Πολιτική

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον νέο Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα Στίβεν Λίλι

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Με τον νέο πρέσβη της Βρετανίας στην Αθήνα Στήβεν Λίλι συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας στο X. 

Αναλυτικά η δήλωση Δένδια:

«Υποδέχθηκα σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον νέο Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, κ. Stephen Lillie CMG. Συζητήσαμε για τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Επιπλέον, ανταλλάξαμε απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα άμυνας και ασφαλείας. Με τη συνάντηση αυτή, επαναβεβαιώσαμε τη βούλησή μας για ενίσχυση των ιστορικών σχέσεων». 

Ο νέος Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Πέμπτη. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λίλι έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων ως Διευθυντής Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας, Διευθυντής Ασίας-Ειρηνικού, Πρέσβης στις Φιλιππίνες και Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο.  Έχει βαθιά γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, στρατηγικών υποθέσεων και γεωπολιτικής, και έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ζητήματα ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ