Ένοπλες Συρράξεις

Κοινωνική και περιβαλλοντική αναταραχή: Στο Νταβός θα συζητηθεί ένα τεράστιο “σχέδιο εξόντωσης” της Ρωσίας

Η εποχή της παγκοσμιοποίησης, που ξεκίνησε με την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος και την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, φτάνει στο τέλος της. Μπροστά μας είναι μια δεκαετία πείνας και αιματηρών πολέμων. Σε τέτοια ζοφερά συμπεράσματα, κατέληξαν οι διοργανωτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που εγκαινιάζεται στις 16 Ιανουαρίου στο Νταβός. Η Ρωσία, κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά της «προοδευτικής» ανθρωπότητας. Σε μια επείγουσα «στρατιωτική εκπαίδευση», οι παγκοσμιοποιητές θα αναζητήσουν τρόπους να τιμωρήσουν τον κύριο ταραχοποιό ( Ρωσία) με το δολάριο και το ευρώ.

Στο Πενταπόσταγμα σε άρθρο μας: Μέσα στο Νταβός: Ποιο είναι το "νέο σύστημα" του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, αναφέραμε ότι η ύφεση σκιάζει το άνοιγμα της συνόδου κορυφής του WEF. Πολιτικοί, εταιρικοί κολοσσοί, φιλάνθρωποι και κάθε είδους μέλη της παγκόσμιας ελίτ συγκεντρώνονται, προωθώντας μια παγκόσμια ατζέντα σε μια μεγάλη ποικιλία κρίσιμων θεμάτων.

Την παραμονή του φόρουμ, οι διοργανωτές «για αρχή» δημοσίευσαν τη μελέτη Global Risk Report, που δημιουργήθηκε με βάση έρευνα 1,2 χιλιάδων κορυφαίων οικονομολόγων, επιστημόνων και κορυφαίων διευθυντών εταιρειών στον κόσμο. Σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών, η παγκοσμιοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας, που ανέβασε το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, φτάνει στο τέλος της.

Εποχή κοινωνικής και περιβαλλοντικής αναταραχής

Η μείωση της παραγωγικής απόδοσης και οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή επιδεινώθηκαν από την πανδημία COVID-19, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και μια μεγάλης κλίμακας ενεργειακή κρίση, που προκλήθηκε από τις αντιρωσικές κυρώσεις. Οι συντάκτες της έκθεσης, κατέληξαν σε ένα ζοφερό και κατηγορηματικό συμπέρασμα: «Η επόμενη δεκαετία θα είναι μια εποχή κοινωνικής και περιβαλλοντικής αναταραχής».

Η ενότητα για την επισιτιστική κρίση σημειώνει ότι, η αύξηση των τιμών των τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε λιμούς, μαζικές μεταναστεύσεις και πολέμους. Στις φτωχότερες χώρες, θα ξεσπάσουν λαϊκές διαμαρτυρίες, θα διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα και θα απειληθεί το κράτος.

Στη διεθνή σκηνή, η συνεργασία θα δώσει τη θέση της σε πολλές συγκρούσεις, οι πόλεμοι θα γίνουν  «κανονικότητα». Η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών θα περιορίσει δραστικά την οικονομική ανάπτυξη, καθώς οι χώρες που εμπλέκονται σε συγκρούσεις, δεν θα μπορούν να επενδύσουν σε πολλά υποσχόμενες πράσινες τεχνολογίες και ανθρώπινο κεφάλαιο.

Όλα αυτά τα θέματα που αναφέρονται είναι κεντρικά στο επιχειρηματικό πρόγραμμα WEF-23. Τα άλλοτε αγαπημένα «παιχνίδια» των παγκοσμιοποιητών-  απανθρακοποίηση, τεχνητή νοημοσύνη, φεμινισμός, κοινωνική ανισότητα- υποβιβάζονται αυτή τη φορά στο παρασκήνιο. Η παλαιά παγκόσμια τάξη πραγμάτων που δημιουργήθηκε από διεθνείς εταιρείες απειλείται.

Την Τρίτη, στο επιχειρηματικό πρωινό In Defence of Europe, περιμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη Γεωργία χαρακτήρισε τη Ρωσική Ομοσπονδία «ανώμαλη χώρα», η οποία, με τις «επιθετικές αυτοκρατορικές» ενέργειές της , «αφαιρεί μια κανονική ζωή από τους ανθρώπους».

Αναμένουν επίσης, και τη Λευκορωσίδα (αντιπολιτευόμενη) Svetlana Tikhanovskaya. Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ανακοίνωσε με χαρά ότι περισσότεροι από 1.500 Λευκορώσοι εθελοντές πολεμούν στην Ουκρανία, οι οποίοι μετά τη «νίκη επί της Ρωσίας» θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να ανατρέψουν τον Λουκασένκο.

Κεκλεισμένων των θυρών

Ωστόσο, οι κύριες κατευθύνσεις των νέων μέτρων κατά της ρωσικής οικονομίας θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι ενδιαφέρον ότι, φέτος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δεν θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση των «παγκοσμιοποιητών». Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο WEF-23 είναι ο Υπουργός Εργασίας Μάρτιν Γουόλς, ο οποίος προειδοποίησε για καταστροφή για την οικονομία των ΗΠΑ λόγω προβλημάτων με τη μετανάστευση, ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Avril Haynes και ο διευθυντής του FBI Christopher Ray.

Πιθανότατα, αυτή η τριάδα  θα κατευθύνει τις ενέργειες των πολυάριθμων βοηθών τους, οι οποίοι, θα προσπαθήσουν να «πείσουν» τους ηγέτες των αναπτυσσόμενων χωρών να ενταχθούν στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι, φέτος προσκλήθηκε στο Νταβός ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πολιτικών από την Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι διοργανωτές άφησαν τη Ρωσία στον «πάγκο των πέναλτι». Έτσι, ρωσικό μέσο ενημέρωσης αναφέρει «Στη Δύση, η μόδα για τη ρωσοφοβία επέστρεψε. Και δεν πρέπει να εκπλαγεί κανείς αν κάποιος στο φόρουμ θυμηθεί ξαφνικά τον περίφημο αφορισμό του Βρετανού πρωθυπουργού, Λόρδου Χένρι Πάλμερστον, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου τον 19ο αιώνα είπε: Πόσο δύσκολο είναι να ζεις όταν κανείς δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...