Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός πυρηνικής ασφάλειας! Πυρηνικά 5 λεπτά από τις ΗΠΑ: Αντιδραστήρας βρετανικού υποβρυχίου επισκευάστηκε κρυφά με... σούπερ κόλλα

Ώρες αγωνίας για την  ανθρωπότητα καθώς από την μια μεριά σύμβουλος του Πούτιν φέρεται να είπε ότι, η Ρωσία πρέπει να τοποθετήσει τους υπερηχητικούς πυραύλους να χτυπήσουν τις ΗΠΑ σε 5 λεπτά, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικού μέσου ενημέρωσης,  πυρηνικός αντιδραστήρας  βρετανικού υποβρυχίου επισκευάστηκε κρυφά με κόλλα!

Εξαναγκασμός της Δύσης να διαπραγματευτεί

Ο Αντρέι Γκουρούλιοφ, σύμβουλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και μέλος της Δούμας, φέρεται να είπε σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης ότι, η Ρωσία θα πρέπει να προσπαθήσει να αναδημιουργήσει την κουβανική πυραυλική κρίση, για να αναγκάσει τη Δύση να διαπραγματευτεί. 

Η κουβανική πυραυλική κρίση του 1962 είδε τις ΗΠΑ και την Σοβιετική Ένωση να προετοιμάζονται για πυρηνικές πυραυλικές επιθέσεις, με την πρώτη να τις τοποθετεί στην Ιταλία και την Τουρκία και τη δεύτερη στην Κούβα.

Πιστεύει ότι, ο μόνος τρόπος για να εξαναγκαστούν τα δυτικά έθνη να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι να μια  ανοιχτή απειλή κατά της Ουάσιγκτον. Ο Γκουρούλιοφ συνέστησε στη Ρωσία να τοποθετήσει υπερηχητικούς πυραύλους κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ, «με χρόνο πτήσης 5 λεπτά, το πολύ».

«Μόνο μια άμεση απειλή για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα τους αναγκάσει όλους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπου όλοι μπορούν να διατηρήσουν τα συμφέροντά τους», πρόσθεσε.

Αυτά τα τελευταία σχόλια από έναν σύμμαχο του Πούτιν, έγιναν αφότου ο Βρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον, τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει απειλήσει με πυρηνική επίθεση δεκάδες φορές. 

Βρετανικό υποβρύχιο επισκευάστηκε κρυφά με σούπερ κόλλα!

Επιτελείς του  Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, διέταξαν χθες το βράδυ μια έρευνα αφού το προσωπικό σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο  κινδύνευσε να το καταστρέψει, κολλώντας σπασμένα μπουλόνια σε θάλαμο πυρηνικού αντιδραστήρα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα διεξαχθεί έρευνα αφού βρέθηκαν μπουλόνια στερεωμένα με κόλλα στο σκάφος ενός πυρηνικού αντιδραστήρα κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ενός υποβρυχίου.

Συναγερμός πυρηνικής ασφάλειας, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια επισκευής υποβρυχίου  αξίας 88 εκατομμυρίων λιρών με σούπερ κόλλα. Οι φραγμένες επισκευές σε ζωτικούς σωλήνες ψύξης, ανακαλύφθηκαν μόνο όταν ένα μπουλόνι έπεσε κατά τη διάρκεια ελέγχων στο HMS Vanguard 16.000 τόνων.

«Τα κολλημένα μπουλόνια, ήταν τουλάχιστον επτά από αυτά, συγκρατούσαν τη μόνωση στους σωλήνες ψυκτικού υγρού που ήταν απαραίτητη για την αποφυγή ατυχήματος με τήξη του πυρήνα του πυρηνικού αντιδραστήρα όπως το Τσερνόμπιλ (καταστροφή)», αναφέρει βρετανικό ΜΜΕ.

Συμπεραίνεται ότι, είχαν κοπεί λόγω αδέξιας υπερβολικής σύσφιξης, αλλά, αντί να αναφερθεί η ζημιά και να αφιερωθεί χρόνος για την επισκευή των σπασμένων μπουλονιών, το προσωπικό του υποβρυχίου κόλλησε τις κεφαλές τους.

Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ζήτησε συνάντηση, για να λάβει εγγυήσεις σχετικά με τις μελλοντικές εργασίες. «Είναι ντροπή. Δεν μπορείς να κόψεις τις διαδικασίες με τα πυρηνικά. Τα πρότυπα είναι πρότυπα. Τα πυρηνικά πρότυπα δεν διακυβεύονται ποτέ», ανέφερε.

Η ζημιά έγινε κατά τη διάρκεια ανακαίνισης και ανεφοδιασμού σε ξηρά αποβάθρα στο HMNB Devonport , Plymouth . Οι εργασίες, που ξεκίνησαν το 2015, καθυστερούν σχεδόν τέσσερα χρόνια και υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό τους (300 εκατομμύρια £).

Οι χρόνιες καθυστερήσεις, ανάγκασαν τα πληρώματα των HMS Vengeance , HMS Victoriousκαι HMS Vigilance , των υπόλοιπων τριών υποβρυχίων πυρηνικών πυραύλων Trident 2 , να υπομείνουν μεγάλες περιπολίες.

Τα κολλημένα μπουλόνια —υπήρχαν τουλάχιστον επτά— συγκρατούσαν τη μόνωση σε σωλήνες ψυκτικού υγρού που αποτρέπουν μια κατάρρευση τύπου Τσερνομπίλ .

Βρέθηκαν αυτόν τον μήνα, όταν οι μηχανικοί επρόκειτο να πυροδοτήσουν τον αντιδραστήρα σε πλήρη ισχύ για πρώτη φορά. Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσαν ότι, «δεν υπήρχαν ζητήματα πυρηνικής ασφάλειας» και ο αντιδραστήρας δεν θα είχε εκραγεί αν δεν είχε εντοπιστεί η ζημιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι, τον περασμένο Νοέμβριο ένα στρατηγικό υποβρύχιο που μετέφερε διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Trident II, αναγκάστηκε να επιστρέψει στη βάση του στο Κλάιντ, που βρίσκεται στη Σκωτία, λόγω πυρκαγιάς στο πλοίο. Λεπτομέρειες για το συμβάν δεν είχαν δοθεί, ενώ δεν υπήρχαν πληροφορίες για ζημιές.

Εν τω μεταξύ, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να περιστρέφουν το θέμα των πιθανών σαμποτέρ, οι οποίοι ενδεχομένως αποτελούν μέρος του πληρώματος του υποβρυχίου.

Ένα ελάχιστο, αξιόπιστο, ανεξάρτητο πυρηνικό αποτρεπτικό μέσο, ​​που δηλώνεται για την άμυνα του ΝΑΤΟ, είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των συμμάχων στο ΝΑΤΟ. 

Επί του παρόντος, τέσσερα υποβρύχια κλάσης Vanguard, αποτελούν τη στρατηγική πυρηνική αποτρεπτική δύναμη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κάθε σκάφος είναι οπλισμένο με πυρηνικούς πυραύλους Trident 2 D5. Όπως όλα τα υποβρύχια, έτσι και η κλάση Vanguard είναι ατμοκίνητα, οι αντιδραστήρες τους μετατρέπουν το νερό σε ατμό υψηλής πίεσης για να κινούν τις μηχανές του υποβρυχίου και να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ