Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Εκτός ελέγχου ο Μεντβέντεφ! Απειλεί με επίθεση στο κτίριο του ΔΠΔ στη Χάγη- Με τον πύραυλο ''Onyx'' θα τους ''ξεπαστρέψουμε''

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, εκτίμησε  ότι η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) να προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του διαδόχου του, του Βλαντίμιρ Πούτιν, που θέλει να δικάσει για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, θα έχει φρικτές συνέπειες για το διεθνές δίκαιο.

«Αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο πυρηνικής δύναμης, που δεν είναι κράτος μέλος του ΔΠΔ για τους ίδιους λόγους με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», τόνισε ο κ. Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram. «Οι συνέπειες για το Διεθνές Δίκαιο θα είναι τερατώδεις», έκρινε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, στο κανάλι του στο Telegram απείλησε με  στοχευμένη χρήση του υπερηχητικού πυραύλου Onyx, από τη Βόρεια Θάλασσα στο κτίριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) στη Χάγη .

«Οι δικαστές του ΔΠΔ ενθουσιάστηκαν μάταια. Κοιτάξτε, λένε, είμαστε γενναίοι, θα σηκώσουμε χέρι ενάντια στη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη. Αλίμονο, κύριοι, όλοι περπατούν κάτω από τον Θεό και τους πυραύλους. Είναι πολύ πιθανό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού Onyx από τη Βόρεια Θάλασσα από ένα ρωσικό πλοίο στο δικαστήριο της Χάγης », ανέφερε.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ότι, το ΔΠΔ είναι «μόνο ένας άθλιος διεθνής οργανισμός, όχι ο πληθυσμός της χώρας», επομένως το ΝΑΤΟ δεν θα ξεκινήσει πόλεμο για αυτό.

Η ίδια η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου θα έχει «τερατώδεις συνέπειες», την κατάρρευση των αρχών του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του αναπόφευκτου της ευθύνης, ανέφερε ο Μεντβέντεφ.

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) , που δεν αναγνωρίζεται από τη Ρωσία , εξέδωσε εντάλματα για τη «σύλληψη» του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και της προεδρικής επίτροπου για τα δικαιώματα των παιδιών, Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα.

Έτσι, το προδικαστικό τμήμα II του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, εξέδωσε εντάλματα για τη «σύλληψη» του Πούτιν και της Λβόβα-Μπέλοβα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία . Η δήλωση του ΔΠΔ αναφέρει ότι, η απόφαση φέρεται να συνδέεται με την «παράνομη εξαγωγή παιδιών» από την Ουκρανία. Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες για βίαια απομάκρυνση ανηλίκων από το ουκρανικό έδαφος.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα , είπε ότι οι αποφάσεις του ΔΠΔ δεν έχουν σημασία για τη Μόσχα . Η διπλωμάτης υπενθύμισε ότι, η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Νωρίτερα τον Μάρτιο , αναφέρθηκε ότι το ΔΠΔ σχεδιάζει να ανοίξει δύο ποινικές υποθέσεις κατά της Ρωσίας με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Οι υποθέσεις προγραμματίζεται να κινηθούν μετά από αρκετούς μήνες εργασίας ειδικών ομάδων. Ταυτόχρονα, η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει ψευδείς τις κατηγορίες.

Η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) στη Χάγη . Έτσι εκτίμησε και  ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, τα σχέδια του δικαστηρίου να ανοίξει υποθέσεις κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Με τα χρόνια, ο Πούτιν προσπάθησε να επιδείξει τη δύναμή του στη διεθνή σκηνή ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ρωσίας και, πολύ περισσότερο, συχνά ως ένα από τα άτομα ικανά να χειραγωγήσουν και να εξαπατήσουν άλλους παγκόσμιους ηγέτες.

Παρών σε αμέτρητες συνόδους κορυφής της G20 σε χώρες όπως η Αργεντινή ή η Γερμανία, ο Πούτιν πέρασε το χρόνο του μιλώντας για ώρες με τον Ντόναλντ Τραμπ, χτυπώντας τα χέρια με τον Σαουδάραβα διάδοχο ή προσπαθώντας να τοποθετηθεί ως διαιτητής μεταξύ μικρότερων χωρών, πολλές από αυτές από την πρώην ΕΣΣΔ.

Όλα αυτά έληξαν, ωστόσο, μετά την έκδοση της εντολής του ΔΠΔ στο όνομά του, 123 υπογράφοντες χώρες της Συνθήκης της Ρώμης, με την οποία ιδρύθηκε το Δικαστήριο, υποχρεούνται να τον εκδώσουν στη Χάγη για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου, εάν ο Ρώσος πρόεδρος πατήσει στο έδαφός τους.

Ο Πούτιν θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα δίλημμα φέτος, αν θα συμμετάσχει ή όχι στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Δελχί. Η Ινδία, όπως και οι ΗΠΑ, δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη του ΔΠΔ, αλλά είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ενόψει της διεθνούς πίεσης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης