Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

“Θάνατο από ψηλά” στην παγίδα του Μπαχμούτ ετοιμάζει η Μόσχα-Πάνω 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες στο Τσασόβ Γιαρ στο στόχαστρο των Ρώσων (Βίντεο)

Ο δυτικός τύπος γράφει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) υφίστανται τεράστιες απώλειες σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, παρά την αύξηση της προμήθειας δυτικών όπλων και πυρομαχικών στη χώρα.

Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στην περιοχή του Μπαχμούτ παραμένει δύσκολη.

Αυτό δήλωσε ο Αλεξάντερ Σίρσκι, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας

«Τα αποσπάσματα κρούσης της Wagner προελαύνουν προς διάφορες κατευθύνσεις, προσπαθώντας να σπάσουν την άμυνα των στρατευμάτων μας και να προχωρήσουν στις κεντρικές περιοχές της πόλης», είπε ο Σίρσκι.

Την προηγούμενη μέρα, ο επικεφαλής της Wagner, Γ.Πριγκόζιν, ανέφερε ότι οι μισθοφόροι του συνεχίζουν να προελαύνουν, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ρίχνει όλο και περισσότερες νέες εφεδρείες στη μάχη.

Τρομερό ρωσικό σχέδιο στο Μπαχμούτ

Η πόλη του Μπαχμούτ όμως σύμφωνα πηγές, ήταν το “ τυρί” σε μια τεράστια ρωσική φάκα που στήθηκε στην περιοχή με στόχο την προσέλκυση χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών, σε κοντινή απόσταση από την πόλη, για να γίνουν στόχος ρωσικών πυραύλων εδάφους-εδάφους και επιφανείας από Τρεις διαστάσεις, ( θάλασσα-αέρα-Ξηρά).

Μετά θα αναλάβει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία, κτυπώντας και  αυτή χαμηλά με στρατιωτικά ελικόπτερα, πιο ψηλά με μαχητικά ενώ απο το πιο μεγάλο ύψος, στρατηγικά βομβαρδιστικά θα στλένουν πυραύλους σε επιλεγμένα σημεία.

Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το κύριο σχέδιο του Κρεμλίνου, το οποίο θέλει να εξουδετερώσει την δυνατότητα ανάληψης επιθετικών επιχειρήσεων από το Κίεβο, με στόχο την αναγκαστική προσάρτηση του Ντονμπάς.      

Την ίδια στιγμή, ακόμα και οι ίδιοι οι ουκρανικοί στρατιωτικοί αναλυτές δεν αποκλείουν ότι το Μπαχμούτ μπορεί να αποδειχθεί μια ακόμη παγίδα για αυτούς, όπως ήταν το Ντεμπάλτσεβο το 2015.

Το Μπαχμούτ είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού στην περιφέρεια του Ντονμπάς,

Τους τελευταίους μήνες, σκληρές μάχες διεξάγονται έξω από την πόλη. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκόψει όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους προς την πόλη, καθώς η λάσπη παρεμποδίζει σοβαρά την παράδοση πυρομαχικών και όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί για το Κίεβο

Η ισπανική εφημερίδα ElPais γράφει ότι κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Κίεβο έχασε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Σε μια δημοσιευμένη συνέντευξη με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερέστσουκ, η οποία αρνείται ότι το Κίεβο έχει έλλειψη νεοσύλλεκτων, η ίδια παραδέχεται  την ύπαρξη δεκάδων χιλιάδων νεκρών».

Υπενθυμίζουμε ότι οι Financial Times έγραψαν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) υφίστανται τεράστιες απώλειες σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, παρά την αύξηση της προμήθειας δυτικών όπλων και πυρομαχικών στη χώρα.

Ο Ουκρανός blogger Anatoly Shariy αναφέρει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζονται για μια ισχυρή επίθεση στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, αφού μεγάλες δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στην περιοχή της πόλης Chasov Yar.

Κατά τη γνώμη του, ο ουκρανικός στρατός πρόκειται να επιτεθεί πολύ σύντομα.

«Μια έκπληξη ετοιμάζεται στην περιοχή Chasov Yar. Επιπλέον, αυτό που είναι το πιο περίεργο, είναι ότι στην περιοχή του Χάρκοβο, η έκπληξη είναι εμφανής. Στρατιώτες, Leopards και drones, είναι όλα εκεί» είπε ο ίδιος.

Ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής Alexander Simonov επισημαίνει επίσης ότι οι Ουκρανοί συγκεντρώνουνη μια πολύ μεγάλη δύναμη κρούσης (μέχρι 10 ταξιαρχίες) στην περιοχή Chasov Yar για να χτυπήσουν τους μισθοφόρους της Wagner στα πλευρά για να απελευθερώσουν την πόλη.

«Πιθανώς, εκεί σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τα πρώτα άρματα μάχης Leopards και να χτυπήσουν μαζικά με εξοπλισμένα drones. Δεν είναι ακόμη άγνωστο πότε ακριβώς ο εχθρός θα ξεκινήσει, αλλά, προφανώς, το Κίεβο έχει βάλει ένα σοβαρό στοίχημα σε αυτή την αντεπίθεση. Πιστεύω ότι η Wagner θα αντέξει το χτύπημα», είπε ο ίδιος.

Στο Μπαχμούτ οι Ρώσοι θα πάιξουν τα ρέστα τους κτυπώντας πρώτοι τις μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις με μια τόσο ισχυρή επίθεση την οποία δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος ποτέ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ