Ντμίτρι Μεντβέντεφ
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Σοκάρει ο Μεντβέντεφ: Να τερματιστούν οι σχέσεις Πολωνίας-Ρωσίας και οι Πολωνοί μισθοφόροι να εξουδετερωθούν σαν βρομεροί αρουραίοι στην Ουκρανία!

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, απαίτησε την Κυριακή τον τερματισμό των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πολωνίας και Ρωσίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση της Βαρσοβίας ότι αποτελείται «μόνο από Ρωσόφοβους» και πως «η Ουκρανία είναι γεμάτη από Πολωνούς μισθοφόρους που εξολοθρεύονται σαν βρομεροί αρουραίοι».

Αυτήν την φορά, η δήλωση του Ρώσου ήρθε ως αντίδραση στην απόφαση της Κυριακής από τις πολωνικές αρχές να κατασχέσουν το κτήριο της ρωσικής πρεσβείας στην Βαρσοβία. Οι δηλώσεις του έγιναν δημόσια γνωστές από την ρωσική κρατική TASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν βλέπω νόημα στην διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία. Αυτό το κράτος δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς αφού μόνο Ρωσόφοβοι κυβερνούν και επειδή η Ουκρανία είναι γεμάτη από Πολωνούς μισθοφόρους, οι οποίοι πρέπει να εξουδετερωθούν σαν βρομεροί αρουραίοι» έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ο Andrei Ordas, σύμβουλος υπουργού στην ρωσική πρεσβεία στην Πολωνία, δήλωσε στην ρωσική υπηρεσία πως οι πολωνικές αρχές αιτήθηκαν από το προσωπικό του ρωσικού σχολείου στην πρεσβεία της Βαρσοβίας να εγκαταλείψει το κτήριο μέχρι τις 19:00 της Κυριακής.

Ο διπλωμάτης του Πούτιν ξεκαθάρισε πως οι δράσεις των Πολωνών δεν θα μείνουν αναπάντητες, αφού σύντομα θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση από το Κρεμλίνο με συνέπειες για την κυβέρνηση της Βαρσοβίας.

Ψηφιακές Επιθέσεις στην Ρουμανία;

Παράλληλα, η Ρουμανία φαίνεται πως δέχεται ψηφιακές επιθέσεις από Ρώσους χάκερς, οι οποίοι έχουν στείλει χιλιάδες μηνύματα-παγίδες, μέσω των οποίων μπορούν να κλέψουν δεδομένα πολιτών. Αυτά τα μηνύματα ενημερώνουν για την παράδοση κάποιου δέματος.

Το μήνυμα που έλαβαν χιλιάδες Ρουμάνοι τις τελευταίες ημέρες γράφει «Η διεύθυνση παράδοσης του δέματος RO342521924SE είναι λάθος, παρακαλώ ενημερώστε την διεύθυνση μέσα στις επόμενες 24 ώρες ή το δέμα θα επιστραφεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κείμενο τότε ακολουθείται από ένα σύντομο σύνδεσμο. Ουσιαστικά, φαίνεται σαν ένα κανονικό μήνυμα που στέλνουν εταιρείες ταχυμεταφορών.

Εάν όμως οι Ρουμάνοι δεν περιμένουν κάποιο δέμα, τότε κατά πάσα πιθανότητα το μήνυμα αυτό είναι άχρηστο και θα αγνοηθεί. Το πρόβλημα εννοείται δημιουργείται με τους πολίτες που περιμένουν κάποιο δέμα και μπαίνουν στον πειρασμό να πατήσουν τον συγκεκριμένο σύνδεσμο.

Η ιστοσελίδα που τους οδηγεί ο σύνδεσμος είναι αρκετά παρόμοια με αυτήν μίας εταιρείας ταχυμεταφορών, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δείχνουν ότι πρόκειται για απάτη. Οι Ρουμάνοι που βρίσκονται στην σελίδα ζητούνται να παρέχουν τα προσωπικά τους δεδομένα και περισσότερες πληροφορίες για τον τραπεζικό τους λογαριασμό και την κάρτα που χρησιμοποιούν. Αυτά είναι ξεκάθαρα σημάδια απάτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...