εχθρικές θέσεις. Η ρωσική Avia-pro εκτιμά πως το εν λόγω πλήγμα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές και απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Μπερισλάβ.

Όσον αφορά το Μπερισλάβ, να τονίσουμε πως πρόκειται για μία ουκρανική πόλη στην περιφέρεια της Χερσώνας της Ουκρανίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Η εν λόγω πόλη αποτελεί διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, φιλοξενώντας τα κυριότερα κτήρια της τοπικής διοίκησης. 

Στο βίντεο που εμφανίστηκε τις τελευταίες ώρες, το οποίο καταγράφηκε από την απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου που χωρίζει στην μέση την περιοχή της Χερσώνας, μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε πως ο καπνός από την πυροδότηση του ρωσικού όπλου ανυψώνεται αρκετά μέτρα στον αέρα, γεγονός που υποδεικνύει την καταστροφική επίδραση της FAB-500 στην ουκρανική θέση.

Αν και το βίντεο και οι αναφορές της χρήσης του όπλου εμφανίστηκαν μόλις τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, η ρωσική Avia-pro επικαλούμενη διαδικτυακά μέσα και πηγές αναφέρει πως το εν λόγω πλήγμα που απεικονίζεται στο υλικό έλαβε χώρα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό της πραγματικά απαράμιλλης ισχύς μίας ρωσικής βόμβας τύπο FAB-1500 με κιτ μετατροπής τύπου UMPC. Αυτά τα όπλα έχουν βάρος τριπλάσιο των FAB-500, μιας και φτάνουν τους 1,5 τόνους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ