Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βομβαρδισμοί στην Ουκρανία και “Κεφαλή ειδικού σκοπού”: Γιατί οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τον πύραυλο Kh-55 με ομοίωμα πυρηνικής βόμβας

Αρκετές περιοχές της Ουκρανίας επλήγησαν από εκρήξεις μετά από επίθεση πυραύλων.

Η Ουκρανία βιώνει τις συνέπειες  πυραυλικής επίθεσης από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις. Είναι ήδη γνωστό ότι, ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπληξαν στόχους σε πολλές περιοχές της χώρας ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα, χτυπήθηκαν οι υποσταθμοί Novoodesskaya 330 και Usatovo 330. Αναφέρεται ότι, προς το παρόν και οι δύο αυτές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να λάβουν ηλεκτρική ενέργεια.

Να επισημάνουμε ότι, την επιχείρηση  διευκόλυνε η νυχτερινή επίθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Geran-2, τα οποία βοήθησαν στον εντοπισμό των θέσεων της ουκρανικής αεράμυνας.

Μια νέα πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Ρωσία έσπειρε όλεθρο, καθώς έπληξε τις νότιες συνοικίες του Κιέβου και εγκαταστάσεις Τουλάχιστον έξι ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-95 αναφέρθηκαν ότι, απογειώθηκαν από την περιοχή Μούρμανσκ στη βορειοδυτική Ρωσία και εκτόξευσαν περίπου 55 διαφορετικούς  πυραύλους ενεργειακής υποδομής κοντά στην Οδησσό. 

Kh-55 με ομοίωμα πυρηνικής βόμβας

Για άλλη μια φορά, οι Ρώσοι χρησιμοποιούν τον πύραυλο Kh-55 με ομοίωμα πυρηνικής βόμβας και προσπαθούν να συγκαλύψουν το Kh-101 τους.

Αυτή είναι τουλάχιστον η 4η φορά που οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν αυτού του τύπου πυραύλους κρουζ, για να αποσπάσουν την προσοχή της ουκρανικής αεράμυνας.

Σύμφωνα με ξένο μέσο ενημέρωσης, ένας άλλος πύραυλος κρουζ Kh-55 με τη λεγόμενη «κεφαλή ειδικού σκοπού» καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας, καθώς πλησίαζε στο Κίεβο. Ο πύραυλος ερχόταν προς την πρωτεύουσα από νοτιοανατολικά και αναγνωρίστηκε από τα συντρίμμια του.

Να αναφέρουμε ότι, η χρήση ενός τέτοιου ανδρεικέλου χωρίς πραγματική εκρηκτική κεφαλή (το πρότυπο είναι η πυρηνική γόμωση) αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου 2022 και οι Ρώσοι το έχουν χρησιμοποιήσει αρκετές φορές από τότε.

Αργότερα, αυτή η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου την 1η Δεκεμβρίου. Ανέφερε επίσης ότι, ένα άλλο Kh-55 με ομοίωμα κεφαλής καταστράφηκε στις περιοχές Khmelnytskyi και Lviv σε αποστάσεις 40 και 80 χλμ. με τα σύνορα των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Δηλαδή, αυτή είναι ήδη, τουλάχιστον, η τέταρτη επιβεβαιωμένη περίσταση.

Πέντε πιθανοί λόγοι 

Οι κύριοι λόγοι της χρήσης τέτοιων πυραύλων κρουζ,  θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν εκφοβισμό, αναγνώριση θέσεων ραντάρ ή εμπλοκή, σφάλματα και διαφθορά, καθώς και τον ρόλο πρόσθετων ψευδών στόχων για την υπερφόρτωση των δυνατοτήτων των συστημάτων αεράμυνας. Στη συνέχεια, το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ενημερώθηκε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιεί το Kh-55 με προσομοιωτές, ειδικά για να αποσπάσει την προσοχή των δυνάμεων αεράμυνας.

Εδώ καλύψαμε πέντε πιθανούς λόγους, που τα χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις, που περιλαμβάνουν μια προσπάθεια εκφοβισμού με ένα πιθανό πυρηνικό όπλο, ή ανίχνευση των θέσεων των ουκρανικών δυνατοτήτων αεράμυνας ή υπερφόρτωσή τους με πλήθος ψευδών στόχων. 

Έτσι εξηγεί ο ουκρανικός στρατός, γιατί αυτοί οι πύραυλοι εξακολουθούν να είναι επικίνδυνοι , παρόλο που δεν φέρουν εκρηκτικό γέμισμα.

Αρκετές πηγές ανέφεραν επίσης ότι, οι Ρώσοι άρχισαν να συγκαλύπτουν τους πυραύλους Kh-101, συγκεκριμένα, τώρα «σκουπίζουν» τους σειριακούς αριθμούς στο σώμα του πυραύλου με ένα γωνιακό μύλο, έτσι ώστε οι Ουκρανοί να μην μάθουν το έτος, το τρίμηνο, τη σειρά και τον αριθμό ενός μεμονωμένου πυραύλου αυτής της σειράς.

Αυτό έχει σκοπό να κρύψει τις πληροφορίες σχετικά, με τους ρυθμούς παραγωγής πυραύλων στη Ρωσία. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη δει πυραύλους Kh-101 που παράγονται τα τελευταία τρίμηνα του 2022 που εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία.

Επιπλέον, αυτού του είδους η «μεταμφίεση» μπορεί να αποτρέψει μόνο τη γρήγορη αναγνώριση, ενώ είναι ακόμα δυνατό να βρεθεί η αλήθεια χάρη στους σειριακούς αριθμούς των εξαρτημάτων του πυραύλου. Οι Ρώσοι δεν μπορούν να τα «σκουπίσουν» τόσο εύκολα, αφού θα απαιτούσε την αποσυναρμολόγηση ολόκληρου του πυραύλου σε ένα εργοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της 26ης Ιανουαρίου, οι Ρώσοι εκτόξευσαν 55 πυραύλους διαφόρων τύπων σε υποδομές ζωτικής σημασίας της Ουκρανίας αλλά 47 από αυτούς καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα της Ουκρανίας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ