Ένοπλες Συρράξεις
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ! Δεκάδες νεκροί της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νούσρα- Εξάλειψαν βάση για drones (Βίντεο)

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε ένα αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra στην επαρχία Ιντλίμπ, κάτι που οδήγησε στην εξάλειψη 45 τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων των διοικητών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συντονισμού στη Χμέιμιμ, Όλεγκ Εγκόροφ (Oleg Egorov).

«Στη δέκατη έβδομη αυτού του μήνα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή σε βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra στην περιοχή του χωριού Σεΐχ Γιουσέφ στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη 45 τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών. Ο Μπιλάλ Σαΐντ και ο Αμπού Ντιτζάνα αλ-Ντέιρι, καθώς και μια σειρά από αποθήκες όπλων καταστράφηκαν», δήλωσε ο Εγκόροφ σε ανακοίνωση Τύπου τη Δευτέρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα πραγματοποίησε 5 επιθέσεις στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συντονισμού στη Χμέιμιμ του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι καταγράφηκαν 5 επιθέσεις από τις τρομοκρατικές τοποθεσίες της Jabhat al-Nusra στη ζώνη αποκλιμάκωσης, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Χαλέπι και τρεις στη Λαττάκεια.

Στις δώδεκα αυτού του μήνα, καταγράφηκαν 3 περιπτώσεις βομβαρδισμών από την τρομοκρατική οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα στη ζώνη αποκλιμάκωσης και πραγματοποιήθηκαν προς τις απελευθερωμένες περιοχές στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, αρκετοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων ξένων εκπαιδευτών, σε κοινές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές του Συριακού Αραβικού Στρατού και των ρωσικών δυνάμεων, που στόχευαν κεντρική βάση εκπαίδευσης τρομοκρατών για την εκτόξευση και τη δρομολόγηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ύπαιθρο της Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων SANA.

«Ο συριακός στρατός σε συνεργασία με ρωσικά αεροπλάνα διεξήγαγε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση, στοχεύοντας στρατηγεία εκπαίδευσης τρομοκρατών που είναι αφιερωμένα στην εκτόξευση και την κατεύθυνση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην επαρχία Ιντλίμπ», είπε μια πηγή πεδίου στον ανταποκριτή του SANA.

Η πηγή σημείωσε ότι πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων ξένων εκπαιδευτών, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τις κοινές αεροπορικές και πυραυλικές επιδρομές, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση προκάλεσε την καταστροφή των βάσεων των τρομοκρατών με όλα τα drones, τα οχήματα ελέγχου και διοίκησης.

Την ίδια ώρα, τουρκικές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν οβίδες στα χωριά Νακούρα και Καρά Χασάν στην πόλη Καμίσλι, προκαλώντας υλικές ζημιές σε περιουσίες, δήλωσαν τοπικές πηγές στον ανταποκριτή του SANA.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις κατοχής στόχευσαν επίσης πολλά χωριά στα βόρεια της πόλης Αλ-Καχτανίγια στην ανατολική ύπαιθρο Καμίσλι, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Καρντίμ Χαλιμά, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...