Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Αυστραλία θα μεταφέρει μαχητικά F / A-18 Hornet στην Ουκρανία; Ανελέητες μάχες και τραγικές απώλειες του Ουκρανικού στρατού

Είναι γνωστό ότι,  οι ΗΠΑ έδωσαν το «πράσινο» φως για εξαγωγές μαχητικών αεροσκαφών από τρίτα κράτη, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να διαμηνύει πως δεν θα εμποδίσει καμία τέτοια διαδικασία, αν οποιοδήποτε από τα κράτη που κατέχουν αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη αιτηθεί εξαγωγή στην Ουκρανία.

Ενώ οι ΗΠΑ παραμένουν απρόθυμες να στείλουν οποιοδήποτε από τα δικά τους F-16 στο Κίεβο, Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν  ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκρίνει την εξαγωγή των τζετ στην Ουκρανία, εάν αυτό αποφασίσουν οι σύμμαχοι με την προμήθεια τους.

Σε μια νέα εξέλιξη, Ουκρανία και η Αυστραλία διαπραγματεύονται την προμήθεια μαχητικών F / A-18 Hornet. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Australian Financial Review. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μιλάμε για παροπλισμένα μαχητικά, τα οποία θα χειρίζονται συνταξιούχοι πιλότοι της Αυστραλιανής Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρά το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν κατ' αρχήν συμφωνίες για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 στην Ουκρανία, η πιθανότητα αυτά τα αεροσκάφη να είναι στη διάθεση  του Κιέβου είναι πολύ υψηλή.

Όπως σημειώνει η Australian Financial Review, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ήδη δώσει τη συγκατάθεσή τους για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών F / A-18 Hornet,  στην Ουκρανία.

Τονίζεται ότι, τα αεροσκάφη μπορούν να φτάσουν στην Ουκρανία, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Είναι αλήθεια ότι, ορισμένα από αυτά τα μαχητικά  είναι κατάλληλα μόνο για ανταλλακτικά. Επιπλέον, ένας από τους όρους για μια πιθανή συμφωνία, θα είναι η απαγόρευση χρήσης αυτών των μαχητικών εκτός του εναέριου χώρου της Ουκρανίας.

Απόδειξη της έναρξης της αντεπίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα The New York Times, αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι, η παρατηρούμενη αύξηση των στρατιωτικών επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μπορεί να αποτελεί απόδειξη της έναρξης της αναμενόμενης αντεπίθεσης της Κίεβο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι βασίστηκαν στις αξιολογήσεις τους, ιδίως, σε δεδομένα που έλαβαν από στρατιωτικούς δορυφόρους των ΗΠΑ. Αυτοί οι δορυφόροι  με δυνατότητα υπέρυθρης ακτινοβολίας, έχουν ανιχνεύσει αυξημένη δραστηριότητα από ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις. Η δορυφορική τεχνολογία καθιστά δυνατή την παρακολούθηση των πυρών πυροβολικού και των εκτοξεύσεων πυραύλων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι New York Times, η αποτυχία ή η έλλειψη δραματικής και ταχείας προόδου σε αυτή την αντεπίθεση, θα μπορούσε να δυσκολέψει την Ουκρανία να κερδίσει περαιτέρω υποστήριξη από τη Δύση. Θα μπορούσε επίσης, να περιπλέξει την αναζήτηση του Κιέβου για πρόσθετες εγγυήσεις ασφαλείας στην επερχόμενη καλοκαιρινή σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Τραγικές Ουκρανικές απώλειες

Ο  Ουκρανικός στρατός παρουσίασε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, το πυραυλικό σύστημα 128 mm RAK-SA-12 MLRS. Τα πυραυλικά συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυροβολικού παρασχέθηκαν από την Κροατία ως μέρος της αμυντικής βοήθειας.

Το κροατικό MLRS μπορεί να εκτοξεύσει και τις 12 ρουκέτες σε 9,6 δευτερόλεπτα ή να εκτοξεύσει μονές βολές με ταχύτητα 1 βολής/λεπτό. Η εμβέλεια βολής είναι από 800 έως περισσότερα από 8500 μέτρα, υπάρχει δε δυνατότητα εκτόξευσης από τηλεχειριστήριο από απόσταση 25 μέτρων από τον εκτοξευτή.

Λόγω των σημαντικών απωλειών που υπέστη νωρίτερα, το Κίεβο αναγκάστηκε να αναδιοργανώσει τα απομεινάρια της 23ης και 31ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, σε ξεχωριστές ενοποιημένες μονάδες. Αυτές οι μονάδες, συνέχισαν την επίθεσή τους στην περιοχή των οικισμών Νοβοντάροβκα και Λεβαντνόε. Επιπλέον, μια νέα ταξιαρχία εισήχθη στην ίδια περιοχή των εχθροπραξιών.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε μια επίθεση προς την κατεύθυνση του Οκτάμπρισκι και του Νοβοντονέτσκοε, από τις δυνάμεις της 37ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με ενισχύσεις. Η βάση των ενισχύσεων ήταν οι μονάδες της 68ης Ορεινής Ταξιαρχίας Jaeger των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σε απάντηση αυτών των επιθετικών ενεργειών, χρησιμοποιήθηκαν πολύπλοκα πυρά χρησιμοποιώντας στρατιωτική, επιθετική και επιχειρησιακή-τακτική αεροπορία, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό, καθώς και βαριά συστήματα φλογοβόλων.

Οι Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αντισταθούν και ως αποτέλεσμα οι επιτιθέμενες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υπέστησαν σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η συνολική ζημιά των ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ, υπολογίζεται σε περισσότερους από 1500 στρατιωτικούς νεκρούς, 28 άρματα μάχης καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένων 8 άρματα μάχης Leopard κατασκευασμένα στη Γερμανία, τρία τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10 στη Γαλλία και 109 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Πύρρεια νίκη” των Rafale F4 για τη “Συμφωνία του Αιώνα”: Η εντατική “Παρισινή διπλωματία” εξασφάλισε 200 μαχητικά που θα αντικαταστήσουν τα F-15C/D Eagles του Ριάντ

Στα μέσα Ιουλίου κατέστη σαφές ότι η Γερμανική κυβέρνηση είχε ματαιώσει την πώληση σαράντα οκτώ μαχητικών αεροσκαφών...