Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Η Ρωσία αποκτά “κυριαρχία” στους αιθέρες της Ουκρανίας: Θα αναπτύξει Sukhoi Su-57 Felon- Δημιουργεί την 1η επιχειρησιακή Πτέρυγα Μάχης

Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκε για την εξουδετέρωση χερσαίων, θαλάσσιων και αερομεταφερόμενων στόχων. Διαθέτει τεχνολογία stealth και είναι επί του παρόντος, ένα από τα λίγα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς (εκτός από τα αμερικανικά F-22, F-35 και J-20 της Κίνας) που είναι επιχειρησιακά στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με αναφορές, η 23η Πτέρυγα Μάχης (Istrebitelnyi Aviatsionnyi Polk, IAP) που εδρεύει στο Dzyomgi κοντά στο Komsomolsk-on-Amur στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, θα είναι η πρώτη επιχειρησιακή Μονάδα εντός των Ρωσικών Αεροπορικών Δυνάμεων (VKS), που θα δεχτεί τα νέα μαχητικά.

Η Μονάδα διαθέτει επί του παρόντος, δύο Πολεμικές Μοίρες μονοθέσιων μαχητικών Su-35S και περιορισμένο αριθμό διθέσιων Su-30SM για εκπαίδευση.

Αυτή η Μονάδα, ήταν μέρος της προσπάθειας εισβολής της Ρωσίας από την έναρξη των λεγόμενων «ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων» της Μόσχας κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο. Θεωρείται μια επίλεκτη μονάδα της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης και έχει φιλοξενήσει τα πιο προηγμένα μαχητικά αιχμής της Ρωσίας εδώ και δεκαετίες.

Ο αναπληρωτής διοικητής της Πολεμικής Πτέρυγας, αντισμήναρχος Ilya Sizov, ανέφερε σε ρωσικό μέσο ενημέρωσης  ότι οι πιλότοι περνούν αυτή τη στιγμή θεωρητική εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι, η πρακτική εκπαίδευση είναι ακόμη λίγο μακριά και θα υπάρξει σημαντικός χρόνος, μέχρι οι πιλότοι να είναι έτοιμοι να πετάξουν το Su-57 στη μάχη.

Ωστόσο, είναι επίσης σκόπιμο να αναφερθεί ότι οι αναφορές των ρωσικών μέσων ενημέρωσης, έχουν σηματοδοτήσει τη χρήση αυτών των αεροσκαφών σε μάχη κατά της Ουκρανίας σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Εάν αυτές οι αναφορές είναι αυθεντικές, μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι απλώς επίσημη εισαγωγή στην υπηρεσία της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. 

Αναφορές ανάπτυξης μάχης του Su-57 Felon

Τον Ιούνιο του 2022 ήταν η πρώτη φορά   που ρωσικά μέσα ενημέρωσης  ανέφεραν ότι, η Ρωσία είχε αναπτύξει τέσσερα Su-57 για το SMO και το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία ενός δικτύου τακτικών πληροφοριών.

Αρκετούς μήνες αργότερα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-57 να πετάει κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Πενταπόσταγμα είχαμε αναφερθεί σε άρθρο μας: Ομολογία Ρώσου στρατηγού: Ναι στην Ουκρανία χρησιμοποιούμε τα Su-57- Καταστρέφουμε στόχους – Ποια όπλα χρησιμοποιεί, σημειώνοντας ότι  το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, έσπασε επιτέλους τη σιωπή του σχετικά με τη χρήση μαχητικών Su-57, στις συνεχιζόμενες ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις (SMO). 

Ο στρατηγός Sergei Surovikin, Αρχηγός στη Ρωσική Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση, είπε : «Όσον αφορά την ποιότητα της πολεμικής χρήσης, θα ήθελα ιδιαίτερα να ξεχωρίσω το πέμπτης γενιάς Su-57 πολυλειτουργικών αεροσκαφών. Διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα όπλων, επιλύει πολύπλευρες εργασίες χτυπήματος στόχων αέρος και εδάφους σε κάθε πτήση».

Τα σχόλια του στρατηγού Surovikin υπονοούσαν περαιτέρω ότι, το Su-57 χρησιμοποιήθηκε τόσο σε καθήκοντα αέρος-αέρος όσο και αέρος-εδάφους και σημείωσε χτυπήματα και στα δύο. Εξάλλου, δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι, ένα Su-57 κατέρριψε ένα ουκρανικό Su-27 Flanker εκτοξεύοντας έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς R-37M.

https://youtu.be/oG9QFuFHRek

Η εισαγωγή του Su-57 σε λειτουργία σημαίνει ότι, το αεροσκάφος είναι πλέον έτοιμο για όλο το φάσμα της μάχης και έχει όλες τις δυνατότητες που προβλέπονται στις ποιοτικές απαιτήσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Αυτά τα αεροσκάφη λέγεται ότι πέτυχαν μερική ικανότητα μάχης χρόνια πριν τεθούν σε υπηρεσία, και αυτές οι ικανότητες φέρεται να δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στη Συρία.

Η Μονάδα, η οποία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το Su-57, κέρδισε πρόσφατα την υψηλότερη διάκριση στρατιωτικής μονάδας της Ρωσίας για τον ρόλο της στην εισβολή στην Ουκρανία. Στις 17 Νοεμβρίου, ο Πούτιν απένειμε τον τίτλο του «Φρουρού στο σύνταγμα».

Τον Δεκέμβριο του 2020, το πρώτο Su-57 παραδόθηκε επίσημα στον ρωσικό στρατό και αναπτύχθηκε στο 929ο Κρατικό Κέντρο Δοκιμών Πτήσεων του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στο Αχτουμπίνσκ.

Ωστόσο, η συνολική προγραμματισμένη παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών Su-57 έχει καθυστερήσει και τέσσερις μονάδες που ήταν να παραδοθούν έως το τέλος του 2022, θα είναι πιθανότατα έτοιμες στις αρχές του 2023. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπέγραψε σύμβαση για 76 μαχητικά με προγραμματισμένες παραδόσεις μεταξύ 2021 και 2027.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Υπάρχουν νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί και ζημιές σε Αντιόχεια (Χατάι) και ναυτική βάση Αλεξανδρέττας;-Θεωρίες συνωμοσίας μετά τον σεισμό για δήθεν σχέδιο της δύσης

Το καθεστώς Ερντογάν θα θελήσει πιθανότατα να στρέψει την προσοχή του τουρκικού λαού αλλού και να “στοχοποιήσει” έναν...