Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Σε νέο επίπεδο η σύγκρουση! Εντολή Ζελένσκι για κατάληψη της Υπερδνειστερίας; Δύο νέες στρατιωτικές περιφέρειες στη Ρωσία

Οι φόβοι για διάχυση από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, εξακολουθούν να υφίστανται από τη ρωσική εισβολή εν μέσω ανησυχιών ότι, η Μόσχα θα μπορούσε να επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μέσω της νότιας Ουκρανίας, προς την αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι «έριξε λάδι στην φωτιά», καθώς σε συνέντευξη Τύπου στη Μολδαβία εξέφρασε την άποψή του για την κατάσταση στην Υπερδνειστερία, τονίζοντας ότι περαιτέρω αποφάσεις για αυτήν την περιοχή θα πρέπει να ληφθούν με τη συμμετοχή της Ουκρανίας ως γείτονα της Μολδαβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοίνωσε επίσης, την πιθανή επέμβαση της Ουκρανίας στο θέμα της Υπερδνειστερίας, μετά το τέλος της σύγκρουσης σε Ουκρανικό έδαφος.

Η Μολδαβία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, έχει δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στον απόηχο της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας στη γειτονική Ουκρανία και έχει επίσης επηρεαστεί, από ελλείψεις και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, που προκαλούνται από τα χτυπήματα της Μόσχας στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή.

Ο Ζελένσκι τόνισε τη σημασία της διεξαγωγής διαλόγου, «από τη θέση ενός ισχυρού κράτους, ενός νικηφόρου κράτους που έχει ανακτήσει τη γη του». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που η Ουκρανία θα μπορέσει να παρέμβει ενεργά στη συζήτηση για την κατάσταση στην Υπερδνειστερία.

Να επισημάνουμε ότι, η Ρωσία, διατηρεί περίπου 1.500 στρατιώτες στην Υπερδνειστερία, οι οποίοι λέγεται ότι φρουρούν μια τεράστια αποθήκη όπλων της Σοβιετικής εποχής.

Εκτός από τα στρατεύματα που φαινομενικά φρουρούν την αποθήκη, η Ρωσία έχει άλλους 400-500 στρατιώτες στην Υπερδνειστερία, που έχουν χαρακτηριστεί ως ειρηνευτικές δυνάμεις από το τέλος του πολέμου του 1992 μεταξύ Μολδαβίας και Υπερδνειστερίας, που έληξε σε τεταμένη κατάπαυση του πυρός που επιβλήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Πρόεδρος σχολίασε επίσης το ζήτημα της παραμονής του ρωσικού στρατιωτικού σώματος, στο έδαφος του Πρίντεστροβιε. Στο σχόλιό του, παρατήρησε ότι, «αν θέλουν να ζήσουν, θα φύγουν», αφήνοντας να εννοηθεί πιθανή αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

«Η Ουκρανία μπορεί να αντιδράσει και να βοηθήσει μόνο εάν υπάρξει αίτημα από τις αρχές της δημοκρατίας. Το Πρίντεστροβιε πρέπει να ενωθεί με το κράτος του, με την ιστορία του δηλαδή με τη Μολδαβία», τονίζοντας  πώς διέσχισε την Υπερδνειστερία και εξεπλάγη από τη θέα των ρωσικών σημαιών, αντί των σημαιών της Μολδαβίας.

Δύο νέοι στρατοί

Οι δυτικές δυνάμεις και η Ουκρανία, φοβούνται ότι, εάν η Ρωσία εξαπολύσει μια  επίθεση που θα επικεντρωθεί στο νότο της Ουκρανίας, μπορεί να επιδιώξει ξανά να κινηθεί προς την Οδησσό και στη συνέχεια να συνδεθεί με την Υπερδνειστερία , δημιουργώντας ουσιαστικά μια χερσαία γέφυρα που θα «σαρώνει» τη νότια Ουκρανία και θα είναι λίγα  μόνο μέτρα  μακριά…. από το έδαφος του ΝΑΤΟ.

Με δύο νέους στρατούς και δύο στρατιωτικές περιφέρειες, που θα δημιουργηθούν εντός του  2023  απαντά η Ρωσία.

Δύο  νέοι στρατοί  συνδυασμένοι με όπλα και αεροπορικές δυνάμεις, καθώς και δύο στρατιωτικές περιφέρειες, η Μόσχα και το Λένινγκραντ, θα σχηματιστούν στη Ρωσία το 2023. Ο συνταγματάρχης στρατηγός Γεβγένι Μπουρντίσκι, επικεφαλής της κύριας Διεύθυνσης Οργανωτικής και Κινητοποίησης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μίλησε σχετικά  σε περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας.

Επίσης, θα δημιουργηθούν πέντε μεραρχίες και 26 ταξιαρχίες στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Το 2023, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί έγκαιρα οργανωτική δομή και στελέχωση για το σχηματισμό συνδυασμένων όπλων και αεροπορικών στρατών, ένα σώμα στρατού, τη ναυτική περιοχή του Αζόφ, 5 μεραρχίες και 26 ταξιαρχίες, τη δημιουργία των στρατιωτικών περιοχών της Μόσχας και του Λένινγκραντ», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο καθήκον φέτος, είναι η επιλογή για στρατιωτική θητεία βάσει της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των εγγεγραμμένων μονάδων, καθώς και η εκπλήρωση του κανόνα επιστράτευσης για στρατιωτική θητεία.

«Στο πλαίσιο της βελτίωσης της προετοιμασίας των στρατιωτικών γραφείων εγγραφής και στράτευσης για την κινητοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και μεταφορών σε διαφορετικές καταστάσεις, προγραμματίζονται 863 εκδηλώσεις διαφόρων επιπέδων και κλιμακίων», τόνισε.

Την ανάγκη δημιουργίας δύο στρατιωτικών περιοχών φέτος, της Μόσχας και του Λένινγκραντ, είχε επισημάνει πέρυσι ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Τόνισε ότι, το ΝΑΤΟ επιδιώκει να αναπτύξει τις δυνατότητές του κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και να επεκταθεί στη Φινλανδία και τη Σουηδία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ