αλεξιπτωτιστές
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ποιος τους σώζει τώρα; Ο Πούτιν έστειλε 10 χιλιάδες επίλεκτους αλεξιπτωτιστές στο Ορέχοβο παρά τις αντιρρήσεις στρατηγών του-Ενισχύσει την 58η στρατιά στο Ραμπότινο (Εικόνα)

Η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας ανέφερε πως η Μόσχα ενίσχυσε την 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων με 10 χιλιάδες επίλεκτους αλεξιπτωτιστές.

Ουκρανικά μέσα εκτιμάνε πως η απόφαση του υπουργείου άμυνας είχε ως αποτέλεσμα παράπονα και δυσανασχέτηση από την διοίκηση των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, μιας και στο παρελθόν οι υψηλόβαθμοι αυτού του σώματος είχαν εκφράσει την εναντίωσή τους στην αποστολή επίλεκτων μονάδων τους στην «κόλαση» της Ουκρανίας.

Η Απόφαση της Ρωσίας και τα... Παράπονα

Λίγο πιο αναλυτικά και σύμφωνα με πολύ νέες αναφορές από ξένα μέσα, κατά το διάστημα των δύο τελευταίων εβδομάδων η Ρωσία φαίνεται πως έχει ενισχύσει περαιτέρω την 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων της, η οποία δέχεται υψηλή πίεση από τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.

Οι ενισχύσεις αποτελούνται από επιπρόσθετες αερομεταφερόμενες μονάδες των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, οι οποίες παρατάχθηκαν κυρίως στον άξονα του Ορέχοβο της νότιας περιοχής της Ζαπορίζια του ουκρανικού χάρτη. Αυτό αναφέρει η υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού υπουργείου άμυνας.

Συνολικά λέγεται πως τουλάχιστον πέντε συντάγματα από την 7η και την 76η μεραρχία του ρωσικού στρατού είναι κατά πάσα πιθανότητα συγκεντρωμένα στα πρώτα δεκάδες χιλιόμετρα της πρώτης γραμμής του Ραμπότινο. Σε πλήρη ισχύ, μία τέτοια δύναμη θα έπρεπε να αποτελείται από περίπου 10 χιλιάδες επίλεκτους αλεξιπτωτιστές, εκτιμάν ουκρανικές αναφορές. Ωστόσο, το Κίεβο εικάζει πως σχεδόν όλες αυτές οι ρωσικές δυνάμεις δεν διαθέτουν πλήρη ισχύ (δηλαδή έχουν ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, οπότε ίσως το ακριβές συνολικό νούμερο να είναι μικρότερο από το προαναφερθέν). 

Επίσης, η ουκρανική σελίδα αμυντικής ενημέρωσης DefenseExpress εκτιμά πως η τωρινή κατάσταση, δηλαδή η απόφαση του Κρεμλίνου να στείλει αυτούς τους επίλεκτους κομάντος του στο μέτωπο, δυσαρέστησε την ανώτατη διοίκηση των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων. Κατά την διάρκεια όλου του πολέμου, αρκετοί Ρώσοι διοικητές έχουν τονίσει πως οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις είναι πολύ ευκίνητες επιθετικές δυνάμεις που πρέπει να χρησιμοποιούνται για επιθετικές επιχειρήσεις και όχι να παρατάσσονται στην γραμμή σαν απλό πεζικό για να απωθούν εχθρικές επίγειες δυνάμεις σε ένα τόσο τεράστιο μέτωπο. 

Ουσιαστικά, η ρωσική διοίκηση των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Μόσχας θεωρεί πως σε μία τέτοια παράταξη οι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές «χαραμίζονται», μιας και δεν μπορούν να επιδείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Όπως και να έχει όμως, εάν το Κρεμλίνο το έχει αποφασίσει τότε όλη η υπόλοιπη ανώτατη ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων οφείλει να ακολουθήσει τις εντολές του.

χάρτης Ορέχοβο 17 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή