Ένοπλες Συρράξεις

Χεζμπολάχ-Ιντλίμπ: Δύο νεκροί από επίθεση της HTS με αμερικανικό ATGM

Στις 30 Δεκεμβρίου, η Χεζμπολάχ θρήνησε δύο από τους μαχητές της που φέρεται να σκοτώθηκαν μια μέρα νωρίτερα κοντά στη βορειοδυτική συριακή περιοχή της Ιντλίμπ. Σε μια σύντομη δήλωση, η ομάδα του Λιβάνου είπε ότι ο Φαϊζάλ Χασάν Κατάγια και ο Αχμέντ Γιαμέν Αλ-Τάταρι έχασαν τη ζωή τους ενώ εκτελούσαν το «καθήκον τζιχάντ».

Πηγές ειδήσεων του Λιβάνου και της Συρίας ανέφεραν ότι οι δύο μαχητές σκοτώθηκαν όταν μαχητές που εδρεύουν στην Ιντλίμπ στόχευσαν το φορτηγό τους κοντά στη βάση του συριακού στρατού στην ύπαιθρο του δυτικού Χαλεπίου με αντιαρματικό κατευθυνόμενο βλήμα (ATGM).

Η Hay'at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ο de facto ηγεμόνας της Ιντλίμπ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Πλάνα που κυκλοφόρησε από το δίκτυο μέσων ενημέρωσης της τρομοκρατικής ομάδας, Amjad, αποκάλυψε ότι ένα αμερικανικής κατασκευής TOW ATGM χρησιμοποιήθηκε για να στοχεύσει μαχητές της Χεζμπολάχ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ υπέστη ανθρώπινες απώλειες στο μέτωπο της Ιντλίμπ από τότε που η Ρωσία και η Τουρκία μεσολάβησαν για κατάπαυση του πυρός εκεί πριν από περισσότερα από δύο χρόνια.

Η επίθεση σε μαχητές της Χεζμπολάχ ήταν κατάφωρη παραβίαση της εκεχειρίας. Το HTS και οι σύμμαχοί του κλιμάκωσαν τις επιθέσεις τους τις τελευταίες εβδομάδες σε κάτι που φαίνεται να είναι απάντηση στις συνεχιζόμενες ρωσικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των δεσμών μεταξύ της Άγκυρας, η οποία διατηρεί μια μεγάλη δύναμη στην Ιντλίμπ και της Δαμασκού. Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε αυτές τις παραβιάσεις.

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει τον συριακό στρατό από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία πριν από περισσότερα από 11 χρόνια. Οι μαχητές της οργάνωσης είναι παρόντες σε όλα τα βασικά μέτωπα της χώρας, από την Ευρύτερη Ιντλίμπ μέχρι την κεντρική περιοχή όπου τα υπολείμματα του ISIS εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται.

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1608541888549642241/pu/vid/848x480/oy5RxuQaIsxJ6QCj.mp4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...