Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σπέρνουν θάνατο τα ρωσικά UAV-Οι ΗΠΑ «επιταχύνουν» την ανάπτυξη συστημάτων αντι-drone Gepard στο Κίεβο-"Καίγονται" τα ουκρανικά κέντρα

Εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης με drone και πυραύλους στο Κίεβο, ο στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε σε μια εταιρεία με έδρα τη Φλόριντα μια συμφωνία λίγο πάνω από 118 εκατομμύρια δολάρια, για να παράσχει στον ουκρανικό στρατό περισσότερα αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά όπλα (Α/Α)  Gepard 35 mm, επισημαίνει σε σχετικό άρθρο του Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας τα παραάτω κατά την εκτίμησή μας κύρια σημεία:

Η ανάπτυξη των Α/Α Gepard 35 στην Ουκρανία και η νέα σύμβαση των ΗΠΑ

Την 1η Ιουνίου, το Πεντάγωνο αποκάλυψε στην καθημερινή του ανακοίνωση για τις συμβάσεις τη συμφωνία του Στρατού με την Τάμπα, την Global Military Products, Inc. της Φλόριντα, αξίας 118.375.740 δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Γερμανία έχει στείλει αρκετά από αυτά τα οχήματα στον ουκρανικό στρατό, αναπτύσσοντάς τα αποτελεσματικά, ειδικά για την άμυνα των εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων κρουζ και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η απόφαση είναι σημαντική εν μέσω ενός μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβου.

Η Ρωσία έχει ανεβάσει την επιθετικότητά της  εναντίον της Ουκρανίας μετά από μια πρόσφατη επίθεση με drone στη Μόσχα. πλήττοντας κέντρα διοίκησης και λήψης αποφάσεων της Ουκρανίας σε μια αλλαγή στρατηγικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ ανακοίνωσε την 1η Ιουνίου ότι η Ρωσία είχε λάβει αρκετά UAV από το Ιράν για να επιτίθεται στην Ουκρανία καθημερινά.

«Τα drones shahed εκτοξεύονται τώρα πάρα πολύ  συχνά που δεν είναι σαφές εάν εντοπίζουν ή εξαντλούν την αεράμυνα μας. Είναι όλα μαζί», είπε.

Η παράδοση του Gepard θα ενισχύσει, επομένως, την άμυνα της Ουκρανίας έναντι των ρωσικών UAV τις επόμενες εβδομάδες, ειδικά καθώς οι επιθέσεις δεν βλέπουν σημάδια υποχώρησης.

Ωστόσο, ο αριθμός των Gepard που αγοράστηκαν για την Ουκρανία μέσω της συμφωνίας του αμερικανικού στρατού και η πιθανή ημερομηνία άφιξης είναι επίσης άγνωστα.

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο Γερμανός βουλευτής Roderich Kizewetter ζήτησε να «αγοράσει πίσω» τα 15 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard (SZU) που πουλήθηκαν νωρίτερα στο Κατάρ και να τα ανακατευθύνει στην Ουκρανία.

Από τότε που εξασφάλισε για πρώτη φορά το σύστημα πέρυσι, η Ουκρανία χρησιμοποίησε το Gepard για να καταρρίψει τα πάντα, από ρωσικούς πυραύλους κρουζ μέχρι ιρανικά drones αυτοκτονίας Shahed.

Χαρακτηριστικά-Αριθμητικά Δεδομένα

Το Gepard διαθέτει έναν πυργίσκο δύο ατόμων με δύο πυροβόλα Oerlikon Contraves KDA των 35 χλστ. που είναι κατασκευασμένα στο σασί Leopard 1 Main Battle Tank (MBT).

Τα ραντάρ αναζήτησης και παρακολούθησης είναι εγκατεστημένα σε έναν μόνο πυργίσκο με δύο αυτόματα πυροβόλα των 35 mm σε κάθε μοντέλο Gepard.

Είναι κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ως σύστημα άμυνας σημείου, έναντι ελικοπτέρων, αεροσκαφών χαμηλών πτήσεων και άλλων εναέριων απειλών. Οι στόχοι στο έδαφος μπορούν επίσης να εξαλειφθούν με καταστροφικά αποτελέσματα από τα πυροβόλα των 35 χιλιοστών του Gepard.

Η αξιολόγηση της RUSI περιέγραψε το σύστημα ως «πολύ επιτυχημένο» ενάντια στα μικροσκοπικά, αργά και χαμηλά πτητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 που η Ρωσία χρησιμοποιεί αρκετά συχνά από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αυτό εξηγεί την απόφαση των ΗΠΑ να αγοράσουν επιπλέον Gepards από την Ιορδανία για την Ουκρανία.

Η Πρωτοβουλία Βοήθειας για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI) χρηματοδοτεί την τελευταία αγορά των Gepards από τις ΗΠΑ. Η USAI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά αγαθών που δεν είναι ήδη σε αμερικανικό απόθεμα, όπως το Gepard, σε αντίθεση με τις λεγόμενες «αναλήψεις» προμηθειών που λαμβάνονται απευθείας από στρατιωτικά αποθέματα των ΗΠΑ και μεταφέρονται στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...