Leopard στην Ουκρανία
Ένοπλες Συρράξεις

Καταστροφή για το ΝΑΤΟ: Όλα τα μυστικά των γερμανικών Leopard θα περάσουν στα χέρια των Ρώσων εάν καταλάβουν ένα τέτοιο άρμα!

Στις αρχές του Μαΐου, η γερμανική Bild προέβλεψε τα προβλήματα που θα αντιμετώπισαν τα γερμανικής παραγωγής άρματα μάχης Leopard κατά την διάρκεια της αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης. Σύμφωνα με τον Γερμανό δημοσιογράφο Bjorn Stritzel, οι προδιαγραφές της γερμανικής τεχνολογίας είναι απογοητευτικές για τους Ουκρανούς, μιας και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τρόπους καταστροφής αυτών των οχημάτων.

Οι Ρωσικές Απειλές

Σύμφωνα με τους Γερμανούς ειδικούς, η κύρια απειλή για τα Leopard 2 που έλαβε το Κίεβο είναι οι ρωσικοί αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι. Ο Γερμανός δημοσιογράφος σημείωσε πως η διατρητική ισχύ κάποιων τέτοιων ρωσικών όπλων επιτρέπει στους πυραύλους να διεισδύσουν ακόμη και ένα μέτρο θωρακισμένου ατσαλιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι στιγμής, το Κίεβο έχει λάβει λίγα περισσότερα από 40 άρματα μάχης Leopard 2 από την Γερμανία, την Νορβηγία, την Πολωνία και τον Καναδό. Τα Leopard που δώρισε η Ισπανία βρίσκονται προς παράδοση. Η Φινλανδία ίσως και αυτή αποφασίσει να αποστείλει αρκετά Leopard 2A6 στην Ουκρανία.

Εάν αυτά τα τανκς χρησιμοποιηθούν στην αντεπίθεση, οι ρωσικές νάρκες TM-62 που έχουν παραταχθεί σε όλο το μήκος της γραμμής επαφής του μετώπου μπορεί να προκαλέσουν σημαντικό πρόβλημα στα ουκρανικά τεθωρακισμένα. 

Τέλος, μία άλλη σημαντική απειλή είναι τα ρωσικά κύρια άρματα μάχης, τα οποία θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα γερμανικά Leopard. Κάποιοι πιθανοί ρωσικοί τύποι είναι ο T-72B3, ο T-90A/S/M και ο T-80BVM, όλοι εξοπλισμένοι με σύγχρονα συστήματα πλοήγησης.

Ποια Είναι η Ιδιαιτερότητα του Leopard 2;

Το ερώτημα που γεννάται και προσπαθεί να απαντήσει η ρωσική σελίδα Life είναι το εξής: ποιες γερμανικές τεχνολογίες του Leopard 2 θα περάσουν στα χέρια των Ρώσων εάν καταληφθεί ένα τέτοιο τανκ;

Αρχικά, η πολυστρωματική θωράκιση του Leopard 2 κρύβει μεγάλο ενδιαφέρον για την Μόσχα. Αφού μελετήσουν το άρμα, οι Ρώσοι μηχανικοί θα αποκτήσουν δεδομένα για την σύνθεση της θωράκισης, θα μάθουν τα κράματα που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί μηχανικοί και τον τρόπο με τον οποίο θωρακίστηκε το όχημα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έπειτα, αφού αποσυναρμολογήσουν τον πετρελαιοκινητήρα MB 873 κομμάτι-κομμάτι, πιθανότατα θα ανακαλύψουν το μυστικό των γερμανικών εργοστασίων, το οποίο επιτρέπει στο πολύ βαρύ αυτό τανκ να επιταχύνει με ταχύτητες έως 55 και 60 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, αφού μελετήσουν το σύστημα ελέγχου πυρός και τα πυρομαχικά του Leopard 2, θα καταλήξουν σε συμπεράσματα για την ψηφιοποίηση των όπλων. Για παράδειγμα, οι Ρώσοι ενδιαφέρονται για την κεντρική μονάδα ZLHV, η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή ισχύος στον πυργίσκο του τανκ, συμπεριλαμβανομένης της πυροδότησής του, και για την ενεργοποίηση ατομικών λειτουργιών του συστήματος ελέγχου πυρός. 

Όλη αυτή η τεχνογνωσία θα περάσει στα χέρια των Ρώσων, εάν φυσικά καταφέρουν να αποκτήσουν έστω και μία μονάδα Leopard 2 κατά τις επιχειρήσεις των Ουκρανών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...