TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό κανάλι Zvezda του Κρεμλίνου, μία μονάδα βαριών φλογοβόλων συστημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek επιτέθηκε τις θέσεις της ουκρανικής 103ης Μεμονωμένης Ταξιαρχίας Εθνοφυλακής στην περιοχή του οικισμού Novoselovskoye, στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Το υλικό της μαχητικής εργασίας δημοσιεύθηκε από το υπουργείο άμυνας της Μόσχας.

Περνώντας απαρατήρητοι από τον εχθρό, το βίντεο της Zvezda ξεκινά με την κίνηση των ρωσικών φλογοβόλων προς τις θέσεις μάχης τους. Ένας Ρώσος πυροβολητής διορθώνει την θέση του εκτοξευτή. Περίπου ένα λεπτό αργότερα τα ισχυρά TOS-1A Solntsepek ξεκίνησαν να εκτοξεύουν πυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ρωσική σελίδα, το αποτέλεσμα των βολών μεταδίδεται στο πλήρωμα μέσω κάμερας. Μόλις χτυπήσουν ένα στόχο, τα θερμοβαρικά βλήματα των ρωσικών συστημάτων δημιουργούν ένα καταστροφικό νέφος έκρηξης. Αμέσως, η θερμοκρασία αρκετών χιλιάδων βαθμών σε συνδυασμό με την τεράστια πίεση καταστρέφουν τον στόχο.

«Είναι αδύνατο να κρυφτείς από την ομοβροντία του TOS-1A Solntsepek, ακόμη και εάν βρίσκεσαι σε χαρακώματα και καταφύγια».

Η μονάδα έπειτα ολοκλήρωσε την μαχητική αποστολή και έλαβε πολύ καλή αξιολόγηση από την διοίκηση για την αποτελεσματική και καλά συντονισμένη εργασία της.

«Μονάδες TOS προκάλεσαν με επιτυχία ζημιά στο εχθρό με τα πυρά τους. Πλήττουν εκεί που άλλα μέσα δεν μπορούν, για παράδειγμα υπόγεια κτηρίων, κάθε οχυρωμένη υποδομή, μία μεγάλη συγκέντρωση εχθρικού προσωπικού κλπ. Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δοκιμάστηκαν αρκετές μέθοδοι πυρών, διάφοροι τρόποι εύρεσης της κατάλληλης θέσης, διάφοροι συνδυασμοί υποστήριξης πυρός. Όλα αλλάζουν και συνεχώς βελτιώνονται» δήλωσε ο διοικητής της ομάδας των βαριών αυτών φλογοβόλων συστημάτων.

Τα πληρώματα των στρατιωτικών οχημάτων επιχειρούν τις περισσότερες φορές κατά τις νυχτερινές ώρες, ανέφερε η ρωσική υπηρεσία. Και αυτό γιατί οι βραδινές αποστολές είναι ασφαλέστερες και δημιουργούν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού έναντι των Ουκρανών. 

«Αυτοί που ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να μην βρίσκονται εντός της ζώνης καταστροφής του όπλου, συνήθως προτιμούν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να οπισθοχωρήσουν, ανοίγοντας τον δρόμο για τα ρωσικά στρατεύματα.»

Μεταξύ των συστοιχιών των TOS-1A Solntsepek υπάρχει και ένας ειδικός ρόλος της προστασίας τους. Τα μέλη που έχουν αναλάβει αυτό το καθήκον χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από μη εύφλεκτα υλικά και επιτρέπει σε περίπτωση ανάγκης την σωτηρία Ρώσων στρατιωτών. 

Αφού ολοκληρώνουν την μαχητική τους αποστολή, τα πληρώματα των TOS-1A Solntsepek προσπαθούν όσο πιο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν θέσεις πυρός και να ανεφοδιάσουν ταχύτατα τα συστήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσικοί Grad σε Άλλο Βίντεο της Zvezda

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε δημοσιεύσει υλικό από την μαχητική εργασία των συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Grad της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Οι Ρώσοι πυροβολητές χτύπησαν στόχους, οι συντεταγμένες των οποίων μεταδόθηκαν από drones στο διοικητικό κέντρο. Οι πολλαπλοί εκτοξευτές καλύπτουν τεράστιες περιοχές του εχθρού, έκλεισε η Zvezda.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ