Λουκασένκο
Κόσμος

Λουκασένκο: Το μόνο λάθος που έκανα ήταν ότι δεν τελείωσα την Ουκρανία το 2014 μαζί με τη Ρωσία!

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είπε ότι το "μόνο λάθος" που έκαναν η Ρωσία και η Λευκορωσία ήταν ότι "δεν λύσαμε αυτό το πρόβλημα της Ουκρανίας το 2014-2015, όταν η Ουκρανία δεν είχε στρατό και δεν ήταν έτοιμη, όπως γράφει το Politico .

«Το είδαμε να έρχεται», είπε ο ηγέτης του Μινσκ, αναφερόμενος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι αν ο πόλεμος δεν είχε ξεσπάσει πέρυσι, «θα είχε ξεκινήσει αύριο, αλλά κάτω από πολύ πιο δύσκολες συνθήκες για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία». «Θέλαμε να επιλύσουμε την κατάσταση ειρηνικά. Αυτοί οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν αυτό το χρονικό πλαίσιο για να μετατρέψουν την πανοπλία τους σε μια ικανή μαχητική δύναμη».

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, τα σχόλια του Λουκασένκο έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), μιας ένωσης που αποτελείται από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Ο Λουκασένκο αναφερόταν στην περίοδο 2014–2015, αφότου η Ρωσία εισέβαλε και κατέλαβε τη χερσόνησο της Κριμαίας , και αργότερα οι φιλορώσοι εθνικιστές στο Ντονμπάς πήραν τον έλεγχο μεγάλου μέρους των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, με την υποστήριξη του ρωσικού στρατού.

Το σχόλιο του Λουκασένκο αποδεικνύει ότι ο ηγέτης από το Μινσκ έχει μεταμορφωθεί πλήρως σε «μασκότ του Πούτιν», σύμφωνα με το Politico. Η Λευκορωσία επέτρεψε στα στρατεύματα της Μόσχας να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Ουκρανία από αυτή τη χώρα κατά τη στιγμή της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Επίσης, στα τέλη Μαΐου, ο Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα μεταφέρει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία . Θέλαμε να το διευθετήσουμε ειρηνικά. Ωστόσο, χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά για να αναπτύξουν έτοιμες ένοπλες δυνάμεις».
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...