Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Προκλητικές ασκήσεις στην Βαλτική: Ρωσικά Su-30SM και Su-30SM2 συνεργάζονται για να “σφυροκοπήσουν” οτιδήποτε “πετάει ή κινείται”

Η κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, ιδίως μετά την κατάρριψη του Αμερικανικού drone ΜQ-9 Reaper από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος ,δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες για το μέλλον όχι μόνο του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά γενικότερα για το Παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 συγκρούστηκε με την πίσω προπέλα του drone MQ-9 Reaper, αναγκάζοντας τις ΗΠΑ να το καταρρίψουν  στην Μαύρη Θάλασσα.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια δήλωση ότι, δεν υπήρξε πρόσκρουση μεταξύ των δύο αεροσκαφών και ότι το MQ-9 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, έκανε απότομους ελιγμούς προτού φέρεται να υποστεί ανεξέλεγκτη πτήση και να πέσει στη Μαύρη Θάλασσα.

Εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) ξεκίνησαν μια σειρά τακτικών αεροπορικών ασκήσεων με τα υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη Su-30.

Το γραφείο Τύπου του Στόλου της Βαλτικής δήλωσε στις 20 Μαρτίου ότι, περισσότερα από δέκα μέλη του πληρώματος εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM και Su-30SM2, ξεκίνησαν ασκήσεις τακτικής πτήσης με βομβαρδισμούς  στον δυτικότερο θύλακα της Ρωσίας στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

«Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι πιλότοι ασκούνται για να καταστρέψουν εχθρικές στήλες στρατιωτικού υλικού, θέσεις διοίκησης και συσσωρευμένο ανθρώπινο δυναμικό, στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αντίπαλα αεροσκάφη, αερομεταφερόμενες και αμφίβιες δυνάμεις επίθεσης, καθώς και για να παράσχουν  υποστήριξη σε μονάδες του στρατού του Στόλου της Βαλτικής», ανέφερε το γραφείο Τύπου σε ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι, οι πιλότοι «ακονίζουν» τις ικανότητές τους σε  ελιγμούς κατά τη διάρκεια εναέριων μαχών, καθώς και την ικανότητά τους να διεξάγουν αναγνώριση και να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές με όπλα και βόμβες.

Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει  πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις από τις αρχές του 2022 στην περιοχή της Βαλτικής, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα των στρατευμάτων της και προετοιμάζοντάς τους για αποστολές σε αυτή τη στρατηγική περιοχή, όπου οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν τακτικά η μία την άλλη, αν και σε μη συγκρουσιακό τρόπο.

Οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές ασκήσεις, ωστόσο, είναι σημαντικές για πολλούς λόγους. Πρώτον, έρχονται μέρες αφότου το ρωσικό Su-27 Flanker κατηγορήθηκε ότι ψέκασε και κατέστρεψε ένα αμερικανικό drone MQ-9 Reaper, αναγκάζοντάς το να πέσει στη Μαύρη Θάλασσα.

Και δεύτερον, και πάντα, το πιο σημαντικό μέρος αυτών των τελευταίων ασκήσεων είναι ότι, τα νεότερα και τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη Su-30SM2 της Ρωσίας «σφυροκοπούν» εικονικούς στόχους στη Βαλτική.

Τι γνωρίζουμε για το Su-30SM2

Η Russian United Aircraft Corporation (UAC), παρέδωσε μια παρτίδα νέων μαχητικών Su-30SM2 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD) τον Νοέμβριο του 2022.

Το νέο αεροσκάφος έλαβε ένα βελτιωμένο συγκρότημα ραδιοηλεκτρονικού εξοπλισμού επί του σκάφους. Χάρη στον εκσυγχρονισμό που πραγματοποιήθηκε  οι μαχητικές δυνατότητες των αεροσκαφών έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, το εύρος εντοπισμού και αναγνώρισης εναέριων στόχων έχει αυξηθεί.

Ο κατασκευαστής υποστήριξε ότι το νέο ραντάρ και τα νέα όπλα υψηλής ακρίβειας, μπορούν να  προκαλέσουν πλήγματα εναντίον στόχων αέρος, ξηράς και θάλασσας σε αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Αυτά τα χαρακτηριστικά του Su-30SM2, κάνουν τη συμμετοχή του στις τελευταίες ασκήσεις της Βαλτικής ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Η αναβαθμισμένη παραλλαγή έχει τον κινητήρα AL-41F-S1 με αυξημένη ισχύ, ραντάρ IRBIS N035, καλύτερο αεροηλεκτρονικό εξοπλισμό και σύγχρονο οπλισμό.

Είναι ενδιαφέρον ότι, ο κινητήρας AL-41F-S1 και το ραντάρ IRBIS N035 δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά για τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35S. Αυτό οδήγησε στρατιωτικούς αναλυτές να τονίσουν ότι, το Su-30SM2 έχει δυνατότητες που ταιριάζουν με το μαχητικό αεροσκάφος Su-35.

Το Su-30SM2 είναι μια προσπάθεια σύγκλισης στο μέγιστο δυνατό βαθμό της οικογένειας Su-30 με τη σειρά Su-35, για την ελαχιστοποίηση των γενικών εξόδων επιμελητείας και συντήρησης.

«Πηγές από το στρατιωτικό τμήμα είπαν στην Izvestia ότι, το πρώτο Su-30SM2 θα τεθεί σε υπηρεσία με τον στόλο της Βαλτικής μέχρι το τέλος του έτους. Προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι, το 4ο Σύνταγμα Αεροπορίας Ναυτικής Εφόδου των Φρουρών και το 689ο Σύνταγμα Μαχητικών, θα επανεξοπλιστούν με τα νεότερα μαχητικά», αναφέρει ξένο μέσο ενημέρωσης.

Η εισαγωγή αυτών των αεροσκαφών, θα αντικαταστήσει το παλιό Su-27 και θα βελτιώσει σημαντικά τις μαχητικές ικανότητες της ναυτικής αεροπορίας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...