ρωσικός στρατός
Ένοπλες Συρράξεις

«Καταρράκτης» αίματος στην Ουκρανία: Ρώσοι σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες σε μία μέρα! Η Μόσχα θέλει να αυξήσει την στρατιωτική θητεία στα 2 χρόνια

Σύμφωνα με την ρωσική σελίδα TASS, στρατεύματα της χώρας σταμάτησαν τις δράσεις δύο αναγνωριστικών ομάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ, ενώ κατέστρεψαν επίσης δύο εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και δύο αμερικανικής παραγωγής αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Paladin. Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Vostok, Alexander Gordeev, μιλώντας στην ίδια την TASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ, οι προελαύνουσες μονάδες της ομάδας Vostok εμπόδισαν τις ενέργειες δύο εχθρικών αναγνωριστικών ομάδων, εξουδετερώνοντας συνολικά οχτώ στρατιώτες. Τα πληρώματα ενός ρωσικού κύριου άρματος μάχης T-80 κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα και εξουδετέρωσαν τρεις στρατιώτες στην περιοχή του Ουγκλεντάρ. Το πλήρωμα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Strela-10 και ένας Ρώσος χειριστής φορητού αντιαεροπορικού συστήματος Igla κατέστρεψαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Fury και Valkyrie. Σύμφωνα με ραδιοπαρεμβολές, δύο αυτοκινούμενες πυροβολικές συστοιχίες τύπου Paladin του εχθρού δέχθηκαν ζημιά από πυροβολικά πυρά στην περιοχή Elizavetovka» δήλωσε συγκεκριμένα.

Βάση των δηλώσεών του, στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια το πλήρωμα ενός ρωσικού αυτοκινούμενου πυροβολικού όπλου τύπου Giatsint κατέστρεψε ένα εχθρικό άρμα μάχης και σκότωσε τέσσερεις στρατιώτες στην περιοχή του οικισμού Volnoye Pole, ενώ ένα άλλο ρωσικό αυτοκινούμενο πυροβόλο τύπου Akatsiya διέλυσε ένα φορτηγό και τέσσερεις Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του οικισμού Novopol. Πυροβολικά πυρά αφάνισαν επίσης δύο εχθρικά οχυρά στην περιοχή των οικισμών Stepovoe και Severnaya Dorozhnyanka. Σε αυτές τις συρράξεις έπεσαν νεκροί περισσότεροι από 10 μαχητές του Κιέβου.

Αύξηση Ρωσικής Θητείας

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως οι ρωσικές αρχές συζητούν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας για τον ρωσικό στρατό στα δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλεξέι Ζουράβλεφ, πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της αμυντικής επιτροπής της ρωσικής κρατικής Δούμας, δήλωσε σε συνέντευξή του την πρόθεση αύξησης της στρατιωτικής θητείας στον ρωσικό στρατό, έτσι ώστε να εκπαιδεύεται πιο επαγγελματικά το προσωπικό. Ο αναπληρωτής του κριμαϊκού κρατικού συμβουλίου Νικολάι Βολκόφ πρότεινε προηγουμένως την αύξηση της θητείας στον στρατό για έως και δύο χρόνια, και έως και τρία χρόνια στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό, με την παροχή στέγασης μετά την λήξη του συμβολαίου.

Ο Ζουράβλεφ υποστήριξε αυτήν την πρόταση, σημειώνοντας πως μία μακρύτερη θητεία θα επέτρεπε στο στρατιωτικό προσωπικό να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και την μονάδα να γίνει πιο συντονισμένη. Πιστεύει πως τα σημερινά στρατεύματα δεν διαθέτουν τέτοια χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος τόνισε επίσης πως η στρατιωτική υπηρεσία θα έπρεπε να αποτελεί απόφαση ανάλογη της προσωπικής θέσης, και όχι υλικών συμφερόντων. Ο στρατιώτης, και ειδικά ένας αξιωματικός, θα πρέπει να θεωρείται η αφρόκρεμα της κοινωνίας, η οποία θα τον σέβεται και θα τον τιμά. Το κράτος πρέπει να διασφαλίζει ευημερία για τους ένστολους, όπως γίνονταν στην τσαρική Ρωσία και την Σοβιετική Ένωση, έκλεισε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...