Zvezda - Su-25
Ένοπλες Συρράξεις

Ρώσοι έκαναν «στάχτη» ακόμη μία ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών-Την είχαν κρύψει σε επιχείρηση στο Νικολάεφ! (Βίντεο)

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χτύπησαν μία μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών στο Νικολάεφ με όπλα υψηλής ακριβείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε ένα μαζικό πλήγμα με κατευθυνόμενα όπλα ακριβείας έναντι μίας αποθήκης πυρομαχικών, η οποία βρίσκονταν στην περιοχή μίας εταιρείας επισκευής πλοίων στο Νικολάεφ. Αυτό ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφορίες περί καταστροφής του στόχου επιβεβαιώθηκαν από το ίδιο το Κρεμλίνο, το οποίο πρόσθεσε πως οι στόχοι της πυραυλικής επίθεσης επιτεύχθηκαν. Ως μέρος της επιχείρησης, δημοσιεύτηκε υλικό από το χτύπημα, το οποίο δείχνει την στιγμή που καταστράφηκε ο στόχος των Ρώσων.

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, τα πυρομαχικά τοποθετήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή της βιομηχανικής υποδομής, η οποία όπως προαναφέραμε ήταν μία εταιρεία επισκευής πλοίων. 

Σε αυτό το σημείο, η ρωσική Avia-pro, η οποία μεταδίδει την είδηση, αναφέρει πως η χρήση πολιτικών υποδομών για στρατιωτικούς σκοπούς παραβιάζει τον διεθνές ανθρωπιστικό νόμο και κατ' επέκταση κάνεις τους στόχους νόμιμους για τον στρατό.

Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια κατευθυνόμενων όπλων ακριβείας, κάτι που ελαχιστοποιεί το ρίσκο πρόκλησης ζημιάς στην γύρω περιοχή και υποδομή. 

«Να τονίσουμε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας ακολουθούν μία πολύ προσεκτική προσέγγιση όταν επιλέγουν στόχους για χτυπήματα, αφού προτεραιότητά τους είναι αντικείμενα που αποτελούν απειλή» έκλεισε η ρωσική δημοσίευση.

Εξορμήσεις Su-25 σε Βίντεο

Σε δημοσίευση του ίδιου του ρωσικού υπουργείου άμυνας τώρα, πάντα μέσω του καναλιού της Zvezda, βλέπουμε υλικό από την μαχητική εργασία επιθετικών αεροσκαφών τύπου Su-25 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στην ζώνη του πολέμου στην Ουκρανία. Τα πληρώματα των επιθετικών αεροσκαφών εκτόξευσαν ρουκέτες, χτυπώντας στρατιωτικές υποδομές και εξοπλισμό των Ουκρανών στρατιωτών.

Οι εκτοξεύσεις πυραύλων ολοκληρώθηκαν από ζεύγη ρωσικών αεροσκαφών, τα οποία πετούσαν σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, κάτι που συνηθίζουν να κάνουν τα Su-25 για να αυξήσουν την ακρίβειά τους, την καταστροφικότητα των πυρών τους και τέλος για να μην ανιχνευθούν και στοχευθούν από εχθρικά συστήματα αεράμυνας. Αφού παρέδωσαν τα πυραυλικά πλήγματα, τα πληρώματα πραγματοποίησαν ελιγμούς και επέστρεψαν στον διάδρομο προσαπογειώσεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιλότοι του Su-25 λέγεται πως χτύπησαν καμουφλαρισμένες οχυρωμένες θέσεις πεδίου και τεθωρακισμένα οχήματα του ουκρανικού στρατού. Μετά τις εξορμήσεις τους, το μηχανικό και τεχνικό προσωπικό της αεροπορικής βάσης των Ρώσων προετοίμασε τα αεροσκάφη για την επόμενη εξόρμησή τους. 

Να σημειώσουμε τέλος πως εξαιτίας των χαμηλών πτήσεών τους, τα Su-25 γίνονται συχνά στόχος φορητών αντιαεροπορικών πυραύλων των Ουκρανών, με αποτέλεσμα να είναι το αεροσκάφος με τις περισσότερες απώλειες στον εν εξελίξει πόλεμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...