Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Βρέθηκε η λύση για ATACMS! ''Με χαρτί και καλαμάρι'' στους Αμερικανούς- Η Ρωσία έχασε MiG-31 με πυραύλους Kinzhal

Παρά το γεγονός, ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιτίθεται στην ιδέα της προμήθειας τακτικών πυραύλων ATACMS στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, η κυβέρνηση της Ουκρανίας εξακολουθεί να πιέζει για αυτό, επιδιώκοντας συναίνεση, αναφέρει το CNN επικαλούμενο δικές του πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για παράδειγμα, η Ουκρανική πλευρά μιλάει για παροχή του ATACMS υπό την προϋπόθεση ότι, η Ουκρανία θα αναφέρει με συνέπεια και σε πλήρη έκταση κάθε πιθανό στόχο που πρόκειται να χτυπηθεί με αυτούς τους πυραύλους.

«Η αξιοσημείωτη διαφάνεια, ουσιαστικά δίνει στις ΗΠΑ το δικαίωμα αρνησικυρίας στην ουκρανική στόχευση της Ρωσίας και έχει σκοπό, να πείσει τη διοίκηση ότι η παροχή των κρίσιμων όπλων δεν θα οδηγήσει σε χτυπήματα εντός του ρωσικού εδάφους, για τα οποία οι ΗΠΑ φοβούνται ότι θα κλιμακώσει τον πόλεμο και θα την σύρει απευθείας σε σύγκρουση με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν», γράφει το CNN.

Το αμερικανικό μέσο σημειώνει ότι, παρά τις Ουκρανικές προτάσεις, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν έχει συμφωνήσει επί του παρόντος να δώσει το ATACMS στην Ουκρανία, ενώ υποστηρίζει ότι οι πύραυλοι  HIMARS που είναι ήδη διαθέσιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, είναι αρκετοί για να αποτρέψουν αποτελεσματικά τους Ρώσους.

Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει τώρα, καθώς η Ρωσική ομοσπονδία προσάρτησε «επισήμως» τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας. Ωστόσο, η μεταφορά του ATACMS επί του παρόντος, ενέχει "χαμηλή ανταμοιβή και υψηλό κίνδυνο" από τώρα, λέει μια από τις πηγές του CNN.

Όπως ανέφερε νωρίτερα η Defense Express, υπάρχει λόγος για τον οποίο οι Ρωσικές απειλές δεν είναι τίποτα άλλο από μπλόφα και δεν υπάρχει πραγματική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε άλλη χώρα του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, ακόμη και χωρίς την πιο εκτεταμένη παραλλαγή, εξακολουθούν να υπάρχουν επιλογές για την παροχή σε ορισμένους από τους πυραύλους ATACMS εμβέλειας μικρότερης των 300 km , κάτι που θα εξακολουθούσε να αποτελεί σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων κρούσης μεγάλης εμβέλειας της Ουκρανίας.

Η Ρωσία έχασε ένα  MiG-31 με το Kh-47M2 Kinzhal στην αεροπορική βάση Belbek

Μετά από ένα ατύχημα που σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου στη Ρωσική αεροπορική βάση με ένα αεροπλάνο που βγήκε από τον διάδρομο, αποκαλύφθηκε ο τύπος του τζετ και μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ανεπίσημων πόρων, αυτό το αεροσκάφος ήταν ένα βαρύ υπερηχητικό αναχαιτιστικό MiG-31. Πριν από αυτό, υπήρχαν επίσης πληροφορίες για την τοποθέτηση αεροσκαφών αυτού του τύπου, στην κατεχόμενη Κριμαία από την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (HUR) .

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι το αεροπλάνο δεν προσγειωνόταν, αλλά  απογειωνόταν. Λόγω δυσλειτουργίας του αεροπλάνου, οι πιλότοι δεν κατάφεραν να το συγκρατήσουν και το πλήρως φορτωμένο αεροπλάνο με όπλα χάθηκε, γεγονός που εξηγεί την αρκετά ισχυρή έκρηξη και τη μεγάλη πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι, από τα δύο μέλη του πληρώματος μόνο ο πλοηγός (ο οποίος είναι ο πρώτος που εγκατέλειψε το όχημα έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το σχέδιο του αεροπλάνου) κατάφερε να εκτιναχθεί, αλλά δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να εκτιναχθεί ο πιλότος.

Να αναφέρουμε ότι,  από το 2021 υπήρχαν πληροφορίες ότι υπάρχει MiG-31K με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal από το 790ο Σύνταγμα Αεροπορίας Μάχης, που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Khotylovo στην περιφέρεια Tver. Τότε, η Ρωσική πολεμική αεροπορία είπε με τον συνηθισμένο τρόπο ότι «τώρα το ΝΑΤΟ θα πανικοβληθεί».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες αεροσκάφη MiG-31K και υπερηχητικά βλήματα στη Ρωσία, αυτή η απώλεια είναι αρκετά οδυνηρή. Εάν οι πληροφορίες είναι αληθείς, αυτή είναι η τρίτη απώλεια MiG-31 στη Ρωσία από την αρχή του έτους. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου, ένα MiG-31 συνετρίβη στην Περιφέρεια Λένινγκραντ και στις 29 Ιανουαρίου, ένα άλλο MiG-31 βγήκε εκτός από τον διάδρομο κατά την απογείωση   στην περιφέρεια Νόβγκοροντ.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ