τσετσενικός στρατός
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Φουλ επίθεση Τσετσένων στην Ουκρανία! «Εφιάλτης»: Οι κομάντος του Καντίροφ στρατολογούν τους πιο επίλεκτους μισθοφόρους της ρωσικής Βάγκνερ

Μέλη της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Βάγκνερ μεταφέρονται στις ειδικές δυνάμεις Akhmat (Αχμάτ).

Πιο συγκεκριμένα, ο Apty Alaudinov, διοικητής της ειδικής μονάδας Akhmat και αναπληρωτής διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε πως ένας σημαντικός αριθμός μαχητών από την ιδιωτική εταιρεία της Βάγκνερ μεταφέρθηκε στις ειδικές δυνάμεις Akhmat.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χωρίς πενήντα χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς αεροπλάνα, άρματα μάχης, ελικόπτερα κλπ! Χωρίς τίποτα από αυτά, πετύχαμε τέτοιο αποτέλεσμα που δεν πέτυχε καμία άλλη μονάδα. Πολλοί μαχητές της Βάγκνερ μεταφέρθηκαν στις ειδικές δυνάμεις Akhmat. Δεν το κρατάμε μυστικό» δήλωσε ο Ρώσος.

Ο ίδιος τόνισε πως παρά την έλλειψη πολλών όπλων, όπως αεροσκάφη, άρματα μάχης και ελικόπτερα, η μονάδα τους έχει καταφέρει πολλά επιτεύγματα. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα της δημοσιότητας επικεντρώθηκαν σε αυτούς.

O Alaudinov δεν μίλησε για τον ακριβή αριθμό των πρώην μαχητών της Βάγκνερ που συμμετείχαν στις θέσεις της ομάδας και ως αποτέλεσμα είναι άγνωστος ο «σημαντικά μεγάλος αριθμός» που μεταφέρθηκε. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν μιλάμε για προσωπικό της μονάδας ή για πρώην φυλακισμένους που υπέγραψαν συμβόλαιο με την ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία.

Επιπλέον, μέχρι στιγμής δεν σχολίασε τίποτα δημόσια η ίδια η εταιρεία του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Ποιες Είναι οι Ειδικές Δυνάμεις Akhmat;

Το 141ο Ειδικό Μηχανοκίνητο Σύνταγμα, γνωστό και ως «Καντιροβίτες» και η μονάδα ειδικών δυνάμεων Akhmat (από τον Αχμάτ Καντίροφ) θεωρείται από την Δύση ως ένας παραστρατιωτικός οργανισμός στην Τσετσενία της Ρωσίας, ο οποίος λειτουργεί ουσιαστικά ως προστατευτικό σώμα του επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας. 

Ο όρος «Καντιροβίτες» χρησιμοποιείται στην Τσετσενία ως αναφορά σε οποιονδήποτε ένοπλο Τσετσένο άντρα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Βέβαια, νομικά το σώμα υπάγεται στην εθνοφρουρά της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η παραστρατιωτική οργάνωση ιδρύθηκε το 1999 από τον Αχμάτ Καντίροφ, ωστόσο μετά την δολοφονία του το 2004, επικεφαλής του κράτους έγινε ο γιος του, Ραμζάν Καντίροφ. Το 2006, οι Καντιροβίτες νομιμοποιήθηκαν ως μηχανοκίνητο σύνταγμα του ρωσικού υπουργείου εσωτερικών, λαμβάνοντας την ονομασία 141ο Μηχανοκίνητο Σύνταγμα. Όταν ο Καντίροφ εκλέχθηκε πρόεδρος της Τσετσενίας το 2007, ο επίσημος κύριος ρόλος της μονάδας ήταν και είναι η προστασία του προέδρου.

Μέχρι και σήμερα, οι μονάδες του συντάγματος θεωρούνται ο ιδιωτικός στρατός του Καντίροφ, ενώ έχουν λάβει μέρος σε διάφορους πολέμους, όπως στον Δεύτερο Τσετσενικό Πόλεμο, στην εξέγερση του Βόρειου Καύκασου, στον Εμφύλιο της Συρίας και στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο του 2022.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...