Zvezda - BM-27 Uragan
Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βαράνε Ακάθεκτοι οι Ρώσοι: Οι «Τυφώνες» της Μόσχας αφάνισαν 50 Ουκρανούς (Βίντεο)-Κομάντος του Πούτιν κατέλαβαν και «καθάρισαν» οχυρό (Βίντεο)

Σύμφωνα με την νεότερη δημοσίευση της ρωσικής κρατικής Zvezda, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας, το πυροβολικό της ομάδας Vostok εξουδετέρωσε περισσότερους από 50 στρατιώτες στην κατεύθυνση του Ουγκλεντάρ. Οι ρωσικοί «Τυφώνες» δεν άφησαν κανένα περιθώριο επιβίωσης στον οπλισμό νατοϊκής προέλευσης των Ουκρανών, τόνισαν οι Ρώσοι.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησής τους, τα ρωσικά πυροβόλα τύπου BM-27 Uragan κατέστρεψαν αμερικανικά και πολωνικά αυτοκινούμενα όπλα. Σε αυτό φυσικά συνέδραμε και η επιχειρησιακή εργασία των μαχητικών πληρωμάτων, δηλαδή οι πυροβολητές και οι διοικητές που συντονίστηκαν χωρίς καμία καθυστέρηση, πρόσθεσε το άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην κατεύθυνση του νότιου Ντονιέτσκ, λαμβάνουν χώρες ρωσικές επιχειρήσεις κατά εχθρικού πυροβολικού. Τα ρωσικά πληρώματα χτυπούν συντεταγμένες στόχων που λαμβάνουν από αναγνωριστικές ομάδες κάθε δέκα λεπτά. Τις περισσότερες φορές, οι Ρώσοι πυροβολητές χτυπούν ουκρανικές θέσεις που έχουν ήδη καταστραφεί. Σε μία από αυτές τις θέσεις, ένα drone της Μόσχας ανίχνευσε ένα πολωνικό αυτοκινούμενο πυροβόλο τύπου Crab. Οι Ουκρανοί στρατιώτες το είχαν ήδη προετοιμάσει για εκτόξευση πυρών, ωστόσο αποδείχθηκαν λίγο πιο αργοί από τους Ρώσους, σύμφωνα με την Zvezda. Πυραυλικά πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού κατέστρεψαν την συστοιχία μαζί με το ουκρανικό πλήρωμά της.

«Τελευταία, όλες οι ελπίδες του Ουκρανών εξαρτώνται από νατοϊκά όπλα» εξήγησε η ρωσική σελίδα.

«Μόλις δύο μέρες πριν, εργαζόμασταν έναντι ενός πυροβόλου τύπου M777, τους χτυπήσαμε με μία ισχυρά εκρηκτική κεφαλή» φαίνεται να δήλωσε ένας διοικητής της πυροβολικής συστοιχίας με το ψευδώνυμο Irtysh.

Αφότου ο ρωσικός «Τυφώνας» εκτόξευσε πλήρη ομοβροντία πυρών, η συστοιχία βιάστηκε να ανεφοδιάσει τα βλήματά της. 

Καταλήφθηκε Ουκρανικό Οχυρό

Σε άλλη δημοσίευση της Zvezda τώρα, αναφέρεται πως αλεξιπτωτιστές από την βάση της πόλης Ιβάνοβο στην Ρωσία κατέλαβαν και «καθάρισαν» ένα ουκρανικό οχυρό σε μία από τις κατευθύνσεις της ζώνης πολέμου. Το υλικό από την μαχητική εργασία τους δημοσιεύθηκε από το ρωσικό υπουργείο άμυνας. Ο εχθρικός στόχος ανακαλύφθηκε από ρωσικό μη επανδρωμένο αερόχημα.

Αρχικά, το ρωσικό πυροβολικό χτύπησε τις θέσεις των Ουκρανών, έπειτα επιθετικά αεροσκάφη ανέλαβαν δράση. Τέλος, αφού προχώρησε προς το σημείο, ρωσικό προσωπικό από την διμοιρία εφόδου κατέλαβε το οχυρό των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, το οποίο βρίσκονταν σε ένα δάσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φόβος υπάρχει πάντα, μόνο ένας δειλός δεν φοβάται. Αλλά έχεις τον έλεγχο. Ενθουσιασμός, αδρεναλίνη. Προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή που μας ανατέθηκε. Όταν σφαίρες περνούν δίπλα σου, σκέφτεσαι μόνο αυτό. Όταν καθαρίζουμε το οχυρό, περιμένουμε για την ενισχυτική μονάδα και μετά κινούμαστε ξανά πίσω» δήλωσε ο διοικητής της ομάδας εφόδου με το ψευδώνυμο Kuzbass.

Ως αποτέλεσμα της μάχης, η ρωσική Zvezda ανέφερε πως οι Ουκρανοί οπισθοχώρησαν, αφήνοντας πίσω τους έναν μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών, αλλά και νεκρών και τραυματισμένων στρατιωτών. Δύο Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ