Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Πυρηνικό “μπουρλότο” Πούτιν-Εξοπλίστηκε ακόμη ένα σύνταγμα με πυραύλους SARMAT με υπερηχητικά οχήματα Avangard ενώ μετακινήθηκαν 100 πύραυλοι S-300 και S-400 (Βίντεο)

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Όρενμπουργκ, ένα ακόμη σύνταγμα πυραύλων άρχισε να επανεξοπλίζεται με το υπερηχητικό όχημα Avangard.

Το Avangard είναι ένα ρωσικό υπερηχητικό όχημα ολίσθησης (HGV) που μπορεί να μεταφερθεί ως ωφέλιμο φορτίο από τους διηπειρωτικούς πυραύλους R-36M2 και RS-28 Sarmat.

Για τον λόγο αυτόν οι πτητικές δοκιμές των ρωσικών πυραύλων Sarmat πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία, με στόχο να τοποθετηθούν σε αυτούς συστήματα  Avangard.

Σύμφωνα με τον διοικητή των ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγο Σεργκέι Καρακάεφ, συνεχίζεται ο ενεργός επανεξοπλισμός της εν λόγω μονάδας στο Όρενμπουργκ  με αυτά τα τρομερά πυραυλικά συστήματα.

"Οι πτητικές δοκιμές του Avangard  και των πυραύλων  Sarmat πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις στο δοκιμαστικό κοσμοδρόμιο Plesetsk επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές και των  πυραύλων Yars», αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, που διανεμήθηκε την Παρασκευή.

Επιχειρησιακά αυτό το τρομερό υπερόχημα της Ρωσίας με το όνομα Avangard, το οποίο έχει τοποθετηθεί στην βάση Yasnensky στην περιοχή του Όρενμπουργκ, περίπου 1.200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, δίνει την δυνατότητα πλήγματος σε μια τεράστια εμβέλεια για το Κρεμλίνο.

Ο ρωσικός διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος SARMAT με βεληνεκές 18.000 km, είναι επίσης  ικανός να μεταφέρει έως και 15 πυρηνικές κεφαλές, βάρους άνω των 200 τόνων.

Το υπερηχητικό όχημα Avangard είναι ένα μέσο “αποκατάστασης της παγκόσμιας στρατηγικής πυρηνικής ισορροπίας” ( όπως δηλώνουν οι Ρώσοι), εν μέσω των προσπαθειών του ΝΑΤΟ να πιέσει τα σύνορα της Ρωσίας και να δημιουργήσει μια «ασπίδα» πυραύλων στη Ρουμανία και την Πολωνία.

Το σύστημα βασίζεται σε ένα ριζικά εξελιγμένο σχεδιασμό κινητήρα Scramjet που επιτρέπει στο σύστημα να μεταφέρει πυρηνικά όσο και συμβατικά ωφέλιμα φορτία σε ταχύτητες έως 20 Mach.

Επιπλέον, το Avangard δεν κινείται κατά μήκος της βαλλιστικής τροχιάς, αλλά είναι ικανό να κάνει ελιγμούς με υπερηχητική ταχύτητα, γεγονός που το καθιστά μη ανασχέσιμο σε όλα τα σημερινά οπλικά συστήματα.

Η Ρωσία μετακίνησε κρυφά 100 πυραύλους S-300 και S-400

Περίπου 100 πύραυλοι  αυτού του τύπου έχουν μετακινηθεί  στη Ρωσία είτε ως προληπτικό μέτρο ενάντια σε αντίποινα από την Ουκρανία για την πρόσφατη επίθεση της Ρωσίας, είτε ως ένδειξη μιας πολύ μεγαλύτερης επίθεσης που δεν έχει έρθει ακόμη.

Δυτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι με αυτές τις μετακινήσεις πυραύλων τόσο ταχύτατα, λίγο πριν από τους μαζικούς βομβαρδισμούς αυτής της εβδομάδας, είναι γεγονότα αλληλένδετα.

Αλλά το δυσοίωνο είναι ότι όλα αυτά μπορεί να υποδεικνύουν ότι μπορεί να έρθουν ακόμη χειρότερα, και οι Ρώσοι ετοιμάζονται για μια μεγάλη επίθεση με πυραύλους στην Ουκρανία.

Μακρόν: Η Κίνα προειδοποίησε την Μόσχα για τα πυρηνικά

Ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για την προειδοποίηση που έλαβε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κίνα.
Μετά τη σύνοδο κορυφής της G20, ο Γάλλος πρόεδρος είπε σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι ο Σι Τζινπίνγκ μετέφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν τη θέση του Πεκίνου για το απαράδεκτο της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

«Ο Σι είχε την ευκαιρία να πει στον Πούτιν ότι συνεργαζόμαστε, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, αλλά δεν μπορείς να περάσεις τη γραμμή με τα πυρηνικά όπλα και πρέπει να σεβαστείς το διεθνές δίκαιο».

Αυτή η υπενθύμιση είναι εξαιρετικά χρήσιμη", είπε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι η Κίνα, μεταξύ άλλων, παίζει σημαντικό ρόλο στην άσκηση πίεσης στη Ρωσία.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο Σι μίλησε δημόσια για πρώτη φορά κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη και της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μακρόν σχολίασε το ανακοινωθέν της G20, λέγοντας ότι η Ρωσία έλαβε ένα μήνυμα από τη διεθνή κοινότητα, και ιδιαίτερα από την Κίνα, ότι η ειρήνη πρέπει να αποκατασταθεί, και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα.

Πρόσφατα, ακόμη και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος δεν συγκρατείται τον τελευταίο καιρό σε εκφράσεις, έχει πάψει να ασκεί ρητορική για το θέμα των πυρηνικών όπλων.

Εάν χρησιμοποιούνταν τακτικά πυρηνικά όπλα, όχι μόνο η Κίνα θα απομακρύνονταν από τη Ρωσία, αλλά και η Ινδία και άλλες χώρες που μέχρι στιγμής διατηρούν φιλική ουδετερότητα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο Κινέζος ηγέτης θα έχει αρκετή επιρροή για να παρακινήσει το Κίεβο και τη Μόσχα να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων· σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις προσπάθειές του.

Η απάντηση πάντως του Πούτιν με τον Avangard με  βεληνεκές 18.000 km, είναι υπέρ του δέοντος χαρακτηριστική του χαρακτήρα του, ενώ δείχνει ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην Ουκρανία σε καμία περίπτωση, και αυτό είναι επικίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ