Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η 5η φάλαγγα της Δύσης-Η ρωσική Λεγεώνα που επιτέθηκε στο Μπριάνσκ κυριαρχείται από αναρχικούς και ακραίους αριστερούς

Η πρόσφατη επίθεση στην πόλη Μπριάνσκ της Ρωσίας από την αυτοαποκαλούμενη ρωσική Λεγεώνα, έχει ξεσηκώσει τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Πρόκειται για μία παραστρατιωτική οργάνωση στα πρότυπα της Wagner, που αποτελείται από ακραίους αριστερούς που θέλουν να ρίξουν τον Πούτιν.

Την Λεγεώνα αυτή στελεχώνουν συνεχώς νέα μέλη.

“Η εκδίκηση του Πούτιν θα είναι άγρια και​- όλος ο κόσμος φοβάται, μετά τον «ματωμένο Μάη» θα ακολουθήσει ένα ακόμη πιο φρικιαστικό καλοκαίρι, για αυτό και οι δυνάμεις μας θα επιτεθούν για να χτυπήσουν τη Μόσχα”, δηλώνει ο διοικητής της Λεγεώνας των Ρώσων αντιφρονούντων, που χρησιμοποιεί την κωδική ονομασία Caesar.

“Έχουμε σοβαρές δυνατότητες. Έχουμε όλμους, τεθωρακισμένα οχήματα, Stingers, φορητά αντιαρματικά συστήματα και μια πολύ αποτελεσματική μονάδα αναγνώρισης drone” είπε ο 49χρονος Caesar στους The Times.

“Η επίθεσή μας την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ουσιαστικά συνεχούς σύγκρουσης στο ρωσικό έδαφος από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, και οδήγησε τις ρωσικές αρχές να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους πριν επιστρέψουν οι αντάρτες στο ουκρανικό έδαφος”, συνεχίζει ο ίδιος.

Η μονάδα του Ρώσου Καίσαρα, διαφημίζει ότι διαθέτει την δύναμη ενός τάγματος, αλλά “σχεδιάζει να επεκταθεί καθώς περισσότεροι Ρώσοι συνειδητοποιούν ότι είναι δυνατό να πολεμήσουν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν”.

“Θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε αυτές τις επιθέσεις στο βαθμό που θα κατακτήσουμε το δικό μας κομμάτι της ρωσικής επικράτειας, έτσι ώστε πραγματικοί γιοι και κόρες της Ρωσίας, οι πραγματικοί πατριώτες, να ενωθούν μαζί μας. Όταν συμβεί αυτό, θα αυξήσουμε γρήγορα την δύναμη και τους αριθμούς μας και όλα θα τελειώσουν με μια εκστρατεία στο Κρεμλίνο”, δηλώνει ο “Καίσαρας” ο οποίος αστειευόμενος δηλώνει ότι τα όπλα της μονάδας του προέρχονται από τις διαδικτυακές υπηρεσίες λιανικής πώλησης AliExpress και eBay, καθώς και από ρωσικά στρατιωτικά καταστήματα.

Επισημαίνει ότι όλα τα μέλη της ομάδας είναι Ρώσοι πολίτες, αλλά παραδέχεται ότι υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

“Δεν είμαστε εγκληματική ομάδα ή ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία όπως η Wagner. Πολεμούμε ως μέρος των ουκρανικών δυνάμεων. Κύριος στόχος και καθήκον μας είναι η άμυνα της Ουκρανίας και η εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη της Ουκρανίας. Μετά από αυτό θα πάμε να ελευθερώσουμε το σπίτι μας” είπε ο επικεφαλής της ρωσικής Λεγέωνας.

Η δράση στο Μπέλγκοροντ, κατά τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε ως επιχείρηση για την υποστήριξη της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας και ταυτόχρονα λειτούργησε ως εκστρατεία στρατολόγησης και είχε στόχο να ενθαρρύνει τους Ρώσους να εκδιώξουν τον Πούτιν πριν  φτάσει ο πόλεμος σε ρωσικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Οι Ρώσοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους μας, να υποβληθούν σε ενδελεχή διαδικασία ελέγχου και επιλογής και να ενταχθούν στις τάξεις της Λεγεώνας μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.

Φτάνουν στην Ουκρανία μέσω ορισμένων ουδέτερων συνοριακών κρατών. Έχουμε μια σταθερή ροή νέων προσλήψεων η οποία αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι αυτός ο πόλεμος είναι εγκληματικός και ότι πρέπει να σταματήσει”, επισημαίνει ο Ρώσος επικεφαλής της Λεγώνας.

Φάλαγγες τεθωρακισμένων οχημάτων και Humvee, υποστηριζόμενα από άρματα μάχης και πυροβολικό, διέρρηξαν την άμυνα των ρωσικών συνόρων την περασμένη εβδομάδα και οι επιτιθέμενοι ήταν μαχητές από δύο διαφορετικές ομάδες, τη Λεγεώνα της Ελευθερίας για τη Ρωσία και το Ρωσικό Σώμα Εθελοντών.

Ενώ το Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα κυριαρχείται από εθνικιστές και μέλη της ακροδεξιάς, η Λεγεώνα αποτελείται από αναρχικούς, αριστερούς, καθώς και από ανθρώπους που έχουν ελάχιστο ενδιαφέρον για την πολιτική μέχρι τη ρωσική εισβολή.

Οι δύο ομάδες κατέλαβαν οκτώ οικισμούς στη ρωσική επικράτεια, κατέλαβαν τουλάχιστον ένα όχημα της υπηρεσίας πληροφοριών και ασφάλειας FSB και κατέστρεψαν  πολλά άλλα.

Η Λεγεώνα δηλώνει έκπληκτη από την ανοργάνωτη αντίσταση και την αδιάκριτη ποιότητα των επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας σε ρωσικούς οικισμούς κατά τη διήμερη επίθεση.

“Οι μονάδες της FSB τράπηκαν σε φυγή μετά τα πλήγματα του πυροβολικού. Πήραμε αιχμαλώτους πολέμου και αιχμαλωτίσαμε οχήματα. Καθώς προελαύναμε βαθύτερα στη Ρωσία, οι τακτικές στρατιωτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων του ρωσικού πυροβολικού και της αεροπορίας, αποσύρθηκαν σύντομα.

Μας εξέπληξε το γεγονός ότι, όπως στην Τσετσενία, την Συρία και την Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν αδιακρίτως αμάχους καισπίτια. Δεν υπήρχε καμία ανησυχία ότι οι άμαχοι θα μπορούσαν να τραυματιστούν. Απλώς πυροβολούσαν αδιακρίτως προς την κατεύθυνση που νόμιζαν ότι μπορεί να είμαστε” , κατέληξε ο επονομαζόμενος Καίσαρας.

Εκτιμάται ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη θέσει σε συναγερμό την ρωσική εθνική φρουρά, η οποία με την βοήθεια άλλων υπηρεσιών θα επανδρώσει όλες τις παραμεθόριες με την Ουκρανία περιοχές, για να αντιμετωπίσει την ρωσική Λεγεώνα.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ