Ένοπλες Συρράξεις

Η Σουηδία αυξάνει τον αριθμό των Ταξιαρχιών της για να διασφαλίσει το Αρχιπέλαγός της από τον Πούτιν

Η Σουηδία-επίσημα και πεισματικά ουδέτερη εδώ και δύο αιώνες-στρέφεται προς την ομπρέλα ασφαλείας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, λόγω των ενεργειών της Ρωσίας. Επικαλούμενη τις επιθέσεις της Ρωσίας σε γειτονικά έθνη και την ταχεία στρατιωτική της συσπείρωση, η σουηδική κυβέρνηση επανέφερε στρατιωτική στρατολόγηση, ενέκρινε μια καταπληκτική αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 40 % (η μεγαλύτερη αύξηση των αμυντικών δαπανών της Σουηδίας τα τελευταία 70 χρόνια), εφαρμόζοντας ένα δόγμα ασφάλειας γνωστό ως "Total Defence".

Εάν η Σουηδία δεχθεί επίθεση, οι σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την υποστήριξη της υπόλοιπης συνολικής άμυνας, θα υπερασπιστούν τη Σουηδία για να κερδίσουν χρόνο, να δημιουργήσουν περιθώρια ελιγμών και τελικά να διαφυλάξουν την ανεξαρτησία της χώρας. Η αντίσταση θα είναι αποφασιστική και διαρκής.

Η συνολική άμυνα της Σουηδίας, πρέπει να σχεδιαστεί και να διαμορφωθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια ένοπλη επίθεση κατά της Σουηδίας, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών πράξεων σε σουηδικό έδαφος. Η ολοκληρωτική άμυνα της Σουηδίας είναι αποτρεπτικός πόλεμος λόγω της δύναμης, της σύνθεσης, της διοίκησης, της ετοιμότητας και της ανθεκτικότητάς της. Αποτρέπει τις προσπάθειες επίθεσης, ελέγχου ή άλλης εκμετάλλευσης της σουηδικής επικράτειας.

Εδώ και μερικά χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετάβαση που κατευθύνει την άμυνα προς τα εθνικά καθήκοντα. Ένα κυβερνητικό νομοσχέδιο περιέχει προτάσεις για έναν γενικό στόχο για την πλήρη άμυνα, νέους στόχους για τη στρατιωτική και πολιτική άμυνα, την κατεύθυνση της δομής των δυνάμεων των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλαγές στην οργάνωση των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων σε καιρό ειρήνης, καθώς και νομοθετικές τροποποιήσεις.

Η κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο, κατά την περίοδο 2021–2025, να διατηρήσει τις δύο υπάρχουσες ταξιαρχίες και να ξεκινήσει την οργάνωση μιας τρίτης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και μιας μειωμένης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην περιοχή της Στοκχόλμης (Life Guards Brigade).

Σύμφωνα με το friatider.se το Σάββατο, εγκαινιάστηκε το σύνταγμα I21 του Västernorrland  στο Sollefteå και στο Östersund. Αποτελεί μέρος της νέας  αμυντικής οργάνωσης  της χώρας, όπου ανοίγουν πέντε νέα συντάγματα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με απόφαση του Riksdag πριν από περίπου ένα χρόνο, αυτό σημαίνει ότι οι σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αυξηθούν κατά 30.000 άτομα έως το 2030. Ο αριθμός των στρατευσίμων θα αυξηθεί σε 8.000 ετησίως. Η επανίδρυση του  121 Συντάγματος, αποτελεί μέρος της αποστολής του Riksdag και της κυβέρνησης, να ενισχύσουν την αμυντική ικανότητα της Σουηδίας υπό το φως των αιτημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ γράψαμε οτι οι  Σουηδοί φοβούνται τυχόν επεκτατικές βλέψεις του Πούτιν έναντι της χώρας τους,  για αυτό εφαρμόζουν το δόγμα της Total Defense, το οποίο στοχεύει στο είδος του υβριδικού πολέμου της «γκρίζας ζώνης» που η Ρωσία έχει διεξάγει, τόσο αποτελεσματικά στον πόλεμο με την  Ουκρανία  χρησιμοποιώντας παραπληροφόρηση και ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Στα πλαίσια αυτού του δόγματος ανέπτυξε στρατεύματα στο Gotland, ένα σουηδικό νησί στη Βαλτική Θάλασσα, το οποίο σημειωτέον, θα είναι το κλειδί για κάθε προσπάθεια του ΝΑΤΟ που αποσκοπεί στην ενίσχυση ή την ανάκτηση της Εσθονίας, της Λετονίας ή της Λιθουανίας (όλα μέλη του ΝΑΤΟ).

Η Σουηδία φιλοξένησε πρόσφατα - και συνέβαλε σημαντικά – στην άσκηση Exercise Arctic Challenge. Μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις αεροπορικής δύναμης στην Ευρώπη, το Arctic Challenge 21 συγκέντρωσε πολεμικά αεροσκάφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και τη Βρετανία για όλο το εύρος της αντιαεροπορικής άμυνας, της στενής αεροπορικής υποστήριξης, της αεροπορικής άμυνας και εκπαίδευσης για την καταστολή και την επίθεση από αέρος σε έδαφος, (όλα στο περιβάλλον με κρύο καιρό στους σουηδικούς αρκτικούς ουρανούς).

Ο υπουργός Άμυνας Peter Hultquist, εξηγεί ξεκάθαρα ότι ο ενισχυμένος αμυντικός προϋπολογισμός και η εφαρμογή του ως άνω δόγματος, είναι απαραίτητα «λόγω της νέας κατάστασης ασφαλείας με τη ρωσική επιθετικότητα στη Γεωργία, την προσάρτηση της Κριμαίας, τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τις δραστηριότητες στη Λευκορωσία, την αναβάθμιση της ρωσικής στρατιωτικής ικανότητας, τις πολύπλοκες ασκήσεις καθώς και την  δραστηριότητα στην Αρκτική και στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας ».

Για μια χώρα που ήταν σταθερά, ακόμη και προκλητικά, ουδέτερη καθ 'όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και στην περίοδο μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, αυτή είναι μια εκπληκτική ανατροπή και μια εντυπωσιακή ένδειξη, για το πόσο σοβαρά οι Σουηδοί αντιλαμβάνονται την απειλή από τη Ρωσία του Πούτιν.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...