Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές απέκρουσαν ουκρανική επίθεση με τεθωρακισμένα
Ένοπλες Συρράξεις

Εντυπωσιακά βίντεο από το Κρεμλίνο: Παταγώδης αποτυχία δύο επιθέσεις των Ουκρανών-Δεν ήταν έτοιμοι

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής κρατικής Zvezda, μηχανοκίνητες μονάδες τυφεκιοφόρων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απέκρουσαν την προέλαση Ουκρανών στρατιωτών σε μία από τις κατευθύνσεις της περιοχής της Ζαπορίζια. Οι στρατιώτες του Κιέβου προσπάθησαν συγκεκριμένα να περάσουν από τις ρωσικές γραμμές άμυνας με δυνάμεις δύο τεθωρακισμένων ομάδων αρμάτων μάχης και οχημάτων πεζικού ξένης προέλευσης. Ωστόσο, βάση της Zvezda, ο εχθρός των Ρώσων παρατηρήθηκε έγκαιρα από αναγνωριστικές ομάδες, οι οποίες τον ανίχνευσαν με την βοήθεια drone.

"Το πρωί ξεκίνησαν να εκτοξεύουν πυρά εναντίον μας με πυροβολικό και άρματα από μακριά και τότε μας ενημέρωσαν πως άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς πεζικού έφτασαν κοντά και ο εχθρός αποβιβάζονταν. Στοχεύσαμε το πεζικό. Οι αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοί μας κατέστρεψαν τον εξοπλισμό τους και εμείς τους υποστηρίξαμε με πυρά. Το ίδιο έγινε και στην δεξιά πτέρυγα. Ο διοικητής αποφάσισε να χωριστούμε για να εκτοξεύσουμε ισοδύναμες βολές," φαίνεται να δήλωσε ένας στρατιώτης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με το ψευδώνυμο Γκρεγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την διάρκεια της μάχης, Ουκρανοί μαχητές εξουδετερώθηκαν από πυροβόλα και βολές πυραυλικών συστημάτων του ρωσικού πυροβολικού, ενώ ουκρανικός εξοπλισμός καταστράφηκε από κατευθυνόμενους πυραύλους αντιαρματικών συστημάτων. Οι Ρώσοι ανέφεραν πως οι εναπομείναντες εχθροί προσπάθησαν να δραπετεύσουν.

"Όπως ανέφεραν οι κατάσκοποι, καταστρέψαμε περίπου δύο ομάδες του εχθρού. Ήμασταν μπροστά και δεν ήταν κανένας άλλος γύρω, μόνο εμείς. Ήταν πολλοί λιγότεροι από εμάς. Δεν είχαν καταλάβει με ποιους πολεμούσαν," πρόσθεσε ο ίδιος.

Και Άλλη Αποτυχημένη Ουκρανική Επίθεση

Προηγουμένως, το ρωσικό υπουργείο άμυνας είχε εξηγήσει μέσω ξεχωριστής δημοσίευσης της Zvezda πώς οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του απέκρουσαν μία επίθεση Ουκρανών έναντι θέσεων των ρωσικών στρατευμάτων στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Αφού έλαβαν τις μαχητικές συντεταγμένες, οι αλεξιπτωτιστές προχώρησαν στην εν λόγω περιοχή, η οποία αναφέρεται πως προηγουμένως είχε καταληφθεί από επιθετικές διμοιρίες των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων, στις οποίες είχε ανατεθεί συγκεκριμένα να διατηρήσουν τον έλεγχο και να εξοπλίσουν το οχυρό. Όσο διενεργούσαν τις προετοιμασίες, Ρώσοι παρατηρητές ανίχνευσαν μία προσέγγιση προς τις θέσεις και αμέσως το ανέφεραν στον διοικητή της μονάδας, ο οποίος με την σειρά του ακαριαία έλαβε την απόφαση να εξουδετερωθεί ο εχθρός. Αυτό τουλάχιστον αναγράφει το άρθρο της ρωσικής Zvezda. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Με πυρά από όπλα χειρός, αυτόματους εκτοξευτές χειροβομβίδων τύπου AGS-17 Flame και βαριά πολυβόλα όπλα, οι αλεξιπτωτιστές κατέστρεψαν μία θωρακισμένη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών, αποτρέποντάς τους από να προσεγγίσουν τα σύνορά μας," ανέφεραν συγκεκριμένα οι Ρώσοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...