Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Οι τρείς επιλογές της Ουκρανίας για την ανακατάληψη της Κριμαίας- Τα νέα όπλα

Ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος ανέφερε ότι, ετοιμάζονται για την ανακατάληψη της Κριμαίας και άφησε να εννοηθεί ότι, ορισμένες πρόσφατες εκρήξεις εκεί μπορεί να είναι αποτέλεσμα πειραματικών όπλων.

«Η Κριμαία είναι το έδαφος της Ουκρανίας και θα δοκιμάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε εκεί όπλα που δεν απαγορεύονται από τους διεθνείς νόμους και θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των εδαφών μας», ανέφερε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αλεξέι Ντανίλοφ.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι, ορισμένες από τις εκρήξεις στην Κριμαία  θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα «νέων τύπων» όπλων.

«Επομένως, εάν υπάρξει δοκιμή κάποιου όπλου, αυτή πραγματοποιείται στο έδαφός μας. Είναι πιθανό η δοκιμή νέων τύπων όπλων να πραγματοποιηθεί  και στην Κριμαία», είπε.

Ένας άλλος Ουκρανός αξιωματούχος άμυνας είπε ότι, το Κίεβο έχει τρεις τρέχουσες επιλογές για να χτυπήσει την Κριμαία, την οποία το Κίεβο θέλει να απελευθερώσει. Το εξωτερικό όριο της χερσονήσου, που κατέχεται από τη Ρωσία από το 2014, απέχει περίπου 50 μίλια από τις ουκρανικές θέσεις στην περιφέρεια Χέρσων.

Η πρώτη είναι με εναέρια και επιφανειακά σκάφη. Ενώ η Ουκρανία έχει επιχειρήσει αρκετές επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτά τα όπλα στη Σεβαστούπολη , το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει ευαίσθητα ζητήματα, είπε ότι γίνεται λιγότερο βιώσιμη επιλογή.

«Τα εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεν έχουν αρκετά εκρηκτικά για να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές και η Ρωσία έχει βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τα απλήρωτα πλοία επιφανείας», είπε ο αξιωματούχος.

Μία δεύτερη επιλογή,  είναι οι πύραυλοι που παράγονται από την Ουκρανία και  τα πυρομαχικά Guided Multiple Launch Rocket Systems (GMLRS), που παρέχονται από τις ΗΠΑ και εκτοξεύονται από τα συστήματα πυραύλων πυροβολικού M142 High Mobility, ή το HIMARS και το M270 Multiple Launch Rocket System (MLRS). Αυτά τα πυρομαχικά έχουν βεληνεκές έως περίπου 80 χιλιόμετρα (περίπου 50 μίλια). Αυτό είναι σχεδόν αρκετό για να χτυπήσει το βορειότερο άκρο της Κριμαίας.

Οι ΗΠΑ παρείχαν επίσης, στην Ουκρανία βόμβες μικρής διαμέτρου εκτοξευόμενες από το έδαφος (GLSDB) . Το GLSDB έχει αυτονομία περίπου 94 μίλια ή 150 χιλιόμετρα. Αυτή είναι σχεδόν αρκετή απόσταση για να χτυπηθεί ένα ρωσικό αεροδρόμιο και  σιδηροδρομικές γραμμές.

Η Ουκρανία έχει επίσης αναπτύξει έναν πύραυλο που ονομάζεται Vilkha-M, ένας τροποποιημένος πύραυλος πυροβολικού μήκους 7,6 μέτρων (25 πόδια) της Σοβιετικής Ένωσης BM-30 Smerch πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS). Το Vilkha-M έχει βεληνεκές 110 km (68 μίλια) και κεφαλή 300 mm, 485 λιβρών που μπορεί να χτυπήσει στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

Η τρίτη μέθοδος που έχει η Ουκρανία για να χτυπήσει στόχους στην Κριμαία αυτή τη στιγμή, είναι μέσω δολιοφθοράς.

«Οι ομάδες σαμποτάζ είναι η πιο αξιόπιστη και πιθανώς πηγή των περισσότερων εκρήξεων στην Κριμαία. Θα πρέπει να υπάρχουν πολλές πιθανές ομάδες ανταρτών, που τροφοδοτούνται από ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών που παρέχουν τα απαραίτητα μέσα για να κάνουν σαμποτάζ», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Υπενθυμίζουμε ότι, η γέφυρα του Κερτς, (αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία, δέχθηκε επίθεση τον Οκτώβριο . Και η Ουκρανία έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις δολιοφθοράς εντός της ρωσικής επικράτειας και ομάδες ανταρτών έχουν επίσης, πλήξει εντός της Ρωσίας καθώς και σε εδάφη που κατέχονται από τη Ρωσία.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι, η Ουκρανία εργάζεται επίσης σε έναν τρόπο να μετατρέψει τους εγχώρια αναπτυγμένους αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, που χρησιμοποιήθηκαν για να βυθίσουν το καταδρομικό κλάσης Moskva  πριν από ένα χρόνο.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή έχουν σχεδιαστεί μόνο για να χτυπούν μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα στη θάλασσα. «Απαιτείται ένα νέο σύστημα καθοδήγησης και οι Ουκρανοί εργάζονται σε αυτό», είπε συμπληρώνοντας ότι, το βασικό στοιχείο που λείπει αυτή τη στιγμή είναι τα μικροτσίπ που η Ουκρανία ελπίζει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...