Zvezda - μάχες στο χωριό Kamenskoye
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Μάχες «Πρόσωπο με Πρόσωπο»: Το ρωσικό τάγμα Κριμαία ανακατέλαβε χωριό στον Δνείπερο-Οι Ουκρανοί μόλις 250μ. μακριά τους! (Βίντεο)

Σθεναρές μάχες λαμβάνουν χώρα αυτήν την στιγμή για το χωριό Kamenskoye, της περιοχής Ζαπορίζια. Ο οικισμός στην πραγματικότητα χωρίζεται στα δύο: στην μία όχθη του παραπόταμου του Δνείπερου Yanchekrak, όπου υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα και στην άλλη όχθη, όπου υπάρχουν ουκρανικοί σχηματισμοί. Οι κάτοικοι του οικισμού εγκατέλειψαν την περιοχή όταν στρατιώτες κατέλαβαν το Kamenskoye.

Κατέστρεψαν σχεδόν κάθε κτήριο, για αυτό και ήταν αδύνατο να μείνουν στο χωριό. Οι Ρώσοι κατηγορούν τον ουκρανικό στρατό πως ναρκοθέτησε τις οδούς που παρέχουν πρόσβαση στο σημείο. Τώρα, η ρωσική κρατική Zvezda του Κρεμλίνου αναφέρει πως το εθελοντικό τάγμα «Κριμαία» αμύνεται εκεί. Ο ουκρανικός στρατός δεν απέχει ούτε μισό χιλιόμετρο απόσταση από την ρωσική αμυντική γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις πρώτες γραμμές λαμβάνουν χώρα έντονες συγκρούσεις. Ο δρόμος πάνω στον οποίο κινείται το κινηματογραφικό συνεργείο του ρωσικού καναλιού TV Zvezda συνδέει το πίσω μέρος με το μέτωπο. Είναι πολύ επικίνδυνο, αναφέρουν οι Ρώσοι, αφού δέχεται συνεχώς πυρά. Την καταστροφή στην περιοχή προβάλουν ξεκάθαρα τα καμένα αμάξια δεξιά και αριστερά του μεγάλου δρόμου.

Γύρω από το Kamenskoye, ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος με το ψευδώνυμο Mordvin μιλά για τις θέσεις του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί βρίσκονται μόλις 400 μέτρα μακριά, ωστόσο σε κάποια σημεία η απόσταση μεταξύ των δύο στρατοπέδων είναι μόνο 200 με 250 μέτρα. Οι θέσεις βρίσκονται σε ίσια γραμμή.

«Τώρα, χειριστές πολυβόλων NSV θα ετοιμαστούν και θα χτυπήσουν τον εχθρό, στα σημεία που τον έχουμε ανιχνεύσει. Ας προειδοποιήσουμε τον εχθρό πως δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν εδώ» δήλωσε ο αναπληρωτής Ρώσος διοικητής.

Έπειτα το συνεργείο της Zvezda πήρε τον δρόμο της επιστροφής, επειδή δεν είναι ιδανικό μέρος για παρατεταμένη παρουσία. Ένα ολμοβόλο μπορεί να ξεκινήσει να εκτοξεύει πυρά, οι Ρώσοι μπορεί να ξεκινήσουν βολές με πολυβόλα και ούτω καθεξής. Φυσικά στο σημείο υπάρχουν και ελεύθεροι σκοπευτές, οι οποίοι εστιάζουν στις θέσεις που βρίσκονται ρωσικές δυνάμεις.

Η Εκκένωση του Χωριού

Λίγους μήνες πριν, η Zvezda αναφέρει πως Ουκρανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να κινηθούν στην βόρεια όχθη του ποταμού Yanchekrak, ο οποίος όπως προαναφέραμε είναι παραπόταμος του Δνείπερου. Ένα υδάτινο εμπόδιο χωρίζει το χωριό Kamenskoye σχεδόν στην μέση. Μέρος του βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Πάντως σήμερα δεν μένει κανείς στο χωριό. Οι ντόπιοι έφυγαν από τα σπίτια τους μόλις ξεκίνησαν οι μάχες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ο ρωσικός στρατός τους βοήθησε να φύγουν. Δεν είναι καθόλου ασφαλές να περπατάς στους δρόμους σήμερα. Ο καιρός βέβαια είναι συννεφιασμένος, κάτι που σημαίνει πως η εναέρια αναγνώριση έχει σταματήσει και μπορείς να κινηθείς με ασφάλεια από θέση σε θέση» έκλεισε η ρωσική υπηρεσία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...