Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι Ρώσοι στην Κριμαία “τρέμουν” τα Ουκρανικά USV-Ανέπτυξαν τα σπάνια συστήματα DP-62 Damba-Χτυπούν υποβρύχια σε βάθος 3 έως 200 μέτρων!

Οι Ρώσοι  φαίνεται να ανησυχούν και να παίρνουν πολύ σοβαρά τις απόπειρες  των Ουκρανών, να χτυπήσουν με USV πλοία και εγκαταστάσεις πλησίον των λιμανιών τους και  ανέπτυξαν στην είσοδο του λιμανιού της  Σεβαστούπολης ένα σύστημα που μπορεί να αναγνωριστεί ως DP-62 Damba.

Ένα τέτοιο σύστημα δημιουργήθηκε με βάση το BM-21 Grad MLRS και προορίζεται να αποτρέψει επιχειρήσεις προσγείωσης, καταπολέμησης σαμποτέρ και μικρών ναυτικών στόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για βολή χρησιμοποιούνται μη κατευθυνόμενα βλήματα PRS-60 122 mm, τα οποία μπορούν να πλήξουν στόχους σε εμβέλεια 300 μέτρων έως 5000 μέτρων. Το βλήμα PRS-60, είναι ικανό να πλήξει εξαιρετικά μικρά υποβρύχια σε βάθος 3 έως 200 μέτρων. Επιπλέον, είναι δυνατή η καταστροφή υποβρύχιων σαμποτέρ, γι 'αυτό, το βλήμα είναι εξοπλισμένο με ειδική μύτη. Για ένα εγγυημένο χτύπημα στον στόχο, πρέπει να πυροδοτηθεί τουλάχιστον ένα πακέτο 20 οβίδων.

Η παραγωγή των παράκτιων αυτοκινούμενων βομβαρδιστικών συστημάτων DP-62 Damba ξεκίνησε το 1980. Δεδομένα για το πόσες μονάδες DP-62 Damba είναι στη διάθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες στο κοινό.

Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, το σύστημα  DP-62 Damba είναι στη διάθεση της αποκαλούμενης «102ης Μονάδας Ειδικού Σκοπού για την Καταπολέμηση Υποβρυχίων Ανατρεπτικών Δυνάμεων και Μέσων» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που αριθμούν 60 άτομα, που σταθμεύουν στην  Σεβαστούπολη.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ανοιχτές πηγές υπάρχουν αναφορές μόνο σε βολές από το DP-62 στην Καμτσάτκα, από μονάδες του Στόλου του Ειρηνικού του Ρωσικού Ναυτικού.

Λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία «αντι-δολιοφθοράς» του συστήματος DP-62 Damba, φαίνεται ότι οι Ρώσοι ανέπτυξαν το σύστημα ειδικά για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές νέες επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας καμικάζι (USV).

Οι Ρώσοι κάνουν ένα νέο SPAAW ως «διασταύρωση» μεταξύ του Pantsyr με το Tunguska

Με το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό όπλο Pantsir-SM-SV (SPAAW) οπλισμένο με πυροβόλο όπλο και πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος,  οι Ρώσοι είναι πεπεισμένοι ότι αυτό το σύστημα θα «μπορεί οπωσδήποτε» να καταρρίψει πυραύλους GMLRS από το HIMARS.

Αυτό το σύστημα βελτιώθηκε λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του πολέμου κατά της Ουκρανίας, και τώρα φαίνεται ότι, θα μπορεί να καταρρίψει drones, πυρομαχικά καμικάζι  ακόμη και κατευθυνόμενους πυραύλους GMLRS στα συστήματα M142 HIMARS.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, το σύστημα Pantsir-SM-SV στη διαμόρφωσή του είναι ουσιαστικά μια «επιστροφή» στην αρχική ιδέα του συστήματος αεράμυνας πυροβόλων πυροβόλων 2K22 Tunguska (όνομα αναφοράς ΝΑΤΟ: SA-19 ​​Grison).

Ειδικότερα, η αποτελεσματική εμβέλεια των στόχων χτυπήματος θα είναι  10 km και ο εποχούμενος εξοπλισμός θα επιτρέπει την ταυτόχρονη βολή  τριών στόχων, με τη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων με καθοδήγηση ραδιοφωνικής εντολής. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εγκατασταθεί ένα νέο ραντάρ σε αυτό το σύστημα, το οποίο υποτίθεται ότι θα επιτρέπει τον εντοπισμό στόχων σε απόσταση έως και 20 km.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε τον Ιανουάριο του 2022 ότι, όλες οι εργασίες στο αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-SM-SV θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Συστήματα αυτού του τύπου σχεδιάστηκαν να τεθούν σε λειτουργία με μονάδες αεράμυνας και το ίδιο το Pantsyr-SM-SV» επρόκειτο να εξοπλιστεί με δύο νέους τύπους αντιαεροπορικών πυραύλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...